Translate

пятница, 16 ноября 2018 г.

Официальные передачи техники ВСУ и НГУ

Официальные передачи техники ВСУ и НГУ

12.01.2022

Державне підприємство «Балаклійський ремонтний завод», яке входить до складу ДК «Укроборонпром», передало Збройним силам України відремонтовані ЗСУ-23-4М «Шилка».

Дата публікації: 12.01.2022


Підприємство вчасно та якісно виконало капітальний ремонт техніки. Кожен етап відновлення контролювався фахівцями Міністерства оборони. Після проведення полігонних випробувань техніку передано замовнику. 

Як зазначає в.о. директора підприємства Олександр Попов, контракт виконано в рамках держоборонзамовлення у 2021 році, але частину робіт було розпочато за обігові кошти підприємства.

https://ukroboronprom.com.ua/news/pidrozdilam-suxoputnix-viisk-ukrayini-peredano-partiyu-vidremontovanix-zsu-23-4m-silka

16.12.2021

Львівський бронетанковий завод відремонтував партію БМП-1

Дата публікації: 16.12.2021





Державне підприємство «Львівський бронетанковий завод» (ЛБТЗ), яке входить до складу Укроборонпрому, успішно завершило капітальний ремонт і модернізацію  партії бойових машин піхоти БМП-1.

Працівники заводу розпочали роботу на початку листопада. Вони оновили техніку та внесли істотні конструктивні зміни. На модернізованих бронемашинах встановлено сучасні приціли, прилади нічного бачення з покращеними характеристиками, нові цифрові радіостанції, системи супутникові навігації та прилади освітлення, накладено піксельне покриття тощо.

«На кінець поточного року ЛБТЗ вчасно та якісно виконав договори, укладені з Міністерством оборони України, – розповів директор підприємства Віктор Андрощук. – Ми сподіваємося, що державне замовлення на 2022 рік ухвалять вчасно і ми зможемо взятися за виконання нових контрактів. Це необхідно для подальшого відновлення бронетехніки українських військових і безперебійної роботи нашого заводу».

https://ukroboronprom.com.ua/news/lvivskii-bronetankovii-zavod-vidremontuvav-partiyu-bmp-1

«Львівський бронетанковий завод» передав ЗСУ модернізовані Т-64 та капітально відремонтовані БМП-1 (16 Грудня 2021, 11:57)

Сьогодні на території державного підприємства «Львівський бронетанковий завод» відбувся показ техніки, яку підприємство передає Збройним Силам України. Це 5 модернізованих танків Т-64 та 7 капітально відремонтованих БМП-1. Загалом 12 одиниць.


За словами керівництва підприємства, у 2021 році було відремонтовано та передано війську понад пів сотні броньованих машин.

 https://armyinform.com.ua/2021/12/16/lvivskyj-bronetankovyj-zavod-peredav-zsu-5-modernizovanyh-t-64-ta-7-kapitalno-vidremontovanyh-bmp-1/


15.12.2021

Житомирський бронетанковий завод відвантажив чергову партію техніки для ЗСУ



Дата публікації: 15.12.2021

Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод» (ЖБТЗ), яке входить до складу Укроборонпрому, успішно провело капітальний ремонт та модернізацію партії БМП-2 і БРЕМ-2 і відвантажило їх українським армійцям.

Фахівці підприємства відновили працездатність вузлів та агрегатів бойових машин, встановили модернізовані прилади спостереження та системи керування вогнем, перевірили та відкоригували роботу озброєння тощо.

«Ми пишаємося нашим трудовим колективом, який вчасно й професійно, з азартом і блиском в очах робить свою справу. Ми в черговий раз довели, що ЖБТЗ – одне з найкращих підприємств української оборонки. А кількість та якість відремонтованих БМП-2 та БРЕМ-2 – залізобетонне тому підтвердження. Ми не маємо сумнівів у власних можливостях і потенціалі на майбутнє», – зазначив директор підприємства Геннадій Гращенков.

Нагадаємо, що окрім відновлення броньованих машин, цьогоріч Житомирський бронетанковий завод за результатами відповідних кваліфікаційних випробувань розпочав серійне виготовлення корпусів для БТР-4Е. Перша партія наразі готується до відправлення замовнику для подальшого складання.

https://ukroboronprom.com.ua/news/zitomirskii-bronetankovii-zavod-vidvantaziv-cergovu-partiyu-texniki-dlya-zsu

 

14.12.2021

Митниця передала прикордонникам турецький бронеавтомобіль Turkar Bizon



ФОТО: КИЇВСЬКА МИТНИЦЯ

Державна прикордонна служба України отримала бронеавтомобіль Turkar Bizon (Buffalo) турецького виробництва.

Про це в понеділок, 13 грудня, повідомила Київська митниця.

“Прототип командно-штабної машини марки TURKAR 2016 року виготовлення був ввезений з Туреччини в 2016 році та через відсутність у власника дозвільних документів одразу не був оформлений. Згодом його заявили в режим митного складу, де він зберігався протягом трьох років”, – йдеться в повідомленні.

 

Зазначається, що термін зберігання, визначений Митним кодексом України, завершився, а власник цього транспортного засобу так і не звернувся до Київської митниці для його митного оформлення.

Після цього командно-штабна машина була передана в дохід держави та зберігалася під митним контролем на складі Київської митниці.

13 грудня відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України митниця передала БТР до сфери управління Адміністрації Державної прикордонної служби України.

https://novynarnia.com/2021/12/14/prykordonnyky-otrymaly/

 

 

 

 


07.12.2021

ВС ВСУ переданы отремонтированные Су-27П1М борт 38, Л-39 борт 17, Ан-26 борт 46 и Ми-8МТ борт 36



"Сегодня здесь и в других регионах Украины Вооруженным силам Украины будет передано около сотни единиц вооружения", - сказал Зеленский.




В Харькове главнокомандующий ВСУ генерал-лейтенант Валерий Залужный по случаю празднования Дня Вооруженных Сил передал военным сертификаты на современную технику.

 



Сертификат на десять современных бронированных автомобилей, созданных в Украине по стандартам НАТО, получил начальник вооружения 3-го отдельного полка специального назначения им. Святослав Храброго подполковник Алексей Андрусевич.

 Зеленский принял участие в торжественных мероприятиях в Харькове, на площади Свободы. Во время торжеств, посвященных 30-летию создания Вооруженных Сил, состоялась передача техники боевым бригадам – 3 танков Т-64БМ2, 10 бронетранспортеров БТР-4Е и 10 бронированных автомобилей "Казак-2М1".

https://diana-mihailova.livejournal.com/7333915.html


07.12.2021

В день свого 30-річчя ЗСУ отримали поповнення одразу на сотню одиниць озброєння і техніки

ББКМ "Козак-2М1" у Харкові 6 грудня 2021 року

Загалом підрозділи ЗСУ отримали 103 одиниці військової техніки – 44 ББКМ "Козак-2М1", 40 військових автомобілів Humvee, 10 БТР-4Е, 3 танки Т-64БМ2, 2 патрульні катери типу "Айленд" (Island), 3 літаки (Су-27, Л-39 й Ан-26) та один гелікоптер Мі-8МТ.

У місті Краматорську командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк вручив сертифікати на 14 ББКМ "Козак-2М1" командиру 73 МЦСпО (ВМСУ) капітану другого рангу Сергію Сундукову та на 20 "Козак-2М1" командиру 122 окремого аеромобільного батальйону (122 ОАеМБ) 81 ОАеМБр Десантно-штурмових військ ЗСУ.

У Києві заступник головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенант Євген Мойсюк та народний депутат майор Ігор Герасименко вручили сертифікати на 13 легкоброньованих автомобілів Humvee (в офіційному повідомлені названі Hammer), наданих Україні Урядом США в рамках матеріально-технічної допомоги, командиру 3 оп СпП (ССО ЗСУ).

В Одесі, сертифікати на 12 автомобілів Humvee отримав представник 140 окремого центру сил спеціальних операцій (140 ОЦ СпО ССО ЗСУ). Крім цього, за участі Міністра оборони України Олексія Резнікова та командувача ВМСУ контрадмірала Олексія Неїжпапи в Одесі командирам нещодавно переданих США патрульних катерів типу "Айленд" Р192 "Суми" та Р193 "Фастів" були передані пам'ятні знаки про включення цих кораблів до складу ВМС України.

https://defence-ua.com/army_and_war/v_den_svogo_30_richchja_zsu_otrimali_popovnennja_odrazu_na_sotnju_odinits_ozbrojennja_i_tehniki-5542.html



03.11.2021

Житомирський БТЗ відремонтував партію бронетехніки для армійців



Дата публікації: 03.11.2021

Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод», яке входить до складу Концерну, вчасно та в повному обсязі виконало ремонт партії БМП-2 і БРЕМ-2 та передало їх у Збройні сили України.




Машини пройшли повний цикл капітального ремонту і модернізації відповідно до умов державного контракту. Техніку оснащено новітніми засобами зв'язку, системами спостереження та сучасними приладами освітлення.

Ремонт гусеничної техніки, зокрема БРЕМ-2, є основним профілем підприємства. БРЕМ-2 виконана на базі БМП-1, має протикульовий броньовий захист, хорошу прохідність і маневровість, здатна долати водні перешкоди вплав, оснащена засобами маскування, захисту від зброї масового знищення і ППО, а також озброєна кулеметом, що дає змогу вести вогонь по повітряних і наземних цілях.



Для ремонтно-евакуаційних робіт ця техніка обладнана електрозварювальним устаткуванням, лебідкою, буксирним кронштейном і штангами жорсткої зчіпки. Вантажопідйомні роботи БРЕМ проводить завдяки стріловому поворотному крану з дообладнанням тросами-стяжками, а над дахом розміщена спеціальна платформа з відкидними бортами для перевезення вантажів і запасних частин.

Варто додати, що наразі завершено роботи з кінцевого пред'явлення ще однієї партії БРЕМ-2 управлінню державного технічного нагляду Збройних сил України.

https://ukroboronprom.com.ua/news/zitomirskii-bronetankovii-zavod-vidremontuvav-cergovu-partiyu-bronetexniki-dlya-ukrayinskix-armiiciv

 

27.10.2021

Львівський БТЗ відновив для військових партію броньованих тягачів



Державне підприємство «Львівський бронетанковий завод», яке входить до складу Укроборонпрому, виконало держоборонзамовлення на відновлення понад десяти броньованих тягачів середніх БТС-4 з одночасним покращенням їх тактико-технічних характеристик (ТТХ) для Міноборони України.

Перша партія відремонтованої техніки вже відправлена безпосередньо у війська, друга – чекає на відвантаження.


На частині вдосконалених БТС-4 було встановлено ведучі колеса танка Т-80 та уніфіковані гусеничні стрічки від цієї ж моделі.

«Це оновлення ініціювало Міністерство оборони України для уніфікації всіх видів військової техніки, – розповідає директор заводу Віктор Андрощук. – У стислі терміни фахівці нашого підприємства створили конструкторську та технологічну документацію на переробку ходової частини зі встановленням ведучих коліс та іншими необхідними змінами. Броньовані тягачі з покращеними ТТХ успішно пройшли типові випробування та підтвердили свою ефективність. Хочу наголосити, що це дає можливість у наступних замовленнях встановлювати уніфіковані гусеничні стрічки від танка Т-80 на танках Т-72, Т-55 (54) і всіх видах спеціальної та інженерної військової техніки на базі цих машин».

БТС-4 оснащено крановою установкою з гідравлічним приводом вантажопідйомністю до 12 тонн, електрозварювальним обладнанням, тяговою та додатковою лебідками. Все це дає можливість виконувати повний перелік робіт з поточного та середнього ремонту бронетехніки в польових умовах. Для розчищення шляхів і обладнання позицій тягач отримав сучасне бульдозерне обладнання. За тактико-технічними характеристиками цей тягач не поступається БРЕМ-1, а його відновлення коштує значно дешевше.

https://ukroboronprom.com.ua/news/lvivskii-bronetankovii-zavod-vidnoviv-dlya-viiskovix-partiyu-bronyovanix-tyagaciv


04.08.2021

Відремонтовано чергову партію бойових машин піхоти для армійців.



Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод», яке входить до складу Державного концерну «Укроборонпром», передало ЗСУ чергову партію капітально відремонтованих БМП-2.

Фахівці ЖБТЗ під контролем представників служби управління якістю підприємства та військової прийомки виконали завдання якісно та вчасно, згідно з усіма чинними нормативними документами та відповідно до технологічного процесу капітального ремонту. 

БМП-2 призначена для транспортування особового складу, вогньової підтримки та спільних дій з танками під час бою.

https://ukroboronprom.com.ua/news/vidremontovano-cergovu-partiyu-boiovix-masin-pixoti-dlya-armiiciv

04.06.2021

Державне підприємство «Київський бронетанковий завод» в рамках виконання основних показників Державного оборонного замовлення є співвиконавцем поставки двох командно-штабних машин К-1450-01 виробництва ТОВ «Телекард-Прилад». Ці машини побудовані на основі базового шасі БТР-3КШ (В1356) виробництва  ДП «Київський бронетанковий завод».


04.06.2021 року підприємство достроково виконало свої зобов’язання та передало Замовнику перше базове шасі. Друге базове шасі наразі проходить підготовку до кваліфікаційних випробувань, що підтвердить готовність  ДП «Київський бронетанковий завод» до серійного виробництва базового шасі БТР-3КШ (В1356).

Джерело:

https://www.facebook.com/dpkbtz/photos/a.153998540061568/183978727063549


28.05.2021 р.

ЖИТОМИРСЬКИЙ БРОНЕТАНКОВИЙ ЗАВОД НЕ ЗМЕНШУЄ ОБЕРТІВ

ЖБТЗ передав ЗСУ чергову партію відремонтованих БМП-2


Житомирський бронетанковий завод, який входить до складу Укроборонпрому, відвантажив Збройним Силам України чергову партію БМП-2 згідно з умовами державного контракту.

Про це повідомляє пресслужба державного підприємства.

Державне підприємство "Житомирський бронетанковий завод", яке входить до складу Укроборонпрому, відвантажило Збройним силам України чергову партію БМП-2 в повній відповідності до умов Державного контракту.





Відновлені бойові машини в повному обсязі надійшли до місць своєї експлуатації в намічені терміни.

«Ми чудово розуміємо свою відповідальність перед країною і армією за свою роботу. Тому фахівці заводу відносяться до цих машин по-особливому, - як до чогось особистого. Всі усвідомлюють, що завтра, в разі потреби, або він, або родич можуть опинитися у складі екіпажу наших «беемпешек», тому від приймання й дефектовки до здавання й відвантаження іде наполеглива і сумлінна робота всього трудового колективу» - розповів директор підприємства Геннадій Гращенков.

Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод» спеціалізується на капітальному ремонті та модернізації легкоброньованої гусеничної техніки, є надійним партнером і лідером щодо проведення таких робіт в Україні як за кількістю, так і за якістю.

Завод постійно розвивається й освоює нові види продукції. Наразі закінчуються заходи щодо постановки на виробництво корпусів для сучасного вітчизняного бронетранспортера БТР-4.

https://zhbtz.com/med-a-centr/novini/zhitomirskii-bronetankovii-zavod-ne-zmen.html

https://www.ukrmilitary.com/2021/05/2.html


21.05.2021

Харківський бронетанковий завод відвантажив армійцям чергову партію Т-64 - Укроборонпром

Харківський бронетанковий завод передав Збройним Силам України другу у цьому році партію танків Т-64, які пройшли капітальний ремонт і модернізацію.


Об этом в пятницу, 21 мая, сообщила пресс-служба концерна на своем сайте.

В Укроборонпромі повідомили, що таким чином завод достроково завершив виконання контракту в рамках держзамовлення за 2021 рік, навіть за умови обмеженого фінансування.

«Завдяки модернізації було розширено бойові можливості машин і збільшено надійність їхніх вузлів, агрегатів і озброєння», – йдеться у повідомленні концерну.

У повідомлені не зазначається кількість переданих танків. Водночас на фото можна побачити п'ять машин. Перша партія передана ХБТЗ у березні складалася з дев'яти танків Т-64БВ.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/harkivskyj-bronetankovyj-zavod-vidvantazhyv-armijtsyam-chergovu-partiyu-t-64.html


12.05.2021

ЗСУ отримали дев'ять польських бронемашин.

Сьогодні, 12 травня, у Василькові відбулася передача Збройним Силам України чергової партії польських броньованих машин Oncilla 4Х4 L2014-UD.





Цього разу військові отримали дев'ять таких бронемашин, що поставляються польською компанією Mista Sp. z o.o. через ТОВ «Науково-виробнича компанія «ВК Система», яка здійснює збирання машинокомплектів на території України.





Як вже повідомлялось Ukrainian Military Pages, за державним оборонним замовленням 2020 року для ЗСУ було придбано 24 польські бронемашини (легкі бронетранспортери) Oncilla. Машини, що коштували армії по 8,3 млн грн, є ліцензійною версією «Дозор-Б» від ХКБМ.



Перші польські бронемашини надійшли минулого року.

ЗСУ передано партію з дев'яти польських бронемашин ЗСУ передано партію з дев'яти польських бронемашин. Фото: Valery Ryabykh / facebook>

https://www.ukrmilitary.com/2021/05/oncilla.html


27.04.2021

Партія бойових машин Oncilla перед передачею до ЗСУ Фото: Facebook/Valerii Buteshov



До ЗСУ передана чергова партія бойових машин Oncilla, що були зібрані на підприємстві НВК «ВК Система».

Про це повідомляє Мілітарний.

Ця партія складалась з двох броньованих машин.

Бойова броньована машина Oncilla – це ліцензована версія «Дозор-Б» від польської компанія Mista.



В свій час ми вже розбирали по відмінностях цих бойових машин коли під  час святкування Сенегалом Дня Незалежності на військовому параді була помічена бойова машина Oncilla та зробили візуалізацію по різниці з «Дозор-Б»:

У 2016-у році з’явилась інформація, що польський варіант проходить випробування в Україні, проте будь якої інформації про їх результати не було оприлюднено.

У лютому 2020 року Кабінет Міністрів України озвучив інформацію про поставки озброєння до ЗСУ у 2019-у році, серед яких були і бойові машини Oncilla.

Партія бойових машин Oncilla перед передачею до ЗСУ Фото: Facebook/Valerii Buteshov

Загальна кількість поставлених одиниць не розголошується.

Перед поставкою у війська машини проходять обкатку:

Окрім бойових машин Oncilla підприємство постачає до Збройних Сил України броньовані медичні машини на базі багатоцільового тягача МТЛБ та нещодавно представили оновлену версію на базі МТЛБу.

https://mil.in.ua/uk/news/zsu-peredana-partiya-bojovyh-mashyn-oncilla/


23.04.2021

Житомирський бронетанковий завод достроково передав Збройним силам України чергову партію машин бойової піхоти.







Державне підприємство "Житомирський бронетанковий завод" (ЖБТЗ), яке входить до складу Укроборонпрому, передало українським військовим чергову партію БМП-2. Роботи виконані з випередженням графіка та за умов обмеженого фінансування.

Техніку передано відповідно до умов державного контракту, повністю готовою до бойового застосування. Це вже друга передача військової техніки від ЖБТЗ до Збройних сил України у поточному році.

"Колектив заводу завжди відповідально ставився, ставиться і буде ставитися до свого безпосереднього обов’язку щодо зміцнення обороноздатності України. Особливо у цей непростий час", – зауважив керівник підприємства Геннадій Гращенков.

Нагадаємо, що 19 квітня Геннадія Гращенкова було призначено новим керівником державного підприємства "Житомирський бронетанковий завод".

ДП "Житомирський бронетанковий завод" займається глибокою модернізацією та капітальним ремонтом бойової і спеціальної техніки різних модифікацій: БМП, БРЕМ, БМД, а також машин на їх базі.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/zhytomyrskyj-bronetankovyj-zavod-dostrokovo-peredav-zbrojnym-sylam-ukrayiny-chergovu-partiyu-mashyn-bojovoyi-pihoty.html


07.04.2021

Львівський бронетанковий завод модернізував п’ять танків Т-64 та Т-72 для Збройних Сил України.



Державне підприємство “Львівський бронетанковий завод” (ЛБТЗ), передало українським військовим п’ять модернізованих танків Т-64 та Т-72. Роботи виконані з випередженням графіка та за умов обмеженого фінансування.



Танки укомплектовано сучасними системами управління вогнем, внутрішнього і зовнішнього зв’язку та комунікації, приладами денного та нічного бачення, камерами заднього виду, супутниковою навігацією та динамічним захистом.

Це вже друга передача військової техніки від ЛБТЗ до Міністерства оборони України у поточному році. Перша партія налічувала понад 10 модернізованих бойових машин.

“У першому кварталі завод перевиконав виробничий план на понад 20 млн грн у грошовому еквіваленті”, – зазначає директор підприємства Віктор Андрощук.

Нагадаємо, Львівський бронетанковий завод виготовляє та ремонтує військову техніку, зокрема броньовані пожежні машини ГПМ-72 та ГПМ-54, броньовані ремонтно-евакуаційні машини "Лев" і "Зубр" й тактичну броньовану колісну машину "Дозор-Б". Також підприємство здійснює капітальний ремонт і модернізацію танків Т-72, Т-64 і низки спеціальних інженерних машин.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/lvivskyj-bronetankovyj-zavod-modernizuvav-p-yat-tankiv-t-64-ta-t-72-dlya-zbrojnyh-syl-ukrayiny.html


05.04.2021

Київський бронетанковий завод достроково передав Збройним Силам України чергову партію відремонтованих танків Т-72.

Державне підприємство "Київський бронетанковий завод" (КБТЗ), передало українським військовим три відремонтовані танки Т-72.

Машини пройшли капітальний ремонт з доробками у рамках державного оборонного замовлення та отримали поліпшені бойові й технічні характеристики. Роботи виконані з випередженням графіка, однак за обмеженого фінансування.

Зокрема, ходові якості Т-72 покращили завдяки встановленню більш потужного двигуна у 840 кінських сил і гусениць від танка Т-80. Командну керованість удосконалили комплектом сучасної цифрової радіостанції і супутникової навігаційної системи. Це дасть змогу підтримувати зв’язок із піхотними підрозділами для посилення взаємодії на полі бою.

Крім того, прилади нічного бачення машин оснастили сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління.

Київський бронетанковий завод ремонтує та модернізує техніку у тісній співпраці з Центральним бронетанковим управлінням ЗСУ Міністерства оборони України. Модернізація, зокрема, охоплює усі складові – захищеність, мобільність, вогневі спроможності, командну керованість.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/en-kyyivskyj-bronetankovyj-zavod-dostrokovo-peredav-zbrojnym-sylam-ukrayiny-chergovu-partiyu-vidremontovanyh-tankiv-t-72.html


30.03.2021

Житомирський бронетанковий завод відремонтував чергову партію бойових машин піхоти.

Державне підприємство "Житомирський бронетанковий завод" (ЖБТЗ), передало військовим 5 одиниць БМП-2 після капітального ремонту.

Це перша для ЖБТЗ передача техніки в рамках державного оборонного замовлення на 2021 рік. Роботи виконані згідно з графіком, однак за обмеженого фінансування.

Окрім сучасних навігаційних систем, оптичних приладів та прицілів, фар інфрачервоного випромінювання з використанням діодних ламп БМП-2 також було оснащено гусеничними стрічками вітчизняного виробництва. Частина з них – власного виробництва підприємства, інша – харківського заводу ім. В.О. Малишева.

"Ми не вперше використовуємо гусеничні стрічки власного виробництва. Це дає змогу нашому підприємству у майбутньому повністю відійти від закупівель гусениць у приватних або іноземних компаній", – зазначив директор Житомирського бронетанкового заводу Олексій Жуковець.

Загалом від початку 2021 року фахівці ЖБТЗ здійснили 8 виїздів для виконання технічних робіт: чотири – у зону проведення Операції об’єднаних сил, ще чотири – у пункти постійної дислокації військових частин або навчальні центри. Загалом було відремонтовано понад 30 машин.

ДП "Житомирський бронетанковий завод" займається виготовленням, глибокою модернізацією та капітальним ремонтом бойової і спеціальної техніки різних модифікацій: БМП, БРЕМ, БМД, а також машин на їх базі.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/zhytomyrskyj-bronetankovyj-zavod-vidremontuvav-chergovu-partiyu-bojovyh-mashyn-pihoty.html


25.03.2021

Житомирський бронетанковий завод підготував до передачі армійцям 26 бойових машин піхоти

Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод», відновило та підготувало до передачі Збройним силам України 26 БМП-1АК, які раніше за рішенням суду були примусово вилучені у польського постачальника.

Згідно з контрактом, укладеним ще у 2017 році, польська компанія "WTORPLAST S.A." мала поставити понад 90 одиниць техніки для українських військових три роки тому. Однак українська сторона отримала тоді лише 20 машин.

"Ми зіткнулися з такою ситуацією, що закордонний партнер системно не виконував свої зобов’язання. Тому цю техніку "Укрспецекспорту" довелося “добувати” шляхом судових і виконавчих проваджень”, – наголошує заступник генерального директора Укроборонпрому з виробництва Ігор Фоменко.


У липні 2020 року польський суд задовольнив позов української Державної компанії "Укрспецекспорт" до "Wtorplast s.a." та зобов’язав останню поставити 26 одиниць техніки Україні, а також повернути авансові платежі за контрактами та компенсувати судові витрати – загалом понад 3 млн доларів США.

"Успіху було досягнуто завдяки об’єднанню зусиль Укроборонпрому, Укрспецекспорту, Міністерства закордонних справ України та нашого посольства у Польщі. Тож, хочу висловити подяку всім причетним до отриманого результату, – зазначив генеральний директор Укрспецекспорту Вадим Ноздря. – Відповідно до рішень судів (зокрема, суду Республіки Польща) матеріальні збитки мають бути відшкодовані державі Україна. Ці справи передано ДБР і НАБУ, розпочато кримінальні провадження. Наше ж завдання – домогтися повного відшкодування раніше авансованих коштів та завданих польською компанією збитків”.

У жовтні минулого року бойові машини піхоти було доставлено на Житомирський бронетанковий завод. Техніка надійшла в незадовільному технічному стані та без документації. Тому фахівці підприємства одразу розпочали приводити машини до ладу.



"Довелось усувати наслідки тривалого зберігання техніки. Було перевірено шасі, двигуни, підготовлено необхідну документацію тощо. Наразі машини повністю відповідають технічним вимогам замовника та пройшли всі необхідні випробування. Військове представництво їх прийняло. БМП готові до відвантаження замовнику – Міністерству оборони України", – розповідає керівник заводу Олексій Жуковець.









https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/zhytomyrskyj-bronetankovyj-zavod-pidgotuvav-do-peredachi-armijtsyam-26-bojovyh-mashyn-pihoty.html

 


16.03.2021

Львівський бронетанковий завод модернізував чергову партію танків для Збройних Сил України

Сьогодні Державне підприємство "Львівський бронетанковий завод", яке входить до складу Укроборонпрому, передало Міністерству оборони України нову партію модернізованих танків Т-64 та Т-72.


"Танки пройшли капітальний ремонт і глибоку модернізацію. Ми врахували всі побажання замовника, – розповідає директор підприємства Віктор Андрощук. – Техніку передано у повній бойовій готовності. Вона обладнана найсучаснішими системами зв’язку та управління вогнем, приладами денного та нічного бачення, камерами заднього виду, системами постановки димових гранат і динамічним захистом від кумулятивних снарядів. Частину партії вже відвантажено в бойові підрозділи, решта – чекає на це".

Пан Андрощук також зазначив, що завод продовжує відправляти в зону Операції об’єднаних сил і в місця дислокації бронетехніки виїзні ремонтні бригади. За два місяці поточного року вони відновили понад десять бойових машин.

"Завданням підприємств – учасників Концерну є забезпечення потреб ЗСУ у якісній військовій техніці. Львівський бронетанковий завод продовжує вчасно виконувати замовлення, підвищуючи боєздатність Збройних сил України", – наголошує генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

 

Загалом від початку 2021 року це державне підприємство модернізувало понад десять машин Т-64 та Т-72. Замовлення виконане із випередженням строків та за обмеженого фінансування через відсутність державного оборонного замовлення на 2021 рік.

 

Нагадаємо, Львівський бронетанковий завод ремонтує та виготовляє військову техніку, зокрема броньовані пожежні машини ГПМ-72 та ГПМ-54, броньовані ремонтно-евакуаційні машини "Лев" і "Зубр" й тактичну броньовану колісну машину "Дозор-Б". Також підприємство здійснює капітальний ремонт і модернізацію танків Т-72, Т-64 і низки спеціальних інженерних машин.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/lvivskyj-bronetankovyj-zavod-modernizuvav-chergovu-partiyu-tankiv-dlya-zbrojnyh-syl-ukrayiny.html

 15.03.2021

КБ "ЛУЧ" передало армійцям  дослідні зразки ракетного комплексу "Нептун"



ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч", яке входить до складу ДК "Укроборонпром", у вівторок, 15 березня, передало дослідні зразки берегового ракетного комплексу РК-360МЦ "Нептун" до складу ВМС ЗС України.




Даний комплекс був виготовлений в рамках державного контракту між Міністерством оборони України та КБ "Луч" і раніше пройшов кілька етапів дослiдно-конструкторських робіт, які завершились прийняттям на озброєння ЗСУ.


"Для нашої команди головним завданням є забезпечення українського війська якісним озброєнням та військовою технікою", – наголосив гендиректор Укроборонпрому Юрій Гусєв.



В свою чергу міністр оборони України Андрій Таран привітав передачу озброєння нового покоління.

"Завдяки спільній роботі оборонного відомства і вітчизняних підприємств вдалося виготовити озброєння нового покоління, що збільшить стримуючий потенціал та підвищить вплив України на морі. Наше домашнє завдання – замкнути "Нептуни", ракетні і патрульні катери, корвети в єдину систему оборони, яка зможе дати відсіч противнику з моря", – заявив він.



Нагадаємо, на озброєння ЗСУ комплекс "Нептун" прийнято 23 серпня 2020 року.

Наприкінці грудня 2020 року КБ "Луч" і Міністерство оборони України уклали контракт про постачання до війська у 2021 році берегових комплексів РК-360 МЦ "Нептун" у рамках Державного оборонного замовлення.



Ракетний комплекс "Нептун" – розробка конструкторів державного підприємства "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" у співпраці з іншими підприємствами "Укроборонпрому", які входять до кластеру високоточного озброєння та боєприпасів, зокрема, ДАХК "АРТЕМ" та ДП "Жулянський машинобудівний завод "ВІЗАР".

До складу ракетного комплексу "Нептун" входять універсальна самохідна пускова установка, транспортна машина для перевезення ракет, транспортно-заряджаюча машина та командно-штабний модуль.

Фото: Міністерство оборони

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/kb-luch-peredalo-armijtsyam-doslidni-zrazky-raketnogo-kompleksu-neptun.html

15.03.2021

Харківський бронетанковий завод передав ЗСУ дев’ять танків Т-64БВ

Від початку 2021 року державне підприємство "Харківський бронетанковий завод", яке входить до складу Укроборонпрому, передало Збройним силам України дев’ять танків Т-64БВ, які пройшли капітальний ремонт і модернізацію.

Із цим замовленням харків’яни почали працювати наприкінці минулого року та виконали його не лише якісно, але й із суттєвим випередженням строків. Машини отримали розширені бойові можливості, а надійність їхніх вузлів, агрегатів і зброї збільшилася.

Важливо наголосити, що контракт виконується за обмеженого фінансування. Замовлення виконане із випередженням строків та за обмеженого фінансування через відсутність державного оборонного замовлення на 2021 рік.

Нагадаємо, що Т-64БВ разом з Т-64Б є основними танками сухопутних військ України. У 2017 році в Україні розпочалася масштабна модернізація цієї моделі бойової техніки. Т-64БВ отримав оновлений приціл нічного бачення, сучасну радіостанцію, модернізований двигун тощо. Український танковий взвод, оснащений цими машинами, яким командував капітан Роман Багаєв, брав участь у міжнародних змаганнях бронетанкових підрозділів армій країн – членів НАТО The Strong Europe Tank Challenge 2017.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/harkivskyj-bronetankovyj-zavod-peredav-zsu-dev-yat-tankiv-t-64bv.html

26.02.2021

«Українська бронетехніка» передала нацгвардії партію СБА «Новатор».

У п’ятницю, 26 лютого, Національній гвардії України передано партію спеціалізованих броньованих автомобілів «Новатор», виготовлених КВП «Українська бронетехніка» в рамках державного контракту. Машини виготовлені відповідно до умов укладеного контракту згідно з технічним завданням замовника.

Процедура передачі відбулася на технічній базі «Української бронетехніки» у Нових Петрівцях за участю генерального директора компанії Владислава Бельбаса.

«Для нас передача замовлення силовим відомствам України – урочиста подія. З одного боку, затребуваність наших машин свідчить про їхню надійність, функціональність і відповідність вимогам до колісної броньованої техніки, що експлуатується в НГУ і ЗСУ. З іншого, кожна партія підвищує обороноздатність українського війська. Пишаємося тим, що броньована техніка нашого підприємства рятує життя захисників України», –зазначив пан Бельбас.

За рахунок оптимізації виробничих процесів команді «Української бронетехніки» вдалося досягти економії коштів, які – за домовленістю з Нацгвардією – будуть використані для виготовлення додаткового бронеавтомобіля «Новатор» в рамках діючого державного контракту.

Нагадаємо, що поточна партія бронемашин є вже третьою, виготовленою в інтересах Національної гвардії України. Попередній контракт з НГУ було виконано у травні 2020-го, коли «Українська бронетехніка» за рахунок оптимізації виробничих процесів поставила замовникові на одну одиницю техніки більше, аніж передбачалося контрактом.

https://ukrarmor.com/uk/news-uk/ukra%d1%97nska-bronetehnika-peredala-naczgvardi%d1%97-partiyu-sba-novator/


 06.02.2021

Санитарно-эвакуационная техника, полученная Медицинскими силами ВС Украины за 2015-2020 гг.

Санитарно-эвакуационная техника, полученная Медицинскими силами ВС Украины за 2015-2020 гг.

В Украинской военно-медицинской академии по случаю первой годовщины создания Медицинских сил ВС Украины состоялся круглый стол, в ходе которого были подведены итоги деятельности этого рода сил.

Среди прочего обнародовали количество санитарно-эвакуационной техники полученной за 2015-2020 гг.

В частности, согласно приведенной информации, получено 350 санитарных автомобилей Богдан-2251 (100 в 2017 г., 101 в 2018 г. и 149 в 2019 г.), 60 медицинских HMMWV MHS2 (15 в 2016 г. и 45 в 2017 г.). Отсутствует информация о партии, которая прибыла в 2019 году, и где были медицинские HMMWV. Также получено 12 санитарных автомобилей класса С и 19 класса В.

Из бронированной санитарно-эвакуационной техники за последние 5 лет в армию поступило 31 МТЛБ-У и 70 МТЛБ-С. Также Вооруженные Силы Украины получили 7 БММ-4С на базе БТР-4, кроме того были переоборудованы в медицинские 15 британских бронемашин Saxon AT105.

Не были упомянуты 7 санитарных легкобронированных автомобилей Land Rover Defender, недавно подаренных Литовской Республикой и более двух десятков реанимобилей, полученных от Словакии.

https://diana-mihailova.livejournal.com/6067423.html

 


18.12.2020

У 2020 році Житомирський бронетанковий завод передав міноборони понад 100 одиниць техніки

Державне підприємство "Житомирський бронетанковий завод" (ЖБТЗ), успішно виконало державне оборонне замовлення поточного року. Міністерству оборони України передано понад 100 одиниць техніки.




Згідно з умовами договору, машини пройшли повний цикл капітального та регламентного ремонту. Відновлено боєздатність усіх систем та агрегатів, замінено несправні прилади, перевірено роботу озброєння тощо. Крім того, на БМП встановлено сучасні навігаційні системи, оптичні прилади та приціли вітчизняного виробництва, а також фари інфрачервоного випромінювання та освітлювальні фари з сучасними діодними лампами.

Варто додати, що цьогоріч ЖБТЗ розпочав оснащувати вітчизняну бронетехніку гусеничними стрічками виробництва харківського Заводу імені В.О. Малишева, який також входить до складу Укроборонпрому. Крім того житомирське підприємство опанувало і власне виробництво гусениць. Раніше така продукція постачалася лише з-за кордону та з постачанням виникали проблеми. Перша партія машин із гусеничними стрічками ЖБТЗ була передана у війська в серпні. Ця техніка працює без жодних нарікань.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/u-2020-rotsi-zhytomyrskyj-bronetankovyj-zavod-peredav-minoborony-ponad-100-odynyts-tehniky.html

 

12.12.2020

ЗСУ отримали кілька десятків бронеавтомобілів «Козак-2».

Приватна компанія «НВО «Практика» у рамках Державного оборонного замовлення передала Збройним Силам України партію з понад 40 броньованих автомобілів «Козак-2».

Про це повідомляється на сторінці компанії у Facebook: https://www.facebook.com/practikaua/posts/243242450466845 .

 «Ми особливо пишаємося тим, що «Козак-2» на 70% виготовлений з компонентів і комплектуючих вітчизняного виробництва, які поставляє десяток українських підприємств. Вже майже 5 років наші бронеавтомобілі допомагають укріплювати обороноздатність нашої держави. Бронеавтомобіль виробництва НВО «Практика» пройшов повний цикл державних випробувань і у березні 2017-го прийнятий на озброєння вітчизняного війська», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у березні 2019 року Десантно-штурмові війська отримали у своє розпорядження 33 бронеавтомобілі «Козак-2».

У грудні 2019 року 81-а окрема аеромобільна бригада Десантно-штурмових військ ЗСУ отримала партію броньованих автомобілів «Козак-2».

 https://www.facebook.com/practikaua/posts/243242450466845

 

08.12.2020

Львівський бронетанковий завод успішно виконав держоборонзамовлення.

Сьогодні, 8 грудня, державне підприємство «Львівський бронетанковий завод», повідомило про успішне виконання державного оборонного замовлення та передачу нашим армійцям фінальної партії бронетехніки. Мова йде про чотири модернізовані танки Т-64 та броньовану ремонтно-евакуаційну машину БРЕМ-2.

 «Хоча підприємство відносно недавно (у 2019 році) освоїло капітальний ремонт і модернізацію Т-64, за неповні два роки ми передали понад 50 цих відновлених машин. Модернізовані танки отримали сучасні нічні приціли, новітні цифрові радіостанції, супутникові системи навігації, комплекти динамічного захисту та ще чимало додатків для більш ефективного виконання бойових завдань, – розповідає пан Андрощук. – Хочу зазначити, що капітальний ремонт з доопрацюваннями БРЕМ-2 ми робили вперше і відмінно виконали це завдання. Освоївши капітальний ремонт і модернізацію бронемашини, ми додали до свого продуктового портфеля фінальну БРЕМ. Відтепер наше підприємство має можливість відновлювати та модернізувати всі види ремонтно-евакуаційних машин, які є на озброєнні ЗСУ. Щобільше, у нас готові виробничі площі та все оснащення для виготовлення броньованих ремонтно-евакуаційних машин БРЕМ «Лев» та БРЕМ «Зубр».

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/lvivskyj-bronetankovyj-zavod-uspishno-vykonav-derzhoboronzamovlennya.html


01.12.2020

Київський бронетанковий завод відновив для армійців партію бронетранспортерів.

Державне підприємство «Київський бронетанковий завод», успішно завершило свої контрактні зобов’язання та передало державному замовнику партію з чотирьох відновлених БТР-80, які пройшли на підприємстві капітальний ремонт та часткову модернізацію.

"Наші фахівці провели капітальний ремонт машин з суттєвим відновленням корпусів, відновили роботу всіх агрегатів та вузлів, а також виконали часткову модернізацію. На бронетранспортерах, зокрема, встановлено нові сучасні засоби зв’язку, навігаційне обладнання, прилади радіаційної розвідки, нові колеса – все українського виробництва. Нехай справно служать нашим військовим", – повідомив директор КБТЗ Володимир Синявський.

Крім того, в рамках іншого договору фахівці Київського бронетанкового заводу здійснили ремонт за технічним станом бронетранспортера БТР-3ДА – після успішного проходження випробувань бронетранспортер також передано державному Замовнику.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/pro-golovne/kyyivskyj-bronetankovyj-zavod-vidnovyv-dlya-armijtsiv-partiyu-bronetransporteriv.html

 

27.11.2020

Миколаївський бронетанковий завод оновив партію БТР-80 для українських військових (ФОТО)

 


Державне підприємство "Миколаївський бронетанковий завод", успішно завершило виконання контракту та передало державному замовнику партію відновлених БТР-80 з покращеними тактико-технічними характеристиками.



Фахівці підприємства провели капітальний ремонт бронетранспортерів, відновили роботу всіх вузлів та агрегатів, а також встановили новітні прибори спостереження, навігації та зв’язку українського виробництва.



"Після покращення тактико-технічних характеристик, бронетранспортери стали більш зручними у керуванні у темний час доби, адже вони оснащені новітніми тепловізорами. Обзорність та розпізнавання цілі також суттєво поліпшені. А нові прибори цифрового зв’язку БТР-80 відповідають стандартам НАТО та мають вищий рівень захищеності від радіоперехоплення. Оновлені бронетранспортери вже передано нашим військовим", – пояснив директор Миколаївського бронетанкового заводу Юрій Кравченко.

Згідно Постанови Кабінету міністрів України від 6 листопада 2019 року №913, підприємство внесено до переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/pro-golovne/mykolayivskyj-bronetankovyj-zavod-onovyv-partiyu-btr-80-dlya-ukrayinskyh-vijskovyh-foto.html


26.11.2020

Укроборонпром передав до війська оновлений тягач БТС-4 для евакуації пошкодженої техніки.

Державне підприємство «Львівський бронетанковий завод», представило військовим оновлений броньований тягач середній БТС-4 з покращеними тактико-технічними характеристиками.

БТС-4 (БРЕМ «Зубр») успішно пройшов типові випробування та вже переданий Замовнику для експлуатації у Збройних Силах України. Основне призначення БТС-4 – евакуація та буксирування несправної, пошкодженої гусеничної та колісної військової техніки в умовах бойових дій.

«Після проведення капітального ремонту та низки доопрацювань БТС-4 став «бойовим побратимом» ремонтно-евакуаційної машини БРЕМ «Лев», яку виготовляє наше підприємство. Сьогодні на зберіганні у Збройних Силах України є у достатній кількості тягачі БТС-4, які потребують відновлення. Дуже важливо використати цей ресурс, відремонтувати та модернізувати цю техніку та у результаті отримати сучасну спеціальну бронемашину, яка служитиме військовим ще не один рік. Окрім ремонту та модернізації, ЛБТЗ має можливість виготовляти і нові ремонтно-евакуаційні машини. Зокрема, у 2019 році ми успішно виготовили та поставили близько півтора десятка подібної комплектації броньованих тягачів (БРЕМ «Зубр») для потреб інозамовника з однієї з країн Азії. Тоді інтерес до бронемашин висловили і наші військові. Під час модернізації і комплектації даної машини для Збройних Сил України ми максимально врахували їхні побажання. На сьогоднішній день модернізований БТС-4 успішно пройшов типові випробування і відправлений у війська. Хочу зазначити, що нами проведено переддоговірну роботу з Міноборони на відновлення партії броньованих тягачів БТС-4 наступного року, виробничі потужності підприємства вже підготовлені", – додав керівник ДП «Львівський бронетанковий завод» Віктор Андрощук.

Фахівці Львівського бронетанкового заводу не лише освоїли капітальний ремонт броньованого тягача, але й успішно впоралися із завданням модернізації бронемашини, аби за своїми тактико-технічними характеристиками вона значно випереджала БТС-4 радянського зразка. Тому конструкторами та технологами підприємства було здійснено чимало оновлень.

Відтак сучасна бронемашина отримала нову кранову установку з гідравлічним приводом, що дало БТС-4 можливість піднімати вантажі до 12 тон для проведення у польових умовах монтажу-демонтажу вузлів та агрегатів, зокрема, танкових башт, двигунів, коробок передач, опорних катків тощо. Встановлено електрозварювальне обладнання, яке живиться від генератора бронемашини та дозволяє проводити електрозварювальні роботи. Така комплектація машини дає екіпажу можливість виконувати повний перелік робіт з поточного та середнього ремонту бронетехніки в польових умовах.

Машину комплектували тяговою лебідкою із тросом робочою довжиною 200 м, для евакуації техніки масою до 100 тон. Щоб полегшити роботу екіпажу фахівці встановили додаткову лебідку, яка в основному служить для видачі тросу основної лебідки на відстань до 200 м.

Для розчистки шляхів і обладнання позицій тягач отримав сучасне бульдозерне обладнання. Збільшився і запас ходу за рахунок додаткових паливних баків. Крім того, заводчани встановили двигун потужністю 580 к/с, що надає можливість 38-тонній машині розвивати максимальну швидкість руху не менше 40 км/год. Екіпаж машини складається з 3 осіб.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/ukroboronprom-peredav-do-vijska-onovlenyj-tyagach-bts-4-dlya-evakuatsiyi-poshkodzhenoyi-tehniky.html

 

04.11.2020

Львівський бронетанковий завод модернізував найбільшу за часи незалежності України партію пожежних танків (ФОТО)

 


Державне підприємство «Львівський бронетанковий завод», завершило капітальний ремонт та модернізацію близько півтора десятка пожежних танків ГПМ-54.  Крім того,  протягом 2019-2020 років виїзні бригади ЛБТЗ відновили у місцях дислокації військ ще більше десятка таких пожежних машин.

Це найбільша партія відновлених та модернізованих пожежних танків, яку замовили та отримали наші військові за період незалежності України.



«Аби приступити до відновлення даних пожежних машин, які  в основному складались з радянських або російських комплектуючих, нам довелося повністю переробити конструкторську та технологічну документацію. На основі спільного рішення з Міністерством оборони України, ми розпочали цей довготривалий та трудомісткий процес разом  з Конструкторсько-технологічним центром озброєння ЗСУ ще у 2018 році. Менше ніж за рік було допрацьовано технологічну та конструкторську документацію для проведення капітального ремонту і модернізації пожежних машин та запущено процес виробництва. А за останні півтора роки підприємством відновлено більше двох десятків пожежних танків", – розповів директор  Львівського бронетанкового заводу Віктор Андрощук.

Для того, щоб відповідати вимогам військових та забезпечувати ефективну роботу відновлені пожежні машини зазнали суттєвих конструктивних змін. "На модернізованих пожежних танках ми встановили нове гідравлічне обладнання європейського виробництва, яке забезпечує управління лафетним стволом, бульдозерним обладнанням і механізмом підйому кузова машини; встановлено нове бульдозерне обладнання марки ТБС-86 з грейдерним положенням; допрацьовано можливість включення пожежного насоса лафетного ствола для проведення гасіння пожежі без зупинки основного двигуна на місці та в русі», – пояснює деталі модернізації заступник директора з виробництва ЛБТЗ Богдан Шандра.

Гусенична пожежна машина ГПМ-54 – це основний пожежний танк, який є на озброєнні Збройних Силах України. Ця пожежна машина є необхідною на складах зброї та боєприпасів для гасіння пожеж різних класів складності, де доступ іншої пожежної техніки є неможливим.

Гусенична пожежна машина ГПМ-54 створена на базі танка Т-55, містить цистерну для води ємністю 9 м3, а також бак для піни ємністю 1,1 м3 та може гасити пожежу водою з відстані 60 метрів. Пожежний танк також може розчищати проходи для іншої пожежної техніки, а броньований корпус та фільтровентиляційна установка  забезпечують безпеку екіпажу.

Державне підприємство "Львівський бронетанковий завод" – єдине в Україні підприємство, яке виготовляє, модернізує та здійснює капітальний ремонт пожежних танків. Фахівці підприємства розробили та виготовляють гусеничну броньовану пожежну машину ГПМ-72 на базі танка Т-72, яка  успішно пройшла визначальні відомчі випробування та наказом Міністерства оборони України у 2018 році допущена до експлуатації у Збройних Силах України на особливий період. На сьогоднішній день підприємство готове до серійного виготовлення ГПМ-72 для потреб замовника.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/pro-golovne/lvivskyj-bronetankovyj-zavod-modernizuvav-najbilshu-za-chasy-nezalezhnosti-ukrayiny-partiyu-pozhezhnyh-tankiv-foto.html

27.10.20

Управління держохорони передає Міноборони три БТР-80

Управління державної охорони, на яке покладено охорону перших осіб держави та ключових державних органів, передає Міністерству оборони три бронетранспортери БТР-80 заводські №№Т09ЛТ6801, Т09ЛТ6816, Х11ЛТ0559.

Безоплатній передачі військовим підлягає три БТР-80, 16 шин з розпірно-опорним кільцем 12.00 R20 «Росава» та дві АКБ 12СТ-85Р з електролітом для спецтехніки. Для приймання військової техніки та майна наказом Міністерства оборони України від 22 жовтня 2020 року №387 призначено комісію на чолі з начальником Центрального бронетанкового управління Озброєння Командування Сил логістики ЗС України генерал-майором Юрієм Мельником.

Після приймання бронетранспортери будуть закріплені за 3343-м об'єднаним центром забезпечення військово-технічним майном Озброєнння ЗСУ (військова частина А0297, м. Київ).

 https://www.ukrmilitary.com/2020/10/btr80-udo.html


13.10.2020

Житомирський бронетанковий завод відновив для армійців партію БМП

Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод», передав замовнику чергову партію відновлених бойових машин піхоти БМП-2, які пройшли регламентний ремонт в рамках державного оборонного замовлення.

 «Ми не лише відремонтували, а й модернізували ці БМП-2 за рахунок новітніх засобів навігації, оптичних приладів та прицілів, що дало змогу продовжити та покращити ресурсні показники бойових машин. Напередодні Дня захисника України бойові машини передано нашим військовим», – повідомив директор Житомирського бронетанкового заводу Олексій Жуковець.

В процесі ремонту фахівці заводу відновили боєздатність усіх систем та агрегатів бойових машин піхоти, що підтверджено циклом заводських та приймально-здавальних випробувань.

Нагадаємо, у жовтні на територію Житомирського бронетанкового заводу прибули 26 БМП-1АК, які ДК «Укрспецекспорт» через рішення суду примусово вилучив у польського постачальника. За контрактом польська фірма "WTORPLAST S.A." мала поставити ці БМП для українських військових ще у 2018 році. Наразі фахівці ЖБТЗ проводять процес дефектації цих бойових машин та готують їх до якнайшвидшої передачі замовнику.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/zhytomyrskyj-bronetankovyj-zavod-vidnovyv-dlya-armijtsiv-partiyu-bmp.html


05.10.2020

ЗІМ відвантажив армійцям чергову партію модернізованих БМ «Булат».


В рамках державного замовлення ДП «Завод імені В.О. Малишева», відремонтував і модернізував чергову партію бойових машин «Булат», що надійшла з зони проведення операції об’єднаних сил на сході держави.



Як повідомив генеральний директор «Заводу імені В.О. Малишева» Василь Крилас, фахівці «ЗІМ» усунули всі пошкодження бойових машин, а також провели їх модернізацію з заміною комплектуючих:


«Булати» пройшли ремонт і складання за повним технологічним циклом. В танках встановлені нові засоби зв’язку і навігаційна апаратура, замінені деякі деталі», – зазначив директор підприємства.

Відновлені «Булати» «на відмінно» пройшли випробування у полігонних умовах: здійснили пробіг на 100 кілометрів, під час якого фахівці проаналізували роботу танків, а також пройшли перевірку стрільбами, в ході яких протестовані потужність та точність гармати і кулемету бойових машин.

«Після проходження модернізації танки стали більш сучасними з покращеною координацією зв’язку, приладами прицілювання та системою спостереження. Наші фахівці вже приступили до ремонту наступної партії «Булатів» для наших військових», – додав Василь Крилас.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/zim-vidvantazhyv-armijtsyam-chergovu-partiyu-modernizovanyh-bm-bulat.html


29.09.2020

Київський бронетанковий завод достроково виконав контракт на ремонт бронетранспортерів (Фото)

Державне підприємство «Київський бронетанковий завод», достроково виконало оборонне замовлення на ремонт бронетранспортерів БТР-80.

В рамках контракту замовник отримав 9 бронетранспортерів, які пройшли капітальний ремонт на КБТЗ.


«Ми відновили боєздатність усіх систем та агрегатів бронетранспортерів, замінили несправні прилади та вузли, перевірили роботу озброєння – тепер ці БТР готові до виконання нових бойових завдань! Намагалися відновити машини якнайшвидше, аби вони потрапили в бойові частини ще до Дня Захисника», – повідомив директор Київського бронетанкового заводу Володимир Синявський.

Бронетранспортер БТР-80 — бойова колісна плаваюча машина, призначена для транспортування особового складу механізованого підрозділу та надання вогневої підтримки під час бою.

Державне підприємство «Київський бронетанковий завод» спеціалізується на виробництві легкого бронетанкового озброєння, капітальному ремонті та модернізації бронетанкової, інженерної та бойової техніки, ракетно-артилерійського озброєння, а також виготовленні запасних частин до бронетанкового озброєння та техніки.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/kyyivskyj-bronetankovyj-zavod-dostrokovo-vykonav-kontrakt-na-remont-bronetrasporteriv-foto.html

 

28.09.2020

Поставка техники в интересах Военно-Морских Сил Украины в 2019-2020 г.

 

В рамках выполнения задач по статье «Развитие, закупка, модернизация и ремонт вооружения, военной техники, средств и оборудования» министерством обороны Украины в 2019 году в интересах Военно-Морских Сил проведено:

 Ремонт трёх боевых кораблей.

 Ремонт и  модернизация фрегата «Гетман Сагайдачный» на сумму 238,897 млн. грн.

 В 2020 г. запланировано восстановить вооружения и военной техники, в том числе, в интересах Военно-Морских Сил - 12 ед .:

 - боевые корабли - 6 ед. (СДК «Юрий Олиференко», МРзК «Переяслав», ДКа пр.1176 «Сватово», РКа «Прилуки», АКа «Скадовск», АКа «Ровно»);

 - другие - 6 ед. (МБАКа «Аккерман», «Бердянск», «Лубны», «Кременчуг», «Никополь», «Вышгород»).

 Закупка - 1 ед. бронированный катер;

 Ремонт и  модернизация фрегата «Гетман Сагайдачный» на сумму 436 млн. грн.

 Ремонт трёх боевых кораблей.

 Источник информации: https://diana-mihailova.livejournal.com/5502397.html

 

26.09.2020

Поставка техники в интересах Сухопутных войск Украины в 2019-2020 г.

 В рамках выполнения гособоронзаказа по статье «Развитие, закупка, модернизация и ремонт вооружения, военной техники, средств и оборудования» министерство обороны Украины в 2019 году восстановлено 987 ед. вооружения и военной техники и 1138 ед. узлов и агрегатов к ней (420 шт. агрегатов БТВТ, 79 шт. агрегатов к автомобильной технике), а именно:

 РАВ - 78 ед. (6 ед. БМ 9А52 «Смерч», 4 ед. ТЗМ 9Т234 «Смерч», 7 ед. СГ 2С7 «Пион», 14 ед. СГ 2С3 «Акация», 27 ед. СГ 2С1 «Гвоздика», 5 ед. ЗПРК 2С6 «Тунгуска», 1 ед. ЗСУ-23-4 «Шилка», 4 ед. БМ 9А33БМ3 (2) «Оса», 1 ед. БМ 9А33БМ3 «Оса-АКМ», 1 ед. ППРУ 9С80, 2 ед. ТЗМ 9Т217БМ2 «Оса», 2 ед. АКВПС 9В921 ЗПРК «Тунгуска», 2 ед. АКВПС 9В242-1 «Оса», 1 ед. АКВРС 9В242-1 «Оса-АКМ», 1 ед. КПМ 9В839 ЗРК «Стрела-10»);

 БТВТ - 397 ед. (4 ед. БМ «Булат», 75 ед. Т-64, 28 ед. Т-80, 14 ед. Т-72, ​​25 ед. БМП-2, 45 ед. БМП-1, 6 ед. БТР-80, 1 ед. БТР-80Т, 6 ед. БТР-3Е1, 1 ед. БТР-70Д (GM), 80 ед. БРДМ-2Л1, 25 ед. БРДМ-2Т, 10 ед. БРЭМ-1, 2 ед. БРЭМ- М, 9 ед. ПРЗС-70, 26 ед. ТРМ-80, 21 ед. МТО-80, 9 ед. ГПМ, 10 ед. ПКУ-150);

 АТ - 206 ед. (60 ед. Урал-4320 (43202), 19 ед. КТ-Л, 15 ед. КЭТ-Л, 3 ед. МТП, 83 ед. КАМАЗ-4310 (5320), 25 ед. КрАЗ-255, 1 ед. КрАЗ-5233ВЕ)

инженерной техники - 41 ед. (18 ед. береговые (речные звенья) понтонно-мостового парка, 8 ед. кран автомобильный грузоподъемностью 6-18 т., 4 ед. ТММ-3М1, 10 ед. БМК-130, 1 ед. кран КС-3575);

 техники РЭБ - 6 ед. (1 ед. станция помех Р-934У, 1 ед. станция помех СПН-30, 3 ед. станций помех Р-378А, 1 ед. станция радиопомех СПР-2);

 техники криптографической защиты информации - 4 ед. (1 ед. спец. аппаратные С-8Б, 3 ед. спец. аппаратные СА-10);

 техники РХБЗ - 27 ед. (4 ед. АРС-14, 3 ед. БРДМ-2РХ, 10 ед. ТДА-М, 10 ед. ТДА-2М);

 техники ГСМ - 70 ед. (автоцистерны - 46 ед. (АЦГ-5-4320, АЦ-8,7-5320, АЦ-7-4310, АЦ-5,5-4320, АЦ-10-260), топливозаправщики - 24 ед. (АТМ- 5-4320, АТМЗ-5,5-4320, АТМЗ-5-4320, АТЗ-9,3-260);

 техники продовольственной службы - 26 ед. (3 ед. АИЦ-1,7, 12 ед. АЦПТ-4,1 (АЦПТ-5,0, АТЗ-4-131), 5 ед. СМ-П, 2 ед. АФИ-130, 4 ед. АФХ );

техники связи - 22 ед. (18 ед. Р-142, 4 ед. П-238);

 топогеодезической техники - 8 ед. (АРМ ПТК «Сканкарт»).

 

В 2020 году запланировано восстановить вооружения и военной техники, в том числе:

 ракетно-артиллерийского вооружения - 74 ед.:

- РСЗО - 8 ед. (4 ед. 300мм 9А52 РСЗО «Смерч» и 4 ед. ТЗМ 9Т234 к 9А52 «Смерч»)

- НА - 48 ед. (7 ед. - СГ «Пион», 14 ед. - СГ 2С3 «Акация», 27 ед. - СГ 2С1 «Гвоздика»).

- ЗА - 18 ед. (5 ед. – «Оса-АКМ», 1 ед. – «Шилка», 5 ед. – «Тунгуска», 7 ед. - другое).

 бронетанкового вооружения и техники - 173 ед.:

Т 64 - 10 ед., Т-72 - 14 ед., Т-80 - 4 ед., БМ «Булат» - 1 ед., БТР-80 - 6 ед., БТР-3Е1 - 8 ед., БТР-4Е - 6 ед., БРДМ-2 - 36 ед., БРЭМ-Ч - 10 ед., БРМ-1К - 19 ед., ПРЗС - 70 - 9 ед., ТРМ-80 - 20 ед., ПКУ-150 - 10 ед., МТО-80 - 20 ед.;

 автомобильной техники - 173 ед., из них: грузовые - 138 ед.; специальные - 35 ед.;

 техники родов войск и служб - 171 ед., из них: техника РЭБ - 6 ед.; инженерная техника - 35 ед.; техника РХБЗ - 26 ед.; навигационная техника - 16 ед.; техника тыла - 62 ед.;

 техники связи - 22 ед., техники специальной связи - 4 ед.

 Информация взята отсюда: https://diana-mihailova.livejournal.com/5496514.html

 

25.09.2020

Поставки техники в интересах воздушных сил, армейской авиации и авиации ВМС Украины

Оригинал взят у коллеги diana_mihailova  в Поставка техники в интересах Воздушных Сил, армейской авиации и авиации ВМС Украины в 2019-2020 г.

МиГ-29УБ бортовой номер 82, зав. номер 50903023134, выпущенный в 1991 г., из 204 БрТА (аэр. Луцк) следует на ГП "Львовский государственный авиационный ремонтный завод", 2020 г.

В рамках выполнения задач по статье «Развитие, закупка, модернизация и ремонт вооружения, военной техники, средств и оборудования» министерством обороны Украины в 2019 году восстановлено 987 ед. вооружения и военной техники и 1138 ед. узлов и агрегатов к ней (420 шт. агрегатов БТВТ, 79 шт. агрегатов к автомобильной технике, 639 шт. двигателей, блоков, узлов, агрегатов к авиационной технике и технике ЗРВ).

В том числе техники ВС ВСУ - 102 ед., из них: авиационной техники - 15 ед. (1 ед. Л-39, 1 ед. Ил-76МД, 2 ед. МиГ-29УБ, 2 ед. Ан-26Ш, 1 ед. Ан-26, 1 ед. Су-24М, 1 ед. Су-27, 2 ед. Бе-12, 4 ед. АСК «ГУРТ»);

вертолетов - 6 ед. (1 ед. Ми-14ПЛ, 4 ед. Ми-8МТ, 1 ед. Ми-8МТВ);

беспилотных авиационных комплексов - 12 ед. (1 ед. БпАК Sparrow, 3 ед. БпАК Fly Eye, 1 ед. БпАК PD-1, 3 ед. БпАК А1-СМ «Фурия», 4 ед. БпАК Spectator-M);

техники ЗРВ - 9 ед. (2 ед. ЗРК «Тор», 2 ед. ЗРК С-125М1, 1 ед. КПС 5Н83, 1 ед. ЗРК С-300ПТ, 1 ед. ЗРК С-300В1, 1 ед. 5Т99М для ЗРК С-300П , 1 ед. ФЛ-95), техники РТВ - 9 ед. (4 ед. ПРВ-16, 5 ед. НРЗ 1Л22), электрогазовой техники - 39 ед. (1 ед. АПА-80, 3 ед. УКС-400В-П, 5 ед. АЕМГ-50М, 16 ед. АПА-5Д, 11 ед. АЕМГ-60/30, 3 ед. АК-0,4-9А);

инженерно-аэродромной техники - 8 ед. (3 ед. АКПМ-3, 1 ед. СПО-15, 1 ед. В-68, 3 ед. ТМ-59МГ);

связи и РТО полетов - 4 ед. (1 ед. РСП-6м2, 1 ед. РСБН-4Н, 1 ед. АСЗОИ, 1 ед. СКП-11).

В 2020 году запланировано восстановить 1010 ед. вооружения и военной техники, в том числе:

в интересах Воздушных Сил, армейской авиации и авиации ВМС - 23 ед., в том числе:

- самолетов - 7 ед. (МиГ-29 - 1 ед. (1 самолет), МиГ-29УБ - 1 ед., Бе-12ПЛ - 1 ед., Бе-12ПС  - 1 ед., Ил-76МД - 1 ед., Ан-2Т - 1 ед., Ан-26 - 1 ед. (1 самолет));

- вертолетов - 10 ед. (Ми-14 - 1 ед., Ми-8 - 8 ед., Ка-27 - 1 ед.);

- АСК «ГУРТ» - 8 ед.;

- техники ЗРВ - 14 ед. (ЗРК «Бук-М1» - 4 ед., ЗРК С-300ПТ - 3 комп-с., ЗРК С-125М1 – 2 ед., ЗРК С-300ПС - 1 ед., остальное - 4 ед.);

- техники РТВ - 13 ед. (НРЗ 1Л22 - 8 ед., ПРВ-16 - 5 ед.);

- техники авиационного обеспечения - 71 ед. (Электрогазовой техники - 35 ед., Инженерно-аэродромной техники - 9 ед., Техники связи, АСУ и РТО полетов - 8 ед., БпАК - 18 ед., Техника разведки - 1 ед.).

Источник: https://bmpd.livejournal.com/4148615.html

 

 08.09.2020

Миколаївський бронетанковий завод достроково виконав контракт з ремонту БРДМ

Державне підприємство "Миколаївський бронетанковий завод", достроково виконало державне оборонне замовлення на ремонт та модернізацію БРДМ-2Л1.

 

В рамках контракту замовник отримав близько 50 броньованих розвідувально-дозорних машин.

В процесі модернізації фахівці підприємства покращили тактико-технічні характеристики базової машини БРДМ-2. Зокрема, було змінено ергономіку машини за рахунок бокових люків із посиленим бронюванням, а також встановлено тепловізори та сучасні засоби зв’язку і навігації, які відповідають стандартам НАТО.

 

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/mykolayivskyj-bronetankovyj-zavod-dostrokovo-vykonav-kontrakt-z-remontu-brdm.html


31.08.2020

Житомирський бронетанковий завод передав замовнику десятки відремонтованих бронемашин (ФОТО)

Державне підприємство "Житомирський бронетанковий завод", передало державному замовнику чергову партію бойових машин піхоти після  капітального та регламентного  ремонту, зокрема – більше двох десятків БМП-1 та близька десятка БМП-2.


Військову техніку було відремонтовано в рамках державного оборонного замовлення 2020 року.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/zhytomyrskyj-bronetankovyj-zavod-peredav-zamovnyku-desyatky-vidremontovanyh-bronemashyn-foto.html


23.08.2020

Збройним силам України передали понад сто зразків сучаного озброєння і військової техніки, 38 одиниць засобів зв’язку і 78 апаратів спостереження.























Зокрема, під час урочистої передачі військової техніки ЗСУ, що відбулася у неділю, 23 серпня ц.р., на військовому летовищі під Васильковом, серед іншого, було передано три одиниці КШМ на базі БМП-1 та партія радіорелейних широкосмугових станцій СРШ-5000 (станція радіорелейна Р-402 у діапазоні частот 4920-6100 МГц).

 



Відзначається, що одеське підприємство (входить до складу ГС "Ліга оборонних підприємств України") опанувало серійне виробництво кількох типів сучасних командно-штабних машин (на базі БМП-1, БТР-70Ді, БТР-3, БТР-4 та комплексна апаратна зв'язку на базі вантажівки КрАЗ 5233ВЕ).



Йдеться, зокрема, про модернізовані танки Т-72АМТ і Т64БВ обр. 2017, КШМ БМП-1КШ, малі тягачі легкоброньовані санітарні МТ-ЛБ-С Ескулапочка, радіорелейні станції Р-402, БТР-4Е, БМ Oncilla, комплекси РЕБ Буковель-АТ і станція Р330 КВ, повідомив Офіс президента України.

https://www.president.gov.ua/news/prezident-ukrayini-mi-mayemo-najbilshij-oboronnij-byudzhet-v-62925


14.08.2020

Контракт по БТР-4Е завершено – останню партію машин передано замовнику (ФОТО)


Директор Харьковского конструкторского бюро им. Морозова Яков МОРМЫЛО и директор Харьковского завода им. Малышева Василий КРЫЛАС, между ними – М. Найєм.

Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова (ХКБМ), що входить до складу ДК "Укроборонпром", передало Міністерству оборони України останні чотири БТР-4Е – таким чином усі контрактні зобов’язання з виготовлення 45 машин виконано.

“Вчора, із випередженням графіку, віддали останню партію бронетранспортерів для військових.  Усі 45 машин готові та вже передані замовнику. Частина цих нових БТР-4Е  прямує на Київ – вони візьмуть участь в урочистостях до  Дня незалежності України”, – повідомив директор ХКБМ Яків Мормило.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/bez-rubryky/kontrakt-po-btr-4e-zaversheno-ostannyu-partiyu-mashyn-peredano-zamovnyku-foto.html


28.07.2020

Завершуємо колись проблемний контракт на виготовлення БТР-4Е Харківським КБ Морозова. Сьогодні передали іще 4 бронетранспортери замовнику: чітко за графіком. Це - передостання партія, у серпні завершуємо контракт і починаємо збирати БТР для Нацгвардії. 


28.07.2020
Завод імені Малишева передав військовим відновлені танки «Булат»


 ДП "Завод імені В.О. Малишева", відвантажив замовнику чергову партію з двох відремонтованих і модернізованих танків БМ "Булат".
Таким чином, станом на липень 2020 року 50% державного контракту виконано підприємством з дотриманням обумовлених строків.
"Ми не лише провели заводський ремонт машин за технічним станом, але й встановили сучасне обладнання з покращеними характеристиками. Завдяки новій радіостанції та сучасним засобам навігації наші військові зможуть зручніше і оперативніше здійснювати координацію дій і зв’язок між екіпажем та командуванням. Сучасні прилади прицілювання та спостереження дадуть змогу краще контролювати ситуацію, зокрема, в нічний час доби", – повідомив генеральний директор ДП "Завод імені В.О. Малишева" Василь Крилас.
Відновлені "Булати" успішно пройшли усі необхідні полігонні випробування. Зокрема, бойові машини здолали відстань у 100 кілометрів, продемонструвавши відмінну роботу під час руху, показали гідні результати стрільб та інших полігонних тестувань. Після приймально-здавальних випробувань оновлену техніку передано Міністерству оборони України.
Протягом останніх чотирьох років на ДП "Завод імені В.О. Малишева" відремонтували після пошкоджень у зоні ведення бойових дій на сході держави та передали до українського війська понад півсотні БМ "Булат". Фахівці "ЗІМ" не тільки відремонтували військову техніку, а й здійснили модернізацію із покращенням тактико-технічних характеристик машини. Зокрема, на них встановили нові сучасні засоби зв’язку та навігації, а також прилади прицілювання та нічного бачення.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/pro-golovne/zavod-imeni-malysheva-peredav-vijskovym-vidnovleni-tanky-bulat.html

17.07.2020
Львівський завод передав замовнику близька десятка відновлених танків Т-64 (ФОТО)


Державне підприємство "Львівський бронетанковий завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", передало для потреб Міністерства оборони України чергову партію відремонтованих та модернізованих танків Т-64.



За словами керівника підприємства Віктора Андрощука, в ході ремонту  фахівці підприємства покращили тактико-технічні характеристики танків: встановили новітні засоби навігації та зв’язку, тепловізійні прилади тощо.

"Основна модернізація танка Т-64 – це насамперед системи зв’язку і управління вогнем. Відтак, танки отримали нові сучасні нічні приціли, новітні цифрові радіостанції, супутникові системи навігації, встановлені комплекти динамічного захисту та ще чимало додатків для більш ефективного виконання бойових завдань", – розповів директор ЛБТЗ.

На підприємстві також повідомили, що паралельно з виконанням державного оборонного замовлення, конструкторсько-технологічне бюро ЛБТЗ працює над освоєнням капітального ремонту та модернізацією інших видів  гусеничної бронетехніки, таких як танк Т-80, броньовані ремонтно-евакуаційні машини БРЕМ-2 та БТС-4.



https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/lvivskyj-zavod-peredav-zamovnyku-blyzka-desyatka-vidnovlenyh-tankiv-t-64-foto.html

02.07.2020
Військовим передано чергову партію БТР-4Е від ХКБМ (ФОТО)

Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова (ХКБМ), передало Міністерству оборони України чергову партію з 4 бронетранспортерів БТР-4Е.


Від моменту розблокування контракту з МОУ наприкінці 2019 року роботи виконуються чітко за графіком. На сьогодні виконано вже 80% державного контракту – військовим відвантажено 37 з 45 бронемашин, передбачених державним оборонним замовленням.
Усі бронемашини укомплектовано кулеметами виробництва київського заводу "Маяк", що фактично відновило повний виробничий процес на цьому підприємстві.
Нагадаємо, виконання поставок бронетранспортерів відбувається за контрактом з Міноборони від 2016 року, який був розблокований спільними зусиллями Президента України, Кабінету міністрів України, Міноборони та нового керівництва Укроборонпрому наприкінці 2019 року.


https://ukroboronprom.com.ua/uk/pro-golovne/vijskovym-peredano-chergovu-partiyu-btr-4e-vid-hkbm-foto.html


25.06.2020
Миколаївський бронетанковий завод передав військовим чергову партію техніки в рамках ДОЗ-2020 (ФОТО)


Державне підприємство "Миколаївський бронетанковий завод", передало Міністерству оборони України партію з понад десяти одиниць капітально відновлених броньованих розвідувальних дозорних машин з покращеними характеристиками БРДМ-2Л1.

Це вже третя партія техніки, яка пройшла капітальний ремонт та покращення характеристик на Миколаївському бронетанковому заводі  в рамках цьогорічного державного оборонного замовлення.
Протягом 2019 року в рамках ДОЗ на “Миколаївському бронетанковому заводі” відремонтували та модернізували біля ста одиниць бронетанкової техніки, повідомили на підприємстві.


https://ukroboronprom.com.ua/uk/pro-golovne/mykolayivskyj-bronetankovyj-zavod-peredav-vijskovym-chergovu-partiyu-tehniky-v-ramkah-doz-2020-foto.html


28.05.2020
НА ХКБМ передали військовим травневу партію бронетранспортерів (фото)



Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова (ХКБМ), що входить до складу ДК "Укроборонпром", передало Міністерству оборони України чергову партію з 5 бронетранспортерів БТР-4Е, укомплектованих кулеметами виробництва київського державного підприємства "Маяк", який є співвиконавцем державного контракту.



"Усі бронетранспортери виготовлені фахівцями підприємства під час карантину, прийняті військовою прийомкою та вже відбули до військової частини", – повідомив директор підприємства Яків Мормило.



https://ukroboronprom.com.ua/uk/bez-rubryky/na-hkbm-peredaly-vijskovym-travnevu-partiyu-bronetransporteriv-foto.html



14.05.2020
Миколаївський бронетанковий завод передав бронетехніку для президентського полку (ФОТО)


Державне підприємство "Миколаївський бронетанковий завод", що входить до складу Державного концерну "Укроборонпром", передало Міністерству оборони України  партію з 5 одиниць капітально відновлених броньованих розвідувальних дозорних машин з покращеними характеристиками БРДМ-2Л1.



Це чергова партія техніки, відновлена фахівцями МБТЗ вже в рамках державного оборонного замовлення 2020 року. Бронемашини пройшли військову прийомку та відбули у розпорядження Окремого президентського полку.





https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/mykolayivskyj-bronetankovyj-zavod-peredav-bronetehniku-dlya-prezydentskogo-polku-foto.html

07.05.2020
Шість модернізованих танків передано ЗСУ у Львові


Державне підприємство "Львівський бронетанковий завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", передало для потреб Міноборони чергову партію з 4 одиниць танків Т-64 та 2 одиниць танків Т-72, та успішно завершило контракт під державні гарантії з Міноборони України.




Підприємство входить у п’ятірку найбільших платників податків області та забезпечує роботою понад 700 працівників, середня заробітна плата за перший квартал 2020 року становить понад 16 600 грн. що є майже на 70% більше середньої заробітної плати у Львівській області за той самий період.


https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/shist-modernizovanyh-tankiv-peredano-zsu-u-lvovi-foto.html


06.05.2020
КБТЗ передав військовим партію відремонтованої бронетехніки (ФОТО)

Державне підприємство "Київський бронетанковий завод", що входить до складу державного концерну "Укроборонпром", передало українським війковим партію з 9 бронетранспортерів БТР-80, відремонтованих в рамках державного оборонного замовлення.

"Сьогодні ми передаємо нашим захисникам останню партію відремонтованих бронетранспортерів БТР-80. Роботи довелося закінчувати в особливому режимі карантину, але усі наші зобов’язання в рамках державного оборонного замовлення 2019 року тепер виконано", – повідомив директор КБТЗ Володимир Синявський.

Усі бронемашини пройшли плановий регламентований ремонт, отримали нові сучасні засоби зв’язку та навігації, а також нові 29-дюймові покришки українського виробництва.

“Підприємство мало завершити контракт восени минулого року, але через затримки у фінансуванні державних гарантій та додатковий обсяг робіт, який було виявлено вже після поглибленого дефектування, виконання робіт було затримано. Після зміни керівництва КБТЗ та призначення на посаду в.о. директора Володимира Синявського наприкінці минулого року відновилися ритмічні роботи в рамках контракту”, – зазначив заступник генерального директора Укроборонпрому з виробництва Ігор Фоменко.


За підсумками першого кварталу 2020 року КБТЗ став рекордсменом серед підприємств бронетанкового дивізіону Концерну за обсягом виготовленої продукції.

Так, у першому кварталі цього року обсяг товарного випуску продукції КБТЗ склав 406 млн грн.

Це майже у 4 рази більше ніж за аналогічний період минулого року, повідомив Ігор Фоменко.


“В цілому за 1 квартал 2020 року підприємствами, діяльність яких координується управлінням бронетанкової техніки Концерну, план по товарному випуску продукції виконаний на суму понад 1,7 млрд грн, що у порівнянні з виконанням плану товарного випуску продукції за аналогічний період минулого року більше ніж у 2,4 рази. За результатами роботи січня-квітня 2020 року бронетанковими підприємствами Концерну замовникам поставлено понад 300 нових, відновлених та модернізованих зразків ОВТ”, – розповів про підсумки заступник генерального директора Концерну з виробництва Ігор Фоменко.

Він також окреслив майбутнє бронетанкових підприємств Укроборонпрому після реформи. Так, у результаті Концерн буде трансформовано у галузеві холдинги, що будуватимуться навколо прогресивних підприємств УОП, а сам Укроборонпром – ліквідовано.

“Поточна модель управління Концерном буде змінена, оскільки вона не забезпечує ефективне управління більше ніж сотнею розрізнених підприємств-учасників Концерну. Зараз йде мова про створення в Укроборонпромі щонайменше 6 галузевих держкомпаній: ракетобудівної, авіаційної, авіаремонтної, бронетанкової, радарних та морських систем. Наприклад, до складу бронетанкового холдингу увійдуть підприємства, які здійснюють ремонт, виготовляють компоненти, здійснюють дослідження та створюють кінцевий продукт. Це буде повний виробничий цикл”, – повідомив Фоменко.

У Концерні створено Стратегічний Комітет, до якого увійшли директори найбільших  підприємств Концерну. Спільно з командою Укроборонпрому вони працюють над створенням нових холдингових компаній, моделей їхнього існування та ринкових стратегій. “Ми робимо фокус на інновації та продукцію, яка має експортний потенціал. Але перш за все завданням новоствореного бронетанкового холдингу буде переозброєння українського війська сучасними видами військової техніки вітчизняного виробництва. Також реформа передбачає обов’язково збереження конструкторського потенціалу галузі та трудових колективів, які після об’єднання працюватимуть у синергії”, – розповів про реформу УОП Фоменко.

Нагадаємо, у квітні фахівців “Київського бронетанкового заводу”  успішно завершили черговий етап випробувань модернізованого танку Т-72А, під час якого перевірили основні тактико-технічні характеристики танку під час водіння під водою.

Раніше, на початку березня,  КБТЗ передав Збройним силам України останню партію з 6 капітально-відремонтованих танків Т-72. Цим КБТЗ завершив поставку танків за державним контрактом з Міністерством оборони України. Перші 25 одиниць відремонтованих танків Т-72 із покращеними тактико-технічними характеристиками було передано до українського війська двома партіями у січні 2020 році.


Державне підприємство “Київський бронетанковий завод” спеціалізується на  виробництві легкого бронетанкового озброєння, капітальному ремонті та модернізації бронетанкової, інженерної та бойової техніки, ракетно-артилерійського озброєння, а також виготовленні запасних частин до бронетанкового озброєння та техніки.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/pro-golovne/kbtz-peredav-vijskovym-partiyu-vidremontovanoyi-bronetehniky-foto.html



30.04.2020
ХКБМ передало очередные 5 бронетранспортеров БТР-4Е



Харьковское конструкторское бюро по машиностроению имени O.O.  Морозова (ХКБМ), входящий в состав ГК "Укроборонпром", передало Министерству обороны Украины очередную партию из 5 бронетранспортеров БТР-4Е.



Все БТР оснащены пулеметами КТ762 производства киевского государственного предприятия "Маяк", который является соисполнителем контракта.

 Таким образом ХКБМ выполнил уже 60% государственного контракта - по состоянию на конец апреля на заводе изготовили и передали военным 28 бронетранспортеров из 45, предусмотренных государственным оборонным заказом 2019 года.



«Все БТР приняты военной приемкой Минобороны и уже отбыли в воинской части», - сообщил директор предприятия Яков Мормило.



«Контракт достался нам в наследство в безнадежном состоянии и для нашей команды было принципиально его спасти, ведь от его выполнения зависела судьба одного из наших крупнейших заводов бронетанкового дивизиона.  По факту срыва контракта был поставлен уголовное производство и в поставке этих машин в армию уже никто не верил.  Нами была проделана Беспрецедентная работа вместе с государственными органами и сейчас контракт выполняется с соблюдением сроков», - рассказывает Мустафа Найем, заместитель генерального директора Укроборонпрома по вопросам взаимодействия с органами государственной власти.



 Что важно, выполнение контракта позволило восстановить производственный процесс на другом предприятии Концерна - АО "Маяк", добавил Найем.  «После почти двухлетнего простоя завод полностью возобновил производство пулеметов для бронетранспортеров и других видов оружия. Первая партия из 5 пулеметов для БТР-4Е прошла все испытания, была принята Военным представительством Минобороны и доставлена ​​в Харьков, где их установили на бронетранспортеры», - добавил заместитель  гендиректора Концерна.




https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/btr-4e-z-kulemetamy-mayak-hkbm-peredaly-vijskovym-novu-partiyu-bronetehniky-foto-video.html


16.04.2020
Миколаївський бронетанковий завод передав військовим партію техніки в рамках доз-2020 (ФОТО)



Державне підприємство "Миколаївський бронетанковий завод", що входить до складу Державного концерну "Укроборонпром", передало Міністерству оборони України партію з 8 одиниць капітально відновлених броньованих розвідувальних дозорних машин з покращеними характеристиками БРДМ-2Л1.



Це перша партія техніки, яка пройшла капітальний ремонт та покращення характеристик на Миколаївському бронетанковому заводі вже в рамках цьогорічного державного оборонного замовлення.

"Навіть в умовах карантину та надзвичайної ситуації в країні ми не зупиняли виробництво. Працювали на перспективу! Тому, як тільки новий договір з Міністерством оборони України було підписано, ми майже одразу відвантажили нашим військовим першу партію БРДМ-2 з покращеними характеристиками. Бойові завдання не можуть чекати, тому ми працювали і працюємо", – повідомляє директор МБТЗ Юрій Кравченко.



В ході капітального ремонту, спираючись на бойовий досвід українських військових, фахівці підприємства покращили характеристики базової машини БРДМ-2. Зокрема, БРДМ-2Л1 містить новітні засоби навігації та зв’язку, тепловізійну систему нічного керування; змінено розташування особового складу та покращено ергономіку машини за рахунок бокових люків із посиленим бронюванням, що пришвидшує десантування екіпажу та спрощує експлуатацію техніки.



"У січні 2019 року на підприємстві змінився директор, у спадок якому дісталася багатомільйонна кредиторська заборгованість за простроченими контрактами. За рік Юрію Кравченку вдалося відновити роботи за контрактами, виконати їх і побудувати довірливі стосунки із замовником. За підсумками 2019 року підприємство удвічі збільшило обсяги ремонтів у порівнянні з 2018 роком. Сьогодні простроченої кредиторської заборгованості перед МО у Миколаївського бронетанкового заводу – немає. Підприємство знову має змогу брати участь у державних тендерах, повернуло репутацію надійного партнера для Міноборони та вже отримало перші замовлення в рамках цьогорічного ДОЗ", – розповів Ігор Фоменко, заступник Генерального директора "Укроборонпрому" з бронетанкової, радіолокаційної та спеціальної техніки.



Фахівці Миколаївського бронетанкового заводу завершували капремонт першої партії БРДМ-2Л1 вже в умовах національного карантину у зв’язку із епідемією коронавірусу. Як і інші підприємства "Укроборонпрому", вже місяць МБТЗ працює в особливому режимі: керівництво заводу залишило частину працівників віком старше 60 років вдома, решта фахівців – продовжують роботу із посиленими заходами безпеки та санітарно-гігієнічними заходами.

Броньована розвідувально-дозорна машина  БРДМ-2 знаходиться на озброєнні Збройних Сил України, має підвищену прохідність та призначена для ведення розвідки та супроводження конвоїв, також слугує для розміщення спеціального озброєння.



Державне підприємство "Миколаївський бронетанковий завод" – одне із основних підприємств "Укроборонпрому", що спеціалізується на  виготовленні та модернізації броньованої колісної техніки для Збройних Сил України.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/bez-rubryky/mykolayivskyj-bronetankovyj-zavod-peredav-vijskovym-partiyu-tehniky-v-ramkah-doz-2020-foto.html




09.04.2020
Львівський бронетанковий завод передав військовим чергову партію пожежних танків (ФОТО)




Державне підприємство "Львівський бронетанковий завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром" передало Збройним силам України чергову партію з 4 одиниць гусеничних броньованих пожежних машин ГПМ-54.



"Ми в досить стислий термін змогли пристосуватися виробничий процес відповідно до карантинних обмежень та продовжити виготовлення та ремонт бронетехніки в рамках державних замовлень", – розповів керівник ДП "Львівський БТЗ" Віктор Андрощук.
Відтак, на завершальній стадії капітального ремонту та модернізації на ЛБТЗ знаходяться ще три одиниці ГПМ-54. Згідно виробничому плану завод планує завершити їх ремонт до кінця поточного місяця, випереджаючи графік.
"Завод завантажений контрактами в рамках державного оборонного замовлення до серпня 2020 року. В основному, це ремонт та модернізація танків Т-64 для потреб наших військових. Однак, ми сподіваємось до того часу отримати від Міноборони України нове державне оборонне замовлення на 2020 рік, щоб мати можливість працювати і надалі безперебійно забезпечувати військових якісно відремонтованою бронетехнікою," – зазначив керівник ЛБТЗ.
Львівський бронетанковий завод – єдине в Україні підприємство, яке виготовляє та здійснює капітальний ремонт пожежних танків. Багато комплектуючих до цієї техніки або вже не випускаються, або були російського виробництва, тому на заводі освоєно виготовлення частини з цих деталей, розповіли на підприємстві. Також, щоб осучаснити стару радянську бронетехніку, конструктори ДП “Львівський БТЗ” спільно з конструкторсько-технологічним центром Озброєння Збройних Сил України переробили конструкторську документацію для того, щоб дана техніка відповідала вимогам військових для забезпечення ефективної роботи.



"ЛБТЗ – єдине вітчизняне підприємство, у якого держава закуповує такий вид техніки, тому ми розраховуємо на нове державне замовлення цих танків", – повідомив Ігор Фоменко, заступник генерального директора з бронетанкової, радіолокаційної та спеціальної техніки ДК "Укроборонпром".
На сучасні ГПМ-54 встановлено нове гідравлічне обладнання європейських виробників для забезпечення управління лафетним стволом, бульдозерним обладнанням і механізмом підйому кузова машини, встановлено нове бульдозерне обладнання марки з грейдерним положенням, допрацьовано можливість включення пожежного насоса лафетного ствола для проведення гасіння пожежі без зупинки основного двигуна на місці та в русі.


На сьогоднішній день, даний пожежний танк є єдиним видом броньованої пожежної гусеничної техніки, який є на озброєнні в Збройних Силах України, та є необхідним на складах зброї та боєприпасів для гасіння пожеж різних класів складності де доступ іншої пожежної техніки є неможливим. Створений на базі танка Т-55 містить цистерну для води ємністю 10 м3, а також бак для піни ємністю 1,1 м3 та може гасити пожежу водою на відстані до 60 метрів.


https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/lvivskyj-bronetankovyj-zavod-peredav-vijskovym-chergovu-partiyu-pozhezhnyh-tankiv-foto.html

01.04.2020
ЗСУ отримали 7 відремонтованих та модернізованих БМП



Передані 30 березня 2020 року БМП-1 та БМП-2 Фото: Укроборонпром
Державне підприємство “Житомирський бронетанковий завод” передало ЗСУ чергову партію з 7 відремонтованих та модернізованих бойових машин піхоти, з них 5 одиниць БМП-1 та 2 одиниці БМП-2.
Про це повідомляє пресслужба ДК “Укроборонпром”.


Ремонтні роботи здійснено в рамках договору на виконання державного оборонного замовлення, який було укладено восени 2018 р. строком на 2 роки.
Працівники підприємства відновили боєздатність всіх систем та агрегатів, замінили несправні прилади, перевірили роботу озброєння тощо.
У вересні минулого року аналогічні роботи були проведені на 15 переданих для ЗСУ відремонтованих та модернізованих БМП-1.
ДП “Житомирський бронетанковий завод” займається виготовленням, капітальним ремонтом та модернізацією легкоброньованої техніки різних модифікацій: БМП, БРЕМ, БМД, БРДМ, БТР, а також машини на їх базі.
В 2018 році під час міжнародної виставки озброєнь “Зброя та безпека 2018” було представлено варіант модернізації БМП-1 від ДП “Житомирський бронетанковий завод” – БМП-М1С:
Вона відрізняється від базової бойової машини бойовим модулем “Стилет” з 30-мм гарматою 2А42 та двома установками ПТРК “Бар’єр-212”. Також модуль оснащений кулеметом калібру 7.62 та системою управління вогнем “Синтез”.
Бойова машина отримала німецький двигун Deutz 2013 L6 V4 та може розвивати швидкість до 70 км/год землею, або 7.5 км/год на плаву.
Маса БМП дорівнює 15.5 тоннам. Екіпаж складається з трьох осіб та ще восьми десантників.
Конструктори ЖБТЗ збільшили висоту десантного відсіку, що значно покращило умови перебування солдат всередині бойової машини. Було додано нові оглядові віконця для водія та встановлено протиуламковий захист гусениці.
Також в 2018 році Державне підприємство “Завод ім. Малишева” у рамках програми імпортозаміщення освоїв та розпочав серійне виробництво нових гусениць для БМП-1 та БМП-2 зі спеціальних сталей українського виробництва.

https://mil.in.ua/uk/news/zsu-otrymaly-7-vidremontovanyh-ta-modernizovanyh-bmp/


31.03.2020
Шепетівський завод передав війську 20 самохідних гаубиць.



Шепетівський ремонтний завод передав Збройним Силам України чергову партію з відремонтованих 122-мм самохідних артилерійських установок 2С1 «Гвоздика».
Про це повідомила пресслужба концерну «Укроборонпром», до складу якого входить завод.

Цього разу було передано п'ять самохідних гаубиць. За словами директора держпідприємства «Шепетівський ремонтний завод» (ШРЗ) Олега Туринського, в умовах карантину завод був змушений вийти на простій, але частина працівників, задіяних у виконанні державного оборонного замовлення (ДОЗ), виконувала свою роботу із дотриманням безпекового режиму:

“Ремонтні роботи було виконано вчасно, згідно договору про державні гарантії за 2019 рік, реалізація якого закінчується у червні поточного року. Керівництво підприємства зробило все необхідне, аби вчасно виконати свої зобов’язання перед державою, навіть попри особливий режим роботи під час карантину

Усього в першому кварталі 2020-го Шепетівський ремонтний завод відвантажив Міноборони України 20 відремонтованих одиниць техніки, з них 16 самохідних артилерійських установок 2С1 «Гвоздика» та 4 самохідні гаубиці 2С3М «Акація».


https://www.ukrmilitary.com/2020/03/sau.html

27.03.2020
ХКБМ передали військовим іще 4 бронетранспортери



Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова (ХКБМ), що входить до складу ДК "Укроборонпром", передало Міністерству оборони чергову партію з 4 бронетранспортерів БТР-4Е з обсягу державного оборонного замовлення 2019 року.

Про це повідомляє директор підприємства Яків Мормило.
Усі БТР прийняті військовою прийомкою Міноборони та вже сьогодні відбудуть до військової частини.



Виконання поставок відбувається за контрактом з Міноборони від 2016 року, який був розблокований спільними зусиллями Президента України, Уряду, Міноборони та нового керівництва Укроборонпрому наприкінці 2019 року.

“Реалізація цього контракту перебуває під особливим контролем та за активною участю керівництва Концерну. З відновленням робіт здача техніки відбувається за графіком. Більша частина працівників підприємства переведено у режим часткової роботи до кінця карантину, водночас, виробничі підрозділи, які виготовляють БТР, виходять на роботу в повному складі і продовжують забезпечувати війська надійною бронею”, – розповів Ігор Фоменко, заступник генерального директора Концерну з бронетанкової, радіолокаційної та спеціальної техніки.



Перші відвантаження бронетехніки після відновлення робіт за контрактом відбулися у грудні 2019 року – ХКБМ передали військовим 12 бронетранспортерів БТР-4Е.



Наразі контракт виконується у повному обсязі та згідно з графіком, під час карантину та надзвичайної ситуації в Україні бронетранспортери збираються на ХКБМ без затримок.



Так, лютому цього року підприємство відвантажило 3 бронемашини, у січні – 4. Всього за контрактом ХКБМ має виготовити і передати 45 одиниць бронетранспортерів БТР-4Е.


https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/hkbm-peredaly-vijskovym-ishhe-4-bronetransportery-foto.html

27.03.2020
Харьковский бронетанковый завод передал ВСУ 3 модернизированных танка Т-64БВ обр. 2017 г и 10 Т-80БВ


Директор завода Вячеслав Стрилец добавил, что с началом боевых действий на Донбассе специалисты завода изготовили (отремонтировали и модернизировали) и передали на передовую около 400 машин.

Всего же до настоящего времени «Харьковский бронетанковый завод» изготовил 250 модернизированных боевых машин: 162 танка Т-64БВ образца 2017 года и 88 танков Т-80БВ.


***

Еще одно предприятие бронетанкового дивизиона «Укроборонпрома» своевременно, качественно и в пределах отведенного бюджета выполнило свои обязательства перед Министерством обороны Украины.


Только что эти 13 модернизированных танков от Харьковского бронетанкового завода были переданы для нужд Вооруженных сил.

Что это за машины?

- 3 танка Т-64БВ образца 2017 года. Это основная боевая машина бронетанковых подразделений ВСУ, которая отлично проявила себя в войне на Востоке Украины. При модернизации танк получил расширенные боевые возможности за счет тепловизионного прицела, новой усовершенствованной динамической защиты, новой цифровой радиостанции, современных ночных приборов наблюдения с электронно-оптическим преобразователем третьего поколения, системы информационного оповещения об аварийной ситуации, телевизионной системы наблюдения за окружающей средой, а также средств спутниковой навигации.


- 10 танков Т-80БВ - при модернизации танк получил аналогичные улучшения, новое оснащение значительно усиливает боевые характеристики машины: новая система навигации, новая динамическая защита, прицельный комплекс наводчика со встроенным тепловизором, система информационного оповещения об аварийной ситуации, телевизионная система наблюдения за окружающей средой, пр.

Руководство Концерна и Харьковского бронетанкового завода совместно сделали всё необходимое, чтобы критически важное производство и ремонт для нашей армии не прекращались при любых условиях.


«Еще одно предприятие бронетанкового дивизиона Укроборонпрома своевременно, качественно и в пределах отведенного бюджета выполнило свои обязательства перед Минобороны: по двум государственным контрактам ХБТЗ модернизировал почти 100 единиц военной техники. Концерн совместно с руководителями предприятий бронетанкового кластера принимают необходимые меры для того, чтобы критически важное производство и ремонт для нашей армии не прекращались при любых условиях работы. На отдельных заводах уже начата контрактная кампания - заключение договоров в рамках недавно принятого ГОЗ. Если процесс будет происходить без проволочек, бронетанковые предприятия будут загружены работой и сохранят положительную динамику увеличения объемов производства. Напомню, в начале нового года бронетанковая отрасль начала постепенно наращивать производство по различным видам продукции и услуг. За первые два месяца текущего года предприятия концерна бронетанкового дивизиона увеличили производство в более чем два раза по сравнению с аналогичным периодом 2019 г.», - рассказал Игорь Фоменко, заместитель генерального директора по бронетанковой, радиолокационной и специальной техники.


«Харьковский бронетанковый завод продолжает своевременно и качественно выполнять государственные заказы, несмотря на чрезвычайную ситуацию в области из-за особого режима работы предприятия во время карантина. Специалисты постоянно вводят современные и актуальные элементы модернизации, чем обеспечивают конкурентную боеспособность Вооруженных сил Украины», - прокомментировал передачу техники директор завода Вячеслав Стрилец.


«С введением режима карантина в Украине завод перешел в режим частичной работы (простоя), что дало возможность остаться дома более 300 сотрудникам предприятия с сохранением 2/3 заработной платы. Для них введен дистанционный мониторинг состояния здоровья. Для поддержания безопасности предприятия и выполнения критически важных работ в рамках выполнения плана по оборонному заказу полный рабочий день работает около 90 сотрудников Завода», - рассказал директор ХБТЗ.

https://diana-mihailova.livejournal.com/4696231.html


26.03.2020
«Українська бронетехніка» достроково виконала держконтракт.



У четвер, 26 березня 2020 року, ТОВ «Українська бронетехніка» розпочала процедуру передачі партії спеціалізованих броньованих автомобілів «Новатор», які були виготовлені в рамках державного контракту між підприємством і Національною гвардією України.

Згідно з технічним завданням замовника, машини укомплектовані радіостанцією, приладами нічного бачення, автоматичною системою пожежогасіння, відео-реєстратором спеціального типу і напівавтоматичною системою підкачки шин.

СБА «Новатор» пристосований до експлуатації в складних умовах бездоріжжя. Автомобіль з колісною формулою 4×4 і 6,7-літровим турбодизельним двигуном здатен долати без підготовки водні перешкоди глибиною до 1,4 м і підйоми до 60%, а також розвивати швидкість по шосе від 140 до 170 км/год залежно від типу двигуна. Запас ходу по пересіченій місцевості становить 700 км, по автошляхах – 1000 км.

«Завдяки злагодженим і професійним діям команди підприємства і незважаючи на складну ситуацію в країні, нам вдалося на місяць раніше терміну завершити виробництво броньовиків для Нацгвардії», – зазначив голова Наглядової ради ТОВ «Українська бронетехніка» Андрій Сенченко.

Наразі на базі рухомої платформи «Новатор» ведеться розробка лінійки бойових і транспортних машин для потреб Збройних Сил і силових структур України. Презентацію заплановано наступного місяця.

https://ukrarmor.com/uk/news-uk/ukra%D1%97nska-bronetehnika-dostrokovo-vikonala-derzhkontrakt/



25.03.2020
ГП "Львовский бронетанковый завод" передал МОУ очередную партию модернизированных танков Т-64БВ



ГП "Львовский бронетанковый завод", входящее в состав ГК "Укроборонпром", передал для нужд Министерства обороны Украины очередную партию из 6 единиц танков Т-64.

 "Это для нас нелегкое испытание, ведь часть бронетехники отремонтирована в условиях карантина. Нами были осуществлены все необходимые меры по недопущению распространения коронаровируса на ЛБТЗ. В частности, с более чем семисот работников предприятия большая часть отправлена ​​на простой, часть сотрудников работает дома дистанционно, если это  позволяет выполнять их должностные обязанности.

Но для того, чтобы вовремя выполнить ДОЗ - почти треть работников (в основном, рабочих специальностей) выходит на работу. У нас достаточно помещений, поэтому скоплений работников нет. Медиками на проходной проводится температурный скрининг и только если работники чувствуют себя полностью здоровыми - они пересекают контрольно-пропускной пункт предприятия ", - отметил директор ГП" Львовский БТЗ "Виктор Андрощук.

 Также на предприятии самостоятельно шьют маски для нужд работников.

Руководитель предприятия также рассказал, что ремонт и модернизация данной бронетехники выполняется в рамках государственного контракта по 2019 год, поскольку он является переходным и должен быть полностью выполненным в конце второго квартала 2020 года.



Согласно контракту предприятие отправило уже более полусотни единиц отремонтированной и модернизированной бронетехники – это танки Т-64 и Т-72, бронированные ремонтно-эвакуационные машины БРЭМ-1, а также бронированные гусеничные пожарные машины ГПМ-54.

"Мы не знаем, сколько еще будет длиться карантин и как будут меняться его условия, однако, пока мы справляемся с работой и передаем очередную партию танков Т-64 нашим военным. Желаем нашим защитникам, себе и всей Украине крепкого иммунитета для победы над вирусом и внешним агрессором”, – с надеждой добавил Виктор Андрощук.

В целом в Укроборонпроме отмечают, что в начале 2020 года все предприятия бронетанкового дивизиона Концерна демонстрируют постепенный рост производства по различным видам продукции и услуг, несмотря на национальный карантин и переход на частичный режим работы.



"Мы видим положительную динамику по состоянию на конец марта: предприятия бронетанкового дивизиона увеличили производство более чем в два раза по сравнению с аналогичным периодом 2019 года. Этот показатель является очень важным на фоне общего падения уровня промышленного производства в стране. Но наши планы и производственные показатели следующих периодов зависят прежде всего от государства и оборонного заказа.

Сообщает https://ukroboronprom.com.ua


20.03.2020
КШМ К-1450 від «Телекарт-прилад» прийнято на озброєння Збройних Сил України



На озброєння Збройних Сил України прийнято машину командно-штабну К-1450 на базі БТР-70КШ виробництва ТОВ «Телекарт-Прилад».



Про це Defense Express повідомили на підприємстві.



Наказом Міністерства оборони України № 91 від 12 березня 2020 року 12 березня 2020 року до раніше прийнятих на озброєння машин командно штабних К-1450-03 на базі БМП-1КШ1, К-1450-01 на базі БТР-3, та К-1450-02 на базі БТР-4, що випускаються серійно ТОВ «Телекарт-Прилад», додалася машина командно-штабна К-1450 на базі БТР-70КШ. У майбутньому основним замовником цих машин плануються Військово-морські сили України. В ході проведення випробувань К-1450 замовник відзначив високу якість і широку функціональність цих машин.





https://defence-ua.com/index.php/home-page/9761-kshm-k-1450-vid-telekart-prylad-pryynyato-na-ozbroyennya-zsu-foto?fbclid=IwAR1UcUSsAzTC6TTaER6yvsGSV0Du-RuZcB0t28f6gqSEFUQDMBEuVXBgWbg



04.03.2020
6 танков Т-72 переданы вооруженными силами Украины.

Все танки принято военной приемкой Минобороны и переданы для укомплектования подразделений Вооруженных сил Украины.


Ремонт с улучшением характеристик техники был реализован Киевским бронетанковым заводом в тесном сотрудничестве с Центральным бронетанковым.
По словам исполняющего обязанности директора ГП "КБТЗ" Владимира Синявского, "эти танки Т-72 являются результатом переосмысления опыта современной войны на Востоке Украины. Мы комплексно подошли к ремонту и существенно улучшили тактико-технические характеристики машин, чтобы они лучше могли выполнять боевые задачи украинских защитников".

В частности, улучшение характеристик позволило увеличить защищенность, мобильность, огневые способности и управление машиной. Специалисты завода доработали оптику и стабилизацию пушки, улучшили общие ходовые характеристики. Одной из главных особенностей Т-72 является возможность ведения огня высокоточными управляемыми ракетами "Комбат" от ДККБ "Луч". Кроме того, боевой танк Т-72 имеет уровень защиты нового поколения, который обеспечивают современные элементы динамической защиты.


Особое внимание при разработке Т-72 было уделено прицельному комплексу и средствам наблюдения. Танк получил приборы ночного видения с современными электронно-оптическими преобразователями третьего поколения и ночной прицел для ведения огня управляемыми ракетами. Также у Т-72 установлен комплект с цифровой радиостанции и спутниковой навигационной аппаратуры, что позволяет поддерживать связь с пехотными подразделениями, что имеет огромное значение для взаимодействия на поле боя. Киевский бронетанковый завод существенно улучшил ходовую часть танка. Была выполнена замена гусениц на новые с резинометаллическим шарниром и обрезиненной беговой дорожкой, что позволило увеличить плавность хода танка.

Напомним, первые 25 единиц отремонтированных танков Т-72 с улучшенными тактико-техническими характеристиками было переданы двумя партиями в январе 2020 году.



https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/6-ostannih-odynyts-z-partiyi-tankiv-t-72-peredano-zbrojnym-sylam-ukrayiny.html


12.02.2020
Ще один підрозділ ЗСУ отримав бронеавтомобілі СБА «ВАРТА»


Військовослужбовці Центральної автомобільної бази зберігання та ремонту передали представникам однієї з бригад Збройних сил України чергову партію спеціалізованих броньованих автомобілів "Варта".
Про це повідомляє Defense Express з посиланням на АрміяInform.
Відзначається, що неназвана військова частина отримає нові бронеавтомобілі виробництва приватної вітчизняної компанії "Українська бронетехніка" вперше.
"У нас ще немає досвіду експлуатації цих броньованих велетнів, ми отримуємо тільки першу партію. Це сучасний автомобіль, і потребує професіоналізму водіїв під час експлуатації", – розповів сержант Олег Кучер.
"Ми впевнені, що вони підсилять можливості нашого підрозділу саме тепер, коли ми готуємось до чергової ротації", - додав він.


Нагадаємо, до цього СБА "Варта" вже постачалися у 88 окремий батальйон 35-ї бригади морської піхоти та 28 механізовану бригаду.


https://defence-ua.com/index.php/home-page/9512-shche-odyn-pidrozdil-zsu-otrymav-broneavtomobili-sba-varta-foto



27.01.2020
На Київському бронетанковому заводі відвантажено 25 од. відремонтованих танків Т- 72 для ЗСУ.

25 одиниць відремонтованих танків Т-72 з покращеними ТТХ відправилися у війська після капітального ремонту, яким доопрацьовано оптику, стабілізаційну систему гармати, покращені загальні ходові характеристики. Крім того, у лютому танкісти отримають ще шість одиниць Т-72 з покращеними характеристиками, якими буде укомплектовано танковий батальйон. Передачу техніки організував Об’єднаний центр забезпечення військово-технічним майном.






Танки Т-72АМТ на 1282-й центральной базе хранения и ремонта бронетанкового вооружения и техники (сгт. Ярмолинцы, Хмельницька обл.).
Источник фото:




24.01.2020
На Киевском бронетанковом заводе отгружена первая партия из 15 отремонтированных танков Т-72


Сегодня, 24 января, первая партия в 2020 году из 15 единиц отремонтированных танков Т-72 с улучшенными ТТХ отправилась в войска.
Передачу техники организовал Объединенный центр обеспечения военно-техническим имуществом. Об этом сообщается на Facebook-странице Командование Сил логистики ВСУ.
Среди обновлений: приборы ночного видения с электронно-оптическими преобразователями третьего поколения, ночной прицел 1К13 с возможностью ведения огня управляемой ракетой «Комбат», двигатель В-84-1 вместо В-46, комплекс динамической защиты, радиостанции Aselsan, навигационная система СН-3003 «Базальт».
Уполномоченные лица загрузили военную технику на универсальные платформы автоматизированным методом и установили на специальные шпоры, входящие в комплект поставки, для соблюдения надлежащих мер безопасности на железнодорожном транспорте при перевозке бронетехники. Башню и ствол танка также зафиксировали в неподвижном положении с целью предотвращения поворотов во время движения.



Стоит отметить, что в ближайшее время до конца января, в войска будет отправлена ​​вторая партия танков из 10 единиц после капитального ремонта, которым доработана оптика, стабилизационная система пушки, улучшены общие ходовые характеристики. Кроме того, в феврале танкисты получат еще шесть единиц Т-72 с улучшенными характеристиками, которыми будет укомплектован танковый батальон.


https://diana-mihailova.livejournal.com/4437902.html


27.12 2019
ЗСУ отримали партію (4-ри) броньованих медичних машин  МТ-ЛБ МТ-ЛБ-С НВК «ВК Система»




Науково-виробнича компанія «ВК Система»підготувала чергову партію броньованих медичних машин на базі МТ-ЛБ для Збройних Сил України.
Про це повідомив Валерій Бут в себе на сторінці у Facebook.


27.12.2019
Партія «Козак-2» надійшла до 81 бригади ДШВ

81 бригада ДШВ бронетехніка Десантно-штурмові війська Закупівля озброєння ЗСУ Козак-2 НВО "Практика"
81-а окрема аеромобільна бригада Десантно-штурмових військ Збройних Сил України отримала партію броньованих автомобілів «Козак-2» виробництва НВО «Практика». Про це повідомляє Ukrainian Military Pages з посиланням на прес-службу частини на сторінці у Facebook.

Передача бойової техніки відбулась напередодні – в останні дні 2019-го року.
Інформація про кількість переданої техніки не розголошується.

“Сьогодні, в останній день 2019 року, сталась справжня зимова казка – наша бригада отримала цілу партію крутих та новеньких новорічних подарунків у вигляді броньованих бойових машин “Козак-2”, – написали у прес-службі

Окрім переозброєння підрозділу 81 бригади на «Козак-2», у десантно-штурмових військах ЗСУ вже експлуатує ці машини 13 окремий десантно-штурмовий батальйон 95 бригади ДШВ, який отримав 33 броньовані автомобілі «Козак-2» у березні (2018) минулого року.
Партія бронеавтомобілів Козак-2 готується до передачі замовнику
Партія бронеавтомобілів Козак-2 готується до передачі замовнику Фото: Український мілітарний портал
Броньовані автомобілі«Козак-2» почали серійно виготовлятися з липня 2015 року. Окрім Збройних Сил України користувачами є Національна гвардія України та Державна прикордонна служба України.

https://mil.in.ua/uk/news/partiya-kozak-2-nadijshla-do-81-brygady-dshv/




24.12.2019
12 БТР-4 (из них 7 переданы в 2018 году) из 45 для ВСУ уже поставили 92-ой отдельной механизированной бригаде. Цена одного бронетранспортера БТР-4Е под госгарантии - 33,6 млн. грн. Предполата - 125 млн. грн. Остальные 33 машины планируется поставить в войска до 1 сентября 2020 г. Также в 2020 г. будут поставлены 10 БТР-4 для Национальной гвардии.



Примечание: Это один из крупнейших контрактов предприятий Концерна в рамках выполнения Государственного оборонного заказа. Финансирование контракта было предусмотрено за счет кредитных средств, выданных под государственные гарантии на сумму 1,5 млрд. грн.

15.11.2019
ПАРТІЯ СБА «НОВАТОР» ВИРУШИТЬ ДО СУХОПУТНИХ ВІЙСЬК

Незабаром партія з декількох десятків спеціалізованих броньованих автомобілів «Новатор» (26 одиниць), вироблених ТОВ «Українська бронетехніка» на замовлення Міністерства оборони України, буде передана на озброєння до Сухопутних військ. Таким чином, армія отримає сучасну військову техніку для ефективного виконання завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.


«Ми вітаємо рішення Міноборони передати партію «Новаторів» на озброєння до Сухопутних військ, адже саме вони є ядром армії. В сучасних умовах ведення війни висока мобільність, функціональність і надійність бронетехніки набуває надзвичайного значення. Пишаємося бути щитом для наших захисників», – зазначив Олександр Кузьма, директор ТОВ «Українська бронетехніка».

Наразі «Новатор» знаходить широке застосування в підрозділах Національної гвардії і ЗСУ, а також є лідером в своєму класі не лише в Україні, а й за кордоном.


31.07.2019
Военная помощь для Украины в 2014-2018 гг: вклад США в зависимости от правдивости источника - 70-92%




Суммарная техническая поддержка от Соединенных Штатов Америки составляет 70% от общей зарубежной помощи Украине.
"С марта 2014 года нашу армию обеспечивало не только государство. Много помощи также шло от наших зарубежных партнеров. Больше всех – от США. Суммарная поддержка от них составляет 70% от общей зарубежной помощи. Такое содействие поступало и от других стран", - говорится в сообщении.
https://diana-mihailova.livejournal.com/3654867.html



20.03.2019
Более 400 единиц военной техники передано Вооруженным Силам Украины

Сегодня, 20 марта, в Староконстантинове на Хмельнитчине, подразделения Вооруженных Сил Украины получили очередную партию новой и модернизированной военной техники.

Мероприятие прошло с участием Президента Украины Петра Порошенко, который вручил звезду Героя Украины подполковнику Виннику Ивану Ивановичу и жене погибшего Героя, старшего сержанта Коноплева Андрея Анатольевича, военнослужащего 128-й горно-штурмовой бригады, ценной собственной жизни спас боевых товарищей.

Перед церемонией вручения сертификатов на военную технику, были проведены показательные испытания и демонстрационные полеты турецких ударных беспилотников Bayraktar TB2, в ходе которых БПЛА успешно поразил цель. Президент поручил как можно быстрее закончить весь комплекс испытаний и поставить этот комплекс на вооружение Вооруженных Сил Украины.

Военные получили новую и восстановленную и модернизированную технику:





10 танков Т-64БВ



6 ед. 122 мм самоходных артиллерийских установок 2С1 «Гвоздика» (ШРЗ)




4 бронетранспортера БТР-3ДА (КБТЗ)







33 многоцелевых бронемашин «Козак-2» (НПО Практика)





10 БРДМ-2Л1 (НБТЗ)
82 мм минометы

2 боевые машины ЗРК «Оса»


1 радиолокационную станцию ​​35Д6
2 РЛС «Малахит»
1 многоцелевой истребитель МиГ-29МУ1




2 ударных БПЛА «Bayraktar» TB2 (383 отдельный полк ДКЛА) б/н 401, 403
1 военно-транспортный самолет Ан-26Ш
1 транспортный вертолет Ми-8МТВ
3 многоцелевых вертолета Ми-2МСБ
беспилотные комплексы «Sparrow»
8 ремонтных мастерских ТРМ-80, МТО-80, ПРЗ-80
20 грузовых автомобилей повышенной проходимости Богдан-МАЗ
минимум 57 автомобилей Ford (переданы канадским правительством)

Соответствующие фото обнародовал у себя на странице в Facebook советник Президента Украины и Министра обороны - Юрий Бирюков.


В комментариях он рассказал, что бронеавтомобили «Козак-2» поступят в 13-й отдельный десантно-штурмовой батальон 95-й бригады. О количестве единиц пока не известно, однако на фото удалось насчитать более двух десятков этих боевых машин.




25.02.2019
Морпіхи отримали 15 нових бронеавтомобілів СБА «ВАРТА».


До 88 окремого десантно-штурмового батальйону 35-ї бригади морської піхоти морської піхоти на озброєння надійшли 15 сучасних бронеавтомобілів СБА «Варта».


Про це повідомляє Defense Express з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.
Військовослужбовці Центральної автомобільної бази зберігання та ремонту, що на Хмельниччині, передали представникам окремого десантно-штурмового батальйону морської піхоти 15 спеціалізованих броньованих автомобілів вітчизняного виробництва «Варта».
Ці потужні розробки українського ОПК стануть на озброєння морських піхотинців і посилять їхню вогневу міць та мобільність під час виконання бойових завдань у складі сил та засобів, що залучаються до проведення операції Об’єднаних сил.
«У нас вже є певний досвід експлуатації цих броньованих велетнів», — наголосив головний сержант взводу морської піхоти старший сержант Василь Бабійчук.
«Сподіваємось, що під час виконання бойових завдань на лінії розмежування, вони значно підсилять можливості морських піхотинців», — зазначив військовий, за плечима якого участь у трьох миротворчих операціях та досвід боїв на Сході у складі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади.


Нагадаємо, СБА (Спеціалізований бронеавтомобіль) «Варта» це бронеавтомобіль з колісною формулою 4×4 виробництва компанії «Українська Бронетехніка», який вперше був представлений наприкінці 2015 року. У 2016 році ББМ успішно пройшов відомчі випробування й почав поставлятися у структури МВС та ЗСУ. Весь цей час, за підсумками експлуатації, машина зазнає модернізацію. Так у жовтні 2018 року була презентована восьма версія СБА.

https://defence-ua.com/index.php/home-page/6629-morpikhy-otrymaly-15-novykh-broneavtomobiliv-sba-varta



Какое оружие США предоставили Украине за период 2014 - 2018 гг.

2014

В 2014 году США предоставили Украине военное оборудование в целом на 118 млн. долларов.

После предоставления первых 330 000 сухпайки и экипировка (бронежилеты, наборы медицинской помощи, каски и т.п.), тогдашний президент Барак Обама заговорил и о намерении предоставить украинским Вооруженным силам военное оборудование на сумму 5 млн долларов. К концу года Украина получила от США и нелетальное оружие, в том числе 20 противоминометных радаров, а также 35 бронированных внедорожников и более двух тысяч комплектов униформы.

2016

В 2016 году на оборону Украины США выделили 335 млн долларов. На эту сумму было закуплено 2500 приборов ночного видения, 40 автомобилей скорой помощи и 14 контрбатарейных радарных систем (предназначены для обнаружения и отслеживания выстрелов артиллерии и ракетных пусков для обеспечения контрбатарейная огня).

Также 12 млн долларов потратили на беспилотники для ВСУ.

2017

США в 2017 году выделили 560 млн долларов для обеспечения ВСУ необходимым оборудованием. В частности, речь идет и о летальную оружие, которое США поставляла Украине в 2017 году.

После партии снайперских винтовок калибра 12,7 мм Barrett М82 и М107 для ВСУ и Нацгвардии США осуществили новую поставку - ручные гранатометы PSRL-1.

Грузовые самолеты доставляли из США в Украину также системы обнаружения, позволяющие артиллерии в разы улучшить точность стрельбы. Точное количество присланных радаров не указывают, поскольку информация не подлежит огласке. Однако известно, что их было три типа и стоимость каждого - 1,5 миллиона долларов. Кроме того, Украина получила новые автомобили скорой помощи и водолазное снаряжение.



2018

В 2018 году США выделили на усиление обороны Украины 350 млн долларов.

В феврале правительство США передал Вооруженным силам Украины 2500 приборов ночного видения на общую сумму 5,8 миллиона долларов. А в апреле в Украину прибыли противотанковые ракетные системы Javelin, которые ВСУ ожидали в течение длительного времени. Javelin предназначены для уничтожения бронетехники, защищенных объектов, вертолетов и тому подобное. Это - один из самых дорогих комплексов ПТРК за всю историю создания и использования подобных систем, его стоимость составляет около 100 000 долларов.

Также США передали Украине два контрбатарейных радара, стрелковое оружие и патроны, миноискатели.

В сентябре Украина получила два корабля "Айленд" для защиты Азовского моря. Однако Киев еще должен оплатить ремонт и дооснащение катеров и обучение экипажей. В целом речь идет о более 10 млн долларов. По прогнозам, в ноябре-декабре 2019 г. катера транспортируют в порт Одессы.



В проекте бюджета США на 2019 г. предусмотрено предоставление Украине 200 млн долларов для укрепления обороны. Всего же, начиная с 2014 года, США выделили около 1 млрд долларов на помощь Украине в этой сфере.


21.12.2018
(на территории аэродрома пгт. "Озёрное", Житомирской области)

Президент Украины Петр Порошенко, 21 декабря, с рабочим визитом находился в Житомирской области. Во время визита Верховный Главнокомандующий Вооруженных Сил Украины передал 206 единиц вооружения и военной техники на аэр. пгт. Озерное.

В частности, президент передал армии основные боевые танки:





14 Т-64БВ с тепловизионными прицелами (ХБТЗ)


4 танка Т-80БВ с тепловизионными прицелами (ХБТЗ)



1 танк Т-7Б1 к виду Т-72АМТ (КБТЗ)


1 танк Т-72АВ (КБТЗ)




3 бронированных машин разминирования "Миротворец" на базе бывших танков Т-64А (ХКБМ)
В условиях нынешней войны, насыщенной управляемыми противотанковыми средствами, очень желательным бы было дополнительно оснастить технику элементами динамической защиты.



2 бронированных ремонтно-евакуационных машин БРЭМ-1 "Лев" (ЛБТЗ)


2 бронированных ремонтно-евакуационных  машин БРЭМ-2 (ЖБТЗ)





20 боевых машин пехоты БМП-1 для морской пехоты (ЖБТЗ)
4-6 бронированных разведывательно-дозорных машин БРДМ-2Л1 (НБТЗ)



14 специальных бронированных автомобилей "Варта" (Украинская бронетехника)


14-18 самоходных гаубиц 2С1 "Гвоздика" (ШРЗ)


8 реактивных систем залпового огня БМ-21 Град на шасси Урал (ШРЗ)


8 систем управления войсками 9С162 1Р "Ореанда"

2-4 грузовых автомобилей повышенной проходимости КрАЗ-5233

до 20 грузовиков "Богдан-МАЗ-6317"
2 автобуса Отокар



2 зенитно-ракетных комплексов С-300П



4 ПУ зенитно-ракетного комплекса С-300ПТ

1 военно-транспортный самолет Ил-76МД,
1 штурмовик Су-25МК
1 легкий фронтовой истребитель МиГ-29МУ-1
2 вертолета РЭБ Ми-8МТ

Также целые стаи беспилотников:























беспилотники Аист-100, беспилотники А1СМ "Фурия", беспилотники "Подо-1", беспилотники "Спарроу".



15.11.2018 (КБТЗ)

Официальная передача на территории ГП КБТЗ Александром Турчиновым:




2 восстановленных и модернизированных танка Т-72А к виду Т-72АВ обр. 2018 (с гусеничной лентой от Т-80, пылеотбойным щитком по типу Т-80УД, зеркалами заднего вида)



1 восстановленный и модернизированный танк Т-72АК к виду Т-72АМТ




5 восстановленных и модернизированных БТР-3Е-1У


5 специализированных бронированных автомобилей «Варта» ("Украинская бронетехника")


1 специализированный бронированный автомобиль «Варта-Новатор» ("Украинская бронетехника").





 30 "Корсаров" (ГККБ "Луч")



20 ПТРК "Стугна-П" (ГККБ "Луч")
1 мобильную РЛС кругового обзора "Дельта", разработанную и изготовленную ГП "НИИ радиолокационных систем "Квант-Радиолокация"


5 изготовленных 82-мм переносных минометов "УПІК-82"



















29.10.2018
Армия получила первые семь БТР-4, изготовленных из новой украинской бронестали, - "Укроборонпром". ФОТО


"Харьковское конструкторское бюро им. Морозова", входящее в состав "Укроборонпрома", передало украинской армии первые семь БТР-4, изготовленных из новой отечественной брони. Спецсталь прошла контроль и прием на всех этапах производства.

Об этом информирует Цензор.НЕТ со ссылкой на пресс-службу "Укроборонпрома".

Спецсталь прошла контроль и прием на всех этапах производства, по своим характеристикам она соответствует самым высоким мировым стандартам.

Корпуса для БТР-4 изготовлены на Лозовском кузнечно-механическом заводе. На сегодня в производстве находятся около 40 таких корпусов.
Для выполнения задач, стоящих перед предприятиями "Укроборонпрома" и ЛКМЗ, в 2018 году налажена производственная кооперация по изготовлению бронекомплектов и дальнейшей их сварки на "Заводе им. Малышева", а также на ХКБМ и "Киевском бронетанковом заводе". Специалисты этих предприятий сейчас работают на ЛКМЗ, приобретая опыт для развертывания производства корпусов на своих заводах.

https://amp.censor.net.ua/photo_news/3093965/armiya_poluchila_pervye_sem_btr4_izgotovlennyh_iz_novoyi_ukrainskoyi_bronestali_ukroboronprom_foto


03.10.2018 
(на территории ГП "Завод имени В.А. Малышева")

Передано Вооруженным силам Украины секретарем СНБО Украины  Александром Турчиновым:


5 новых бронетранспортёров БТР-4Е1 с двигателем Deutz (БТР-4ЕДА) (ГП "ХКБМ")


6 отремонтированных и модернизированных танков Т-80Б к виду Т-80БВ (ГП "ХБТЗ")




10 отремонтированных и модернизированных танков Т-64Б к виду Т-64БВ (ГП "ХБТЗ")


















23.08.2018
(Киев, Михайловская площадь)




В честь 27 годовщины Независимости Украины Президент Украины Петр Порошенко передал Вооруженным Силам Украины 75 противотанковых ракетных комплексов "Стугна-П" и "Корсар".

08.06.2018 
(на территории НПО "Практика")
НПО «Практика» передала Государственной службе по чрезвычайным ситуациям Украины



 8 пиротехнических машин легкого типа «Козак-ПМ-Л» на базе бронеавтомобиля «Козак-5»

24.01.2018
(г. Киев)



Батальйон им. Кульчицкого НГУ получил новые бронеавтомобили "Варта" украинского производства. В распоряжение автопарка поступило 4 единицы такой техники.

03.11.2017
(На территории НПО "Практика")



Научно-производственное объединение «Практика» передало Минобороны Украины первую партию 10 бронеавтомобилей "Козак-2".

14.10.2017
(на территории аэродрома пгт "Озёрное", Житомирской области)

По случаю праздника 14 октября, Дня защитника отечества, на аэродроме Озерное президент Украины Петр Порошенко передал Вооруженным Силам Украины более 200 единиц различных образцов военной техники и вооружения.

Было передано:




31 танк Т-64Б1В (ГП "ХБТЗ")




20 Т-80БВ для 36-й бригады морской пехоты (ГП "ХБТЗ")




22 Т-72Б1В (ГП "ЛБТЗ")


9 Т-72АВ (ГП "ЛБТЗ")


10 единиц БМП-2 для 30 механизированной бригады (ГП "ЖБТЗ")



20 единиц БМП-1 для 81-й бригады (ГП "ЖБТЗ")

1 БСЭМ БММ-4С (ГП "ХКБМ")


3 САУ 2С1 «Гвоздика» (ГП "ШРЗ")
2 ПУ ЗРК 9К33М3 «Оса»
1 ЗСУ-23-4 «Шилка»


6 БРДМ-2Л1 (ГП "НБТЗ")

3 новых бронеавтомобиля "Козак-2" (производства НПО "Практика")


11 новых тягачей "КрАЗ" (производства ПАО "АвтоКрАЗ")


24 новых грузовых автомобилей "КрАЗ" тентовых (производства ПАО "АвтоКрАЗ")



4 пусковой установки 5П85С зенитной ракетной системы С-300П (ГП "УОС")


4 пусковые установки РСЗО БМ-27 «Ураган» (ГП "ШРЗ")
2 ТЗМ 9Т452 (транспортно-заряжающие машины РСЗО «Ураган») (ГП "ШРЗ")


4 транспортных машины 9Т238/240 на базе ЗиЛ-137 с полуактивным полуприцепом для перевозки ракет тактической ракетной системы «Точка-У»

5 новых санитарных легковых автомобилей Богдан (сборка Корпорация "Богдан")
радиолокационные станции «Пеликан»
противотанковые ракетные комплексы «Стугна-П»
Су-25М1 бортовой номер 31отправится в 299-ую БрТА  Су-27П1М и МиГ-29МУ1
Су-27П1М бортовой номер 56 - в 831-ую БрТА
МиГ-29МУ1 бортовой номер 06 - в 40-ую БрТА.









UKROBORONPROM FULFILLED STATE DEFENSE ORDER: 3673 UNITS OF WEAPONS AND MILITARY EQUIPMENT TRANSFERRED

https://ukroboronprom.com.ua/en/media/derzhavne-oboronne-zamovlennya-ukroboronpromom-vykonano-peredano-3673-odynyts-ovt-2.html



20.09.2017
(ГП "НБТЗ")

На Николаевском бронетанковом заводе восстановили бронированные разведывательно-дозорные машины.


На Николаевском бронетанковом заводе восстановили и модернизировали несколько 13  БРДМ-2 для украинской армии. Об этом в среду, 20 сентября, сообщает пресс-служба ГК Укроборонпром.



Так, бронемашины получили современные цифровые радиостанции производства одной из стран НАТО, а также другое новое оборудование. Кроме того, модернизированная БРДМ-2 имеет более эргономичные расположения люков для десантирования экипажа, что упрощает эксплуатацию техники.


13.07.2017
(ГП "НБТЗ")

Николаевский бронетанковый завод отправил в АТО несколько десятков единиц боевой техники


13 июля Николаевский бронетанковый завод отправил очередную партию тяжёлой бронированной техники, предназначенной для украинских бойцов в зоне проведения АТО.



Отправлены были 8 БРДМ-2 – боевых разведывательных дозорных машин. Работники завода их модифицировали и усовершенствовали, поэтому сегодня они более маневренные и защищённые.
Изначально техника отправляется в одну из воинских частей Николаева, после чего её транспортируют к месту дислокации – в разные места зоны АТО.
Директор завода Николай Кистрин сообщил:
Министерство обороны – наш основной заказчик. Поскольку такая техника сегодня очень востребована, у нас много заказов на этот и следующий год. Завод загружен работой до апреля 2018 года».
По его словам, в этом году в зону АТО с николаевского завода было отправлено уже несколько партий разной боевой техники – БТР (броневой транспортер) и БРДМ-2 (боевая разведывательная дозорная машина). Сегодня она крайне необходима Вооруженным силам Украины для борьбы с агрессором.
Глава администрации Заводского района Виктор Дмитрук отметил:

Хорошо, что у нас в Николаеве сегодня есть действующий завод, который может выполнять такие заказы для Министерства и помогать нашим бойцам».



15.10.2016
(на территории аэродрома г. Чугуев, Харьковской области)



15 октября 2016 президент Петр Порошенко во время рабочей поездки в Харьковскую обл. принял участие в церемонии передачи вооружения и военной техники личному составу Вооруженных Сил Украины, которая состоялась на аэр. Чугуев.

Было передано всего более 150 единиц техники различного назначения:



5 Т-64Б1В (ГП "ХБТЗ")



5 Т-80БВ (ГП "ХБТЗ")




8 БМП-2 (ГП "ЖБТЗ")

5 командно-штабых машин БТР-70ДИ-02 «Свитязь» на базе БТР-70Ді (ГП "МБТЗ")
4 БТР-80 (ГП "МБТЗ")
8 БРДМ-2 (ГП "МБТЗ")



2 боевых машины ЗРК «Оса»
1 боевая машина ЗПРК 2К22 «Тунгуска»
3 боевых машины ЗРК «Стрела-10»



37 различных автомобилей КрАЗ, включая:
4 тягача-трала КрАЗ
5 банно-прачечных комплексов КрАЗ
2 РСЗО БМ-27 «Ураган» (ГП "ШРЗ")
2 ТЗМ 9Т452 «Ураган»
1 МТЛБ



16 минометов М120-15 «Молот» (ПАО "Завод "Маяк")



около 50 82-мм КБА-48
2 радиолокационные станции на базе автомобмилей КрАЗ.

Для Воздушных сил ВС Украины передано
3 модернизированных боевых вертолета Ми-24ПУ1 с новой навигационной системой и новыми двигателями ПАО «Мотор Сич», 
1 военно-транспортный вертолет Ми-8
1 истребители МиГ-29 бортовой № 76 1 Су-27 бортовой № 57
1 штурмовик Су-25 бортовой № 39
1 военно-транспортный самолет Ан-26

23.08.2016
(на территории аэродрома г. Чугуев, Харьковской области)


По случаю праздника Дня прапора Украины 23 августа 2016 года и в преддверии Дня Независимости Украины, на аэродроме под Чугуевом Харьковской области президент Украины Петр Порошенко передал Вооруженным Силам Украины 73 единицы военной техники:



10 танков Т-64Б1В (ГП "ХБТЗ")






5 танков Т-80БВ (ГП "ХБТЗ")





9 самоходных гаубиц 2С3М "Акация" 



3 самоходные орудия 2С5 "Гиацинт-С"



10 БМП-2 (ГП "ЖБТЗ")




5 БТР-3ДА (ГП "КБТЗ")



5 БТР-80 (ГП "НБТЗ")



6 БМ "Ураган" (ГП "ШРЗ")
4 транспортно-зарядные машины 9Т452
1 зенитная самоходная установка "Шилка" 3СУ-23-4
ППРУ-1 9С80 «Овод-М-СВ»
3 зенитно-ракетных комплекса "Стрела-10"



30 тентовых грузовых автомобилей КрАЗ




40 тентовых грузовых автомобилей МАЗ-Богдан
1 радиолокационная станция 35Д6М,  1 истребитель МиГ-29
2 истребителя СУ-27

20.07.2016 
(На территории ГП "ХКБМ")






"Харьковское конструкторское бюро машиностроения им. А.А. Морозова" передало  Министерству обороны Украины партию из 10 бронемашин "Дозор-Б" изготовленных ГП "Львовский бронетанковый завод" и доработанных ГП "ХКБМ имени А.А. Морозова".
















08.07.2016
В зону АТО рушить перша з нещодавно відремонтованих на 45-му заводі бронемашин 8 липня 2016 р.


У квітні до 45-ого експериментального механічного заводу привезли бронетехніку, яка перебувала на передовій та потребувала ремонту. Днями завершився ремонт чотирьох бронемашин: БТР 80, БТР 60 ТБ, КРАЗ Спартан і БРДН 2. Перша з них, БТР 80, днями вже буде відправлена на передову. З початку антитерористичної операції державне підприємств «45-й експериментальний механічний завод» займається ремонтом техніки, яка була пошкоджена у зоні АТО, а також – її модернізацією.  Сьогодні тут продемонстрували  бронетехніку, ремонт якої нещодавно завершився. Серед них – бронетранспортер БТР 80, який призначений  для ураження живої сили та легкоброньованих автомобілів.    - Цей БТР вже ремонтували на заводі, коли лише почалася війна. Тоді його оснастили захисною решіткою, основне призначення якої – захист від  протикомулятивних снарядів. Вона  дозволяє зберегти життя і здоров’я військових, які несуть службу на даному бронетранспортері. Потім ця бронетехніка була пошкоджена у зоні АТО і після ротації її знову прислали сюди на ремонт», – каже директор відокремленого структурного підрозділу «Промсервіс 45» Віталій Дзюбенко. - У БТР 60 ми встановили двигун американського виробництва і машина стала майже в півтора рази потужнішою. Після ремонту вона стала більш пристосованою до експлуатації в зимовий період, швидше рухатиметься в умовах місцевості без грунтових доріг і на шосе, – зазначив директор 45-го експериментального заводу Микола Чумак.   Також на заводі нещодавно відремонтували бойову розвідувальну десантну машину БРДМ2. - Ми на цю машину поставили двигун корейського виробництва з автоматичною коробкою передач, повністю відремонтована як ходова частина, так і електрообладнання. На сьогодні БРДМ2 може розвивати швидкість до 120 кілометрів в час, що дозволяє швидко виводити особовий склад з-під обстрілу, або проводити швидкі маневри на полі бою, – розповів Віталій Дзюбенко.   Микола Чумак також зазначив, підприємство розширює свої можливості в плані роботи з бронетехнікою. «Зараз ми освоюємо ремонт і технічне обслуговування сучасної бронетехніки, а  це – БТР 4, БТР 3Є. З цих питань наші фахівці походили перепідготовку та навчання на Харківському підприємстві», – каже він. 


16.05.2016

Киевский бронетанковый завод передал армии новейшие БТР-3Е1Д с двигателями Deutz

"ХВИЛЯ" 16.05.2016 13:24:58

Госпредприятие «Киевский бронетанковый завод» передал в армию первую партию БТР-3E1Д в составе шести машин, оснащенных двигателями германской Deutz.

Об этом сообщает пресс-служба Укроборонпрома.

По информации концерна, бронемашины оснащены четырехтактным 6-ти цилиндровым дизельным двигателем с жидкостным охлаждением Deutz BF6M1015CP и автоматической трансмиссией Allison типа 3200SP.

«Укроборонпром» оснащает украинскую армию всем необходимым на фронте оружием и техникой. Наш приоритет — чтобы военные появлялись на поле боя в полной амуниции. Мы отправляем на фронт инновационные отечественные серийные образцы и смещаем акценты по модернизации существующей техники на производство новой, сверхсовременной», — заявил генеральный директор ГК «Укроборонпром» Роман Романов.

Киевский бронетанковый завод системно предоставляет качественную и современную технику Вооруженным Силам Украины, значительно усиливая позиции солдат в зоне АТО.

Напомним, в 2016 году «Укроборонпром» взял курс перехода на высокотехнологичное производство, международные стандарты (НАТО) и оснащение армии современными образцами вооружения.

По результатам 1 квартала 2016 «Укроборонпром» передал ВСУ рекордные полтысячи вооружения и военной техники. В частности, 340 единиц нового вооружения, среди которых отечественные беспилотники, новейшие минометы, ракеты и бронетехника, а также 161 одиночку отремонтированного и модернизированного ОВТ.

https://hvylya.net/news/exclusive/kievskiy-bronetankovyiy-zavod-peredal-armii-noveyshie-btr-3e1d-s-dvigatelyami-deutz.html

«Киевский бронетанковый завод» в 2016 году передал ВСУ и НГУ 51 новый бронетранспортер БТР-3Е1Д

Заводской тест-драйв бронетранспортера БТР-3ДА на грунтовой дороге. Княжичи под Киевом.

В 2016 году ГП «Киевский бронетанковый завод» выпустил 51 новый бронетранспортер БТР-3Е1Д:  45 - для Вооруженных сил Украины (первые 5 переданы в августе 2016 г.) и 6 – для Национальной гвардии (переданы 15 мая 2016 г.).

https://diana-mihailova.livejournal.com/187611.html



06.05.2016
(Киев)
Украинский спецназ МВД получил первые бронемашины «Варта-2»
Как сообщило министерство внутренних дел Украины, 6 мая 2016 года под Киевом состоялась церемония вручения сертификатов об окончании восьминедельных курсов подготовки первым 35 бойцам нового подразделения специального назначения КОРД ("Корпус оперативно-раптової дії"), - фактически переименованный "Беркут"/ "ОМОН". Национальной полиции МВД Украины. Первое подразделение КОРД будет развернуто в Харькове.





Состоялась также торжественная передача на вооружение подразделений КОРД 3 новых серийных бронеавтомобилей «Варта-2» с колесной формулой 4х4, которые, как было заявлено, "специально разработаны в интересах нового отряда специального назначения министерства внутренних дел Украины". Машины были поставлены МВД Украины компанией «Украинская бронетехника». На церемонии были показаны 3 бронемашины с бортовыми номерами "007", "008" и "009", хотя ранее сообщалось, что первая партия этих бронеавтомобилей для МВД Украины должна составить десять единиц, при стоимости одной машины 5,8 млн гривен без вооружения.


23.03.2016
(на территории ГП "ХКБМ имени А.А. Морозова")

Президент Украины Петр Порошенко 23 марта 2016 года передал Украинская военным партию новейших бронетранспортеров БТР-4, а также отечественных минометов калибра 120-мм "Молот".




Было передано:


15 БТР-4Е1 (ГП "ХКБМ имени А.А. Морозова")



1 БТР-4К (БТР-4Е1К) (ГП "ХКБМ имени А.А. Морозова")




18 минометов М-120-15 "Молот" (ПАО "Завод "Маяк")
Вся техника передана до 92-й механизированной бригады.


09.12.2015

Николаевский бронетанковый завод передал армии партию разведывательных машин. Фото



Николаевский бронетанковый завод передал армии партию разведывательных машин. Фото - НиколаевДП "Николаевский бронетанковый завод", который входит в концерн "Укроборонпром" капитально восстановил партию бронированных разведывательно-дозорных машин БРДМ-2 со складов Минобороны. Все автомобили прошли полное восстановление и готовы к выполнению боевых задач.

http://autoconsulting.com.ua/article.php/http;//http;//article.php?sid=34929



22.08.2015
(на территории аэродрома г. Чугуев, Харьковской области)

На военном аэродроме в Чугуеве Харьковской области 22 августа состоялась церемония вручения вооружения и военной техники личному составу вооруженных сил Украины (ВСУ) и других украинских силовых структур при участии президента Украины Петра Порошенко и высшего командования ВСУ.



Всего было передано около 250 единиц новой либо отремонтированной техники, включая:




10 танков Т-64БМ БМ "Булат" (ГП "Завод имени В.А. Малышева")
5 Т-64Б1В (ГП "ХБТЗ")





5 Т-72Б1 (ГП "ЛБТЗ")



5 Т-80БВ (ГП "ХБТЗ")




10 боевых машин пехоты БМП-2 (ГП "ЖБТЗ")

10 боевых машин пехоты БМП-1 (ГП "ЖБТЗ")
2 бронетранспортера БТР-4Е (ГП "ХКБМ")



1 бронетранспортер БТР-3Е1 (ГП "КБТЗ")
3 бронетранспортера БТР-3Е-1У (ГП "КБТЗ")
1 бронированная медицинская машина БСЭМ-4К (ГП "ХКБМ")



2 бронированных ремонтно-эвакуационных машин БРЕМ-4РМ (ГП "ХКБМ")



10 американских автомобилей M1038A1 HMMWV, оснащенных 12,7-мм пулеметом ДШКМ в кузове



10 тентовых американских автомобилей M1038A1 HMMWV 




5 203-мм самоходных пушек 2С7 "Пион"



7 122-мм самоходных гаубиц 2С1 "Гвоздика"



7 боевых машин 122-мм РСЗО БМ-21 "Град"



7 буксируемых 100-мм противотанковых пушек МТ-12
7 152-мм буксируемых гаубиц 2А65 "Мста-Б"




4 боевых машин ЗРК "Оса-АКМ"



30 тягачей КрАЗ
25 бортовых автомобилей КрАЗ



10 тягачей МАЗ, 



и другие образцы вооружения и военной техники.



22.07.2015 
(Передача техники состоялась на территории учебного центра Национальной гвардии Украины в Новых Петровцах)

В Новых Петровцах состоялась передача Министром внутренних дел Украины Арсением Аваковым новых образцов автомобильной и специальной техники подразделениям специального и оперативного назначения Национально гвардии Украины.

Подразделения нацгвардии получили:






11 бронированных автомобилей «Козак-2» (НПО "Практика")



1 КрАЗ "Shrek" (ПАО "АвтоКрАЗ")
1 бронеавтомобиль «Спартан» (ПАО "АвтоКрАЗ")
2 грузовика МАЗ-6317






7 мобильных пунктов для размещения и отдыха личного состава.

13.07.2015, 17:15 | ID: 11573

У Харкові для потреб Збройних Сил передані 8 танків типу Т-80

  Сьогодні, 13 липня, у Харкові на Державному підприємстві «Харківський бронетанковий завод», що входить до Державного концерну «Укроборонпром», завершено передачу 8-х танків типу Т-80 представникам Збройних Сил України. З початком проведення Антитерористичної операції харківські танкоремонтники вже відремонтували понад 50 одиниць танків.

 За словами керівництва підприємства, згідно умов чинного контракту у липні вони повинні були поставити до війська 4 танки. Проте, продумана організація роботи у дві зміни та старання ремонтників дозволили значно пришвидшити темпи передачі бойових машин і перевиконати виробничий план.

— Це перша група бронетехніки типу Т-80, відремонтована на заводі. До цього ми направляли до армії лише різні модифікації танку Т-64. «Вісімдесятка» ж відрізняється швидкістю і мобільністю, а це саме ті характеристики, які підходять для воїнів-десантників. Зауважу, що увесь трудовий колектив із порозумінням ставиться до виконання оборонних контрактів. Адже від цього залежить мир і спокій в країні, — розповів директор ДП «Харківський бронетанковий завод» Віктор Козонак.


Усі одиниці техніки з даної партії направлені для озброєння танкового підрозділу однієї з частин Високомобільних десантних військ Збройних Сил. Офіцери та солдати, які прибули приймати бойові машини, відзначають високу якість ремонтних робіт.

— Як зовні, так й усередині танки просто не відрізнити від нових. Наші екіпажі вже перевірили техніку в дії і зауважень на адресу цивільних ремонтників не поступило. Вважаю, що з такими броньованими «крилами» наші воїни-десантники будуть непереможними, — зауважив заступник командира танкового підрозділу капітан Віктор Чарлін.

За новою військовою традицією, сьогодні ж механікам-водіям танків Т-80 дозволили дати назви своїм бойовим машинам. Серед бойових позивних, були здебільшого жіночі імена чи назви Українських міст.

https://www.mil.gov.ua/news/2015/07/13/u-harkovi-dlya-potreb-zbrojnih-sil-peredani-8-tankiv-tipu-t-80--/



06.07.2015
(На территории НПО Практика)





Ряды боевой техники Национальной гвардии Украины пополнят 10 новых бронированных автомобилей "Козак-2", разработанных и произведенных киевским предприятием НПО "Практика".


17.06.2015

Специалисты ГП «Харьковский бронетанковый завод», входящего в состав ГК «УКРОБОРОНПРОМ», завершили капитальный ремонт новой партии из 6 единиц танков Т-64 и модернизировали их до версии Т-64БВ (Б1В).


Работы выполнили в рамках соответствующего заказа Министерства обороны Украины.

Корпуса и башни танков были оснащены навесной динамической защитой типа «Контакт», это обеспечит защиту от широкого спектра современных противотанковых средств и значительно повысит «живучесть» бронетехники.

Вся техника прошла испытания после проведения вышеуказанных работ и уже ожидает отгрузки заказчику. Восстановленные танки будут направлены в зону проведения антитеррористической операции на Востоке страны.

Сегодня Харьковский бронетанковый завод продолжает проводить капитальный ремонт танков Т-80.

http://ukroboronprom.com.ua/ru/newsview/1/693


03.04.2015
(ГП НБТЗ)
Николаевский бронетанковый завод передал десантникам 12 боевых машин.



3 апреля представители «Укроборонпрома» торжественно передали в распоряжение николаевской отдельной 79-ой аэромобильной бригады дюжину капитально отремонтированных бронетранспортеров: 10 БТР-80 и 2 БТР-70.
Николаевские десантники новым транспортом остались довольны. По словам командира, взвода 5 роты 79-ой ОАЭБр Александра Боровского, бойцы рады каждой единице техники, способной облегчить им жизнь на фронте.

Перед отправкой в расположение воинской части николаевских десантников, бронетехника была предварительно освящена духовными чинами Украинской православной церкви.

14.02.2015
(На территории мобильного пограничного отряда, г. Бортничи, Киевской области)

Президент Петр Порошенко передал пограничникам мобильного отряда, дислоцирующегося в городе Бортничи под Киевом, новую бронированную, специальную и инженерную технику

Машины уже в ближайшие дни будут направлены для усиления пограничных подразделений, а также использоваться для выполнения задач в зоне проведения антитеррористической операции.

Отмечается, что всего пограничники получат более 150 транспортных средств, среди которых:





20 бронированных автомобилей КрАЗ "Кугуар", 
более 30 единиц грузовой и специальной техники:




12 тентовых грузовиков КрАЗ,



реанимационные автомобили для эвакуации раненых, а также бронированные патрульные автомобили.


Кроме того, пограничникам для выполнения задач предоставят более 30 комплектов тепловизорных устройств.


07.02.2015
(Учебный центр Национальной гвардии Украины, Новые Петровцы, Киевской области)
Как сообщила пресс-служба МВД Украины, на учебном полигоне Национальной гвардии в Новых Петровцах под Киевом 7 февраля 2015 года состоялась передача новой техники силам МВД и Национальной гвардии Украины (НГУ). В мероприятии приняли участие секретарь Совета национальной безопасности и обороны Украины Александр Турчинов, министр внутренних дел Арсен Аваков и исполняющий обязанности командующего НГУ Николай Балан.





В частности, добровольческому полку специального назначения «Азов» МВД Украины были переданы 6 колесных бронированных машин КрАЗ «Спартан» (Streit Group Spartan), оснащенных боевым модулем "САРМАТ" разработки киевского ГП «ГККБ «Луч». В состав боевого модуля "САРМАТ" входит дистанционно управляемый 12,7-мм пулемет КТ-12,7 и две пусковые установки ПТУР РК-3 разработки того же ГП «ГККБ «Луч». В состав комплекса управления огнем входит тепловизионный прибор. Переданные машины стали первыми, оснащенными серийными образцами ПТУР РК-3, испытания которых были начаты только летом 2013 года в составе разрабатываемого ГП «ГККБ «Луч» легкого переносного ПТРК "Корсар".


Кроме того, 1-му добровольческому батальону имени Кульчицкого НГУ были переданы 3 бронетранспортера БТР-3Е-1У новой постройки ГП "Киевский бронетанковый завод".




5.01.2015 г.
(Передача военной техники и вооружения. Военный аэродром пгт. Озерное.)

5 января, на военном аэродроме возле пгт. Озерное, под Житомиром, состоялась передача военной техники. ВСУ получили около 150 единиц техники:






42 единицы боевых машин пехоты БМП-2 (ГП "ЖБТЗ")


1 БМД-2 (ГП "ЖБТЗ")


4 самоходных минометов 2С7 Пион



18 САУ «Гвоздика - 2С1" (ГП "ШРЗ")
1 бронеавтомобиль Спартан (ПАО "АвтоКрАЗ" с боевым модулем "Сармат"
Комплексы управление огнем артиллерии;





24 многоцелевые тягачи легкие бронированные МТ-ЛБ



9 автоматических минометов 2Б9 «Василёк»

4 отремонтированных истребителя:
2 МиГ-29 (известный одноместный 9-13 с бортовым номером "57 белый" и с большим изображением трезубца на "спине", и учебно-боевой МиГ-29УБ с бортовым номером "86 синий")
2 Су-27 (синие бортовые номера "33" и "37").

Как сообщило министерство обороны Украины, «Данная техника была восстановлена и отремонтирована Житомирским бронетанковым заводом, Харьковским, Шепетовским, Запорожским и Львовским ремонтными заводами и силами ремонтных подразделений ВСУ».


30.12.2014
(Передача военной техники и вооружения. Полигон Яворов, Львовской области)

30 декабря на Яворовском полигоне во Львовской области состоялась передача военной техники. ВСУ получили около 100 единиц техники:



30 танков Т-64Б1В (ГП "ЛБТЗ") для 14 мехбригады




5 САУ 2С7 Пион (ГП "ШРЗ")
машины управления



10 бронеавтомобилей КрАЗ "Спартан" с НСВ (ПАО "АвтоКрАЗ")
вертолеты Ми-8 и Ми-2
инженерные машины разграждения ИМР-2М


штурмовые винтовки "Форт"




и другие образцы вооружения и военной техники.

06.12.2014
(на территории аэродрома г. Чугуев, Харьковской области)

6 декабря 2014 года в День вооруженных сил Украины (ВСУ) на аэродроме в Чугуеве Харьковской области президент Украины Петр Порошенко вручил личному составу ВСУ вооружение и военную технику: как новую, так и модернизированную. Президент вручил военным сертификаты госпредприятий на более чем 100 единиц техники:


6 Т-64БМ "Булат" (ГП "Завод имени В.А. Малышева")





10 Т-64Б1В (ГП "ХБТЗ")

2 Т-72UA1 (ГП "КБТЗ")
1 Т-72Б1 (ГП "КБТЗ")

7 Т-72АВ (ГП "КБТЗ" -4, ГП "ЛБТЗ"-3)





18 САУ 2С1 "Гвоздика" (ГП "ШРЗ")
Дивизион 79-й бригады получает экспортные 2С1.



10 БТР-4Е (ГП "ХКБМ")

10 БТР-3Е-1У (ГП "КБТЗ")
В 25-ю бригаду будут отправлены БТР-3Е-1У и БТР-4Е.

6 тентовых грузовиков КрАЗ (ПАО "АвтоКрАЗ").

02.12.2014

Минобороны получило партию танков Т-64 для АТО (ФОТО)

 


Как сообщили в пресс-службе концерна, техника прошла текущий и восстановительный ремонт и готова к выполнению задач в зоне АТО.

Также отмечается, что ХБТЗ проводит капитальный ремонт танков Т-64 для Нацгвардии, а также текущий и капитальный ремонт тяжелой бронетехники на заказ Минобороны. Кроме того, выездные бригады предприятия восстанавливают технику в зоне боевых действий.

 Фото: Укроборонпром

https://racurs.ua/n40316-v-moskve-sud-perenes-rassmotrenie-jaloby-na-arest-savchenko-na-15-dekabrya.html

https://green-stone13.livejournal.com/301198.html


22.10.2014
(Главное управление Национальной Гвардии Украины)



Как сообщили в пресс-службе МВД, всего Нацгвардии передали 10 новых автомобилей КрАЗ "Спартан".



По словам Авакова, после передачи автомобилей Нацгвардии, на заводе "Луч" в Киеве их за год дней оснастят современным вооружением и украинским противотанковым ракетным комплексом "Сармат" с дальностью поражения до 6 км.




Затем автомобили отравятся в зону АТО.

Ранее волонтер Юрий Бирюков сообщал, что в процессе подписания договор с КрАЗом на поставку 6–7 бронемашин для 79-й бригады. В июле активист написал , что один "Спартан" с дизельным двигателем, защитой и роботизированной башней с пулеметом и гранатометами можно купить в Киеве.



"Цена вопроса – 5 350 000 гривен. Вопрос в деньгах. Пока есть не более полутора миллионов  Но эта техника нужна", – сообщил Юрий Бирюков.




Всего для закупки бронетехники для отдельного батальона 79-й бригады волонтеры планировали собрать 25 млн грн.







https://stailker.livejournal.com/705911.html


11.10.2014

Арсений Яценюк на Николаевском бронетанковом заводе передал военным технику

По материалам Николаевской ОГА

Сегодня Премьер-министр Украины Арсений Яценюк передал две боевые машины военным. Так, 79-я отдельная аэромобильная бригада получила новую бронированную машину скорой медицинской помощи «Святой Николай», деньги на которую собирали всем миром. Более 15 тысяч николаевцев собрали средства, поэтому и машина по праву стала Народной. Это уже 4 машина, которая была изготовлена на Николаевском бронетанковом заводе и отправлена в зону проведения АТО. А пограничники получили модернизированную БТР-Ди.



 Что касается обеспечения техникой бойцов, которые принимают участие в проведении АТО. По словам Арсения Яценюка, 13000 единиц техники восстановлено, 1000 единиц изготовлено и модернизировано предприятиями Государственного концерна «Укроборонпром».











 Кроме того, до конца текущего года, только «Укроборонпром» поставит 250 единиц дополнительной техники для нужд Министерства обороны. Национальная гвардия получила более 1500 единиц различного рода техники военного оборудования. Руководитель Правительства уверен, что кроме техники нужны соответствующие учения. Поэтому вместе с Национальной гвардией прорабатывается идея Военно-тактического подготовительного центра в Киевской области для подготовки Вооруженных Сил. «Техника без человека не считает ничего», - отметил Арсений Петрович и поблагодарил заводчан «вы делаете большое дело - одеваете практически в броню наших солдат и спасаете украинцев».




 Общаясь с журналистами Премьер-министр отметил, что ранее Министерство обороны продавало корпуса БТР по 10 тысяч гривен. На сегодняшний день стоимость изготовления корпуса - 1,2 млн. грн. «Таких заводов в Украине десятки и сотни. Но оборонная промышленность была уничтожена. Военная промышленность вообще уничтожена. Мы дали этому руководителю не только погасить задолженность по заработной плате, а и увеличить количество работающих на заводе, и завод сейчас работает в две смены, как и все предприятия Государственного концерна «Укроборонпроом», производящих военную технику », - рассказал он.







 Десантникам 79 - й ОАЭМБр передали третю броньовану швидку допомогу, зібрану завдяки пожертвуванням николаевцев

11.10.2014 17:00

Десантникам 79 - й ОАЭМБр передали третю броньовану швидку допомогу, зібрану завдяки пожертвуванням николаевцев - Copyright https://news.pnМиколаївським десантникам передали «народну» броньовану швидку допомогу, зібрану на Миколаївському бронетанковому заводі.

На місці подій побував кореспондент «Злочинності.НІ».

Прем'єр - міністр України Арсеній Яценюк урочисто вручив сертифікат на «народну» броньовану техніку заступникові командира по озброєнню 79 - й ОАЭМБр Валерія Хребету.

 За його словами, складання броньованої швидкої було б неможливим без допомоги николаевцев. Гроші пожертвувало близько 15 тисяч чоловік.

 - Завод зробив два дуже важливих об'єкту–санітарні машини, які потрібні для фронту, потрібні для того, щоб рятувати життя наших бійців, для того, щоб хлопці повернулися живими до своїх сімей, для того, щоб хлопці і далі могли захищати країну, - відмітив прем'єр - міністр.

Також бійцям Херсонської військової частини 2161 передали модернізований БТР. Сертифікат прем'єр - міністр вручив командирові Херсонського пограничного загону Дмитру Лищинскому.

 

Десантникам 79 - й ОАЭМБр передали третю броньовану швидку допомогу, зібрану завдяки пожертвуванням николаевцев - Copyright https://news.pnДесантникам 79 - й ОАЭМБр передали третю броньовану швидку допомогу, зібрану завдяки пожертвуванням николаевцев - Copyright https://news.pn

 Прем'єр - міністр також відмітив цінними нагородами працівників заводу. Як відомо, Миколаївський бронетанковий завод працює безперервно у три зміни.

 Десантникам 79 - й ОАЭМБр передали третю броньовану швидку допомогу, зібрану завдяки пожертвуванням николаевцев - Copyright https://news.pnДесантникам 79 - й ОАЭМБр передали третю броньовану швидку допомогу, зібрану завдяки пожертвуванням николаевцев - Copyright https://news.pnДесантникам 79 - й ОАЭМБр передали третю броньовану швидку допомогу, зібрану завдяки пожертвуванням николаевцев - Copyright https://news.pn

 Бронетанковий завод з робочим візитом також відвідали:ген - директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов губернатор Миколаєва Вадим Мериков, віце - губернатор Микола Романчук, мер Миколаєва Юрій Гранатуров, глава облради Тарас Креминь, депутат облради Вадим Пидберезняк.

 Десантникам 79 - й ОАЭМБр передали третю броньовану швидку допомогу, зібрану завдяки пожертвуванням николаевцев - Copyright https://news.pnДесантникам 79 - й ОАЭМБр передали третю броньовану швидку допомогу, зібрану завдяки пожертвуванням николаевцев - Copyright https://news.pnДесантникам 79 - й ОАЭМБр передали третю броньовану швидку допомогу, зібрану завдяки пожертвуванням николаевцев - Copyright https://news.pn

Яценюк також повідомив, що за останні п'ять місяців відновлені близько 13 тисяч одиниць військової техніки в цілому в Україні.

Нагадаємо, раніше Яценюк заявив про те, що за часів попереднього уряду броньована техніка, яка коштує мільйони гривен, здавалася на металобрухт по 10 тисяч гривен.

https://news.pn/uk/RussiaInvadedUkraine/115945

https://novosti-n.org/news/read/77884.html


12.09.2014

С Житомирского бронетанкового завода отправили в войска 16 бронемашин.

 


«ГП «Житомирский бронетанковый завод», входящий в состав ГК «Укроборонпром», перешел на трехсменную работу в рамках выполнения заказа Минобороны по ремонту бронетехники», - сообщил директор предприятия Сергей Бутенко.

 

По его словам, за прошедшую неделю представителям ВСУ переданы после капитального ремонта 16 бронемашин, среди которых БМД, БМП, БРЭМ.

 

Директор ГП «ЖБТЗ» отметил, что предприятие существенно загрузило производственные мощности и готово увеличить объемы отремонтированной техники. В то же время Сергей Бутенко отметил необходимость ускорить заключение договоров с Минобороны Украины на выполнение работ, а также упростить процедуру контроля и технической приемки военными представителями Минобороны.

 

Одновременно председатель профсоюза предприятия Владимир Маркосьян сообщил, что три выездные ремонтные бригады предприятия постоянно находятся в зоне проведения АТО. Они оперативно ремонтируют и восстанавливают боевую технику, в частности системы вооружения, поврежденную во время боевых действий.

Владимир Маркосьян также сообщил о решении пригласить на стажировку студентов Житомирского автомобильно-дорожного колледжа. Будущие инженеры уже овладевают специальностью на одном из крупнейших предприятий области.

https://green-stone13.livejournal.com/236184.html

 

 

18.09.2014
(ГП "НБТЗ")

18 сентября 2014 года, бойцы Пограничной службы Украины, которые несут службу на границе с аннексированым Крымом, приняли на вооружение первые 10 БТР-70 из двадцати бронетранспортеров, которые прошли капитальный ремонт на государственном предприятии «Николаевский бронетанковый завод» после расконсервации.

Остальные десять боевых машин пограничники получат в ближайшее время, сказал исполняющий обязанности директора завода Александр Швец.
Помимо того, что машины разобрали до корпуса, почистили, покрасили и оснастили новыми узлами, на БТРах установили противокумулятивные решетки. Восстановительные работы заказало Министерство обороны Украины.

БТРы принимал подполковник Херсонского пограничного полка Анатолий Сокирко.


10.09.2014
(ГП «Завод имени Малышева»)


Харьковское ГП «Завод имени Малышева» передало Национальной Гвардии Украины первые 10 модернизированных танков Т-64Б1М и Т-64БМ1М (Т-64БВ-1).


Танки предназначены для оснащения танкового батальона, формируемого в составе 1-й оперативной бригады Национальной гвардии Украины, о создании которого было объявлено еще в июле. Танки Т-64Б1М представляют собой модернизацию танков Т-64Б из наличия, предназначенную для поставки в количестве 50 единиц в Демократическую Республику Конго (ДРК) в рамках известного контракта, заключенного ГК «Укроборонсервис» в конце 2013 года. Это стало первым официальным контрактом на продажу на экспорт танков семейства Т-64, которые ранее не поставлялись за рубеж (за пределы СССР/СНГ/Украины). 


29.07.2014
(ГП "НБТЗ")

Десантникам 79-й Николаевской отдельной аэромобильной бригады (ОАЭМБР) Высокомобильных десантных войск Вооруженных сил Украины, сегодня передали уникальную бронированную медицинскую машину (БММ), разработанную на Николаевском бронетанковом заводе.


Как передает корреспондент УНИАН, первый и пока единственный в Украине экземпляр БММ-70 был передан заместителю командира 79-й ОАМБ подполковнику Ивану Савке на территории бронетанкового завода.



Главный инженер бронетанкового завода Александр Федишин сообщил, что БММ-70, которую назвали «Святой Николай», – это колесная, бронированная, плавающая медицинская машина, разработанная ГП «Николаевский бронетанковый завод» на базе БТР-70. Она предназначена для обслуживания и транспортировки тяжелораненых из труднодоступных районов, зон аварий, стихийных бедствий и военных действий. БММ-70 оборудована силовой установкой из двух бензиновых двигателей, имеет запас хода 400 километров.


Экипаж машины составляет 3 человека (водитель, врач, санитар). Машина способна перевозить 4-х тяжелораненых на носилках и 5-х легкораненых на сидячих местах, при этом медицинский персонал может оказывать раненым помощь.
Загрузка раненых осуществляется с помощью загрузочно-разгрузочного устройства размещенного над машинным отделением.
Стоимость машины 650 тыс. грн, она была приобретена за счет благотворительных средств нескольких частных предприятий.


Савка поблагодарил сотрудников завода и отметил, что эта машина спасет не одну жизнь бойцов украинской армии, поскольку «машина оснащена медицинским оборудованием для оказания первой помощи. Кроме этого, внутри нее можно делать необходимые неотложные операции для спасения жизни».

Заместитель командира также подчеркнул, что подобной бронетехники у бойцов, воюющих в зоне АТО, до сих пор не было.


26.07.2014
(Учебный центр Национальной гвардии Украины, Новые Петровцы)



Порошенко и Турчинову представили новейшую боевую технику новой механизированной бригады Нацгвардии.








1 бронеавтомобиль КрАЗ "Спартан" с боевым модулем "Сармат"







5 бронеавтомобилей КрАЗ "Кугуар"



5 военные грузовики КрАЗ с бронированным салоном экипажа.



Первая партия 8 украинских винтовок VPR-308 сегодня отправлена ​​в Национальную гвардию.


Подразделение получило крупнокалиберные винтовки 12.7 мм завода "Маяк".


Минометный расчет бригады - таких несколько.


А для "тяжелых" случаев у бригады есть своя гаубичная батарея.


Бронежилеты 5-го класса.
Мы закупили 2 тысячи бронежилетов и 6 тысяч кевларовых касок. Цена комплекта - 19 тысяч гривен, - сообщил Арсен Аваков.




Начальник отдела вооружения Научно-исследовательского института МВД Украины Максим Мовчан продемонстрировал на одном из бойцов бронежилет.
Это бронежилеты 4-5 класса, имеющие высокую степень защиты. Защищают не только от патронов, но и от осколков. Этот бронежилет можно по-разному комплектовать, он имеет круговую защиту, а также имеет систему быстрого съема в случае ранения, - сообщил представитель Научно-исследовательского института МВД.
Подтверждая надежность этих спецсредств, представители Нацгвардии протестировали этот бронежилет. Стреляли в него из различного вида оружия и с разного расстояния. Даже стреляли из снайперской винтовки Драгунова калибра 7,62 с расстояния 10 метров. Тестирование показало если бы он был одет на правоохранителя, он бы остался жив.






















25.06.2014 в 18:51

Нацгвардии получила пять новых БТРов. ФОТО. ВИДЕО



На территории Киевского бронетанкового завода Государственного концерна "Укроборонпром" сегодня, 25 июня, состоялась передача пяти бронетранспортеров БТР-3Е1 Национальной гвардии Украины. Мероприятие проходило с участием командующего Национальной гвардии Украины генерал-лейтенанта Степана Полторака и гендиректора "Укроборонпрома" Юрия Терещенко, говорится в сообщении пресс-службы Нацгвардии.

 

"Президент Украины Петр Порошенко поставил четкую задачу: формировать Нацгвардию на основе новейшей техники, такой, как сегодня забираем. Такая техника дает возможность эффективно и своевременно выполнять поставленные задачи с минимальными потерями личного состава", - отметил Полторак.

Отметим, что это уже вторая партия БТР-3Е, которую получает Нацгвардия. Первая поставка состоялась на прошлой неделе, а остальные единицы НГУ получит в ближайшее время.


Полторак отметил, что данные бронетранспортеры пройдут испытания в учебном центре гвардии и в ближайшее время отправятся на восток для применения по назначению в рамках АТО.




"БТР-3Е разработан Харьковским конструкторским бюро по машиностроению имени А.А. Морозова. Это современный образец, который имеет автоматическую коробку переключения передач, мощный огневой модуль и благодаря производителям и конструкторам, воплощена самая главная цель - уберечь личный состав, который обеспечивает мир в Украине", - рассказал гендиректор "Укроборонпрома" Юрий Терещенко.





Уже завтра новые БТР-3Е начнут тестировать в полевых условиях на базе одного из учебных центров Нацгвардии. По завершению практических стрельб новая техника отправится в район проведения АТО для выполнения задач по назначению.




В рамках программы оснащения НГУ техникой, Национальная гвардия закупила 40 бронетранспортеров БТР-4Е.

https://novosti-n.org/news/Naczgvardyy-poluchyla-pyat-novih-BTRov-FOTO-VYDEO-72071



24.06.2014
(ГП "Николаевский бронетанковый завод")

24 июня на Николаевском бронетанковом заводе состоялась торжественная церемония передачи на базу Государственной пограничной службы Украины передвижного блокпоста.


В течение последних двух месяцев ГП "Николаевский бронетанковый завод" занималось строительством передвижного блокпоста, получившего название «Миколаєвець» («Николаевец»). Основой для буксируемого аппарата стала бронемашина БРДМ-2, которая лишилась некоторых агрегатов и была оснащена новыми деталями. В результате подобных переделок николаевским конструкторам удалось создать передвижную огневую точку, защищенную от огня противника.



Известно, что строительство «Николаевца» заняло более двух месяцев. Стоимость изделия не называлась, однако руководство предприятия-изготовителя рассказало, что половину работ оплатили сотрудники завода, а оставшиеся деньги собрали фермеры Николаевской области.




По словам директора завода Александра Швеца, этот блокпост на основе боевой машины позволит полностью защитить военнослужащих, которые находятся в "горячей точке". Передвижной блокпост будет направлен на Восток в распоряжение пограничников.

22.05.2014

Правительство выделяет 100 млн грн на приобретение БТР-3Е для Вооруженных Сил Украины и Нацгвардии.

"Для Вооруженных Сил Украины и Национальной гвардии планируется закупить 22 единицы БТР-3Е. На их приобретение Правительство выделяет 100 млн грн." Об этом сегодня, 22 мая, сообщил Премьер-министр Украины Арсений Яценюк во время посещения одной из воинских частей под Киевом.

Глава Правительства подчеркнул, что Вооруженные Силы Украины и Национальная гвардия обеспечиваются необходимым в скорейшие сроки, ведь "23 года ничего не покупалось".

– То , что было два месяца назад, и сегодня – это поразительно разные картины, – отметил Арсений Яценюк.

Премьер – министр Украины выразил искренние соболезнования семьям погибших в ходе антитеррористической операции и заверил всех, что страна никого не забудет.

– Героев не забывают, – отметил он.

https://militaryreview.su/200-btr-3-dlya-nacgvardii-i-armii-ukrainy.html

  

07.05.2014

Яценюк передал АТО в Славянске 4 БТР

 


Премьер-министр Арсений Яценюк побывал в лагере антитеррористической операции в районе города Славянск, где дислоцируются подразделения антитеррористической операции.




Как сообщает пресс-служба Кабмина, он передал силовикам первые четыре из 42 БТР-4Е, приобретенные по специальной программе правительства для спецподразделения "Омега" Национальной гвардии.

 


Премьер вручил бойцам, участвующим в АТО, "наградное огнестрельное оружие, поощрительные награды Министерства обороны "За воинскую доблесть", часы от лица премьер-министра Украины, почетные грамоты Кабинета министров".

 




Части бойцов антитеррористической операции присвоены вне очереди воинские звания.

 

"От лица правительства Украины хочу вам сказать большое спасибо и низко поклониться за то, что вы под пулями идете защищать страну. Вам большое уважение за вашу доблесть, победу и волю", - заявил Яценюк.





"Сегодня для меня очень важный день, потому что я пожал руку каждому из вас", - добавил он.

 

По словам Яценюка, украинские бойцы показали: "Даже если у России большая армия, больше военного снаряжения и сил, у нас есть намного сильнее – наша воля и дух".

 




Премьер заявил, что, несмотря на сложные условия в стране, Кабмин находит возможность поддержать армию финансово, материально и технически.

 "Мы боремся за страну и ее будущее. Благодарю личный состав Вооруженных сил Украины, Национальной гвардии, МВД, СБУ за борьбу, за доблесть, за силу. Победа будет за нами. Слава Украине!", - сказал он.

МВД сообщает, что командующий Национальной гвардии Степан Полторак испытал новые украинские бронетранспортеры и одобрительно отозвался об их технических характеристиках.

https://www.pravda.com.ua/rus/news/2014/05/7/7024637/


08.04.2014

ЦАМТО, 8 апреля. ГП «Укроборонсервис» начало работы по восстановительному ремонту и модернизации пяти БТР-80. Все работы будут проведены за счет собственных оборотных средств. Об этом, как сообщает пресс-служба ГК «Укроборонпром», заявил директор предприятия Сергей Микитюк.

По его словам, будет проведен капитальный ремонт четырех БТР-80 и модернизирована еще одна машина. После завершения ремонта и модернизации все пять бронетранспортеров, которые находятся на балансе Укроборонсервиса, будут переданы военным структурам Украины.

 Проведение восстановительного ремонта четырех БТР-80, по планам ГП «Укроборонсервис», завершится через полтора-два месяца. Модернизация еще одного БТР-80 займет немного больше времени. Работы выполнят специалисты ГП «Киевский бронетанковый завод», который имеет соответствующую промышленную и технологическую базу. Решение о дальнейшем использовании БТР-80 будет принимать руководство военных структур.

В ВСУ БТР-80 состоят на вооружении частей, входящих в состав Сухопутных войск и морской пехоты ВМС.

 Сообщение размещено в открытом доступе на сайте ГК «Укроборонпром».

ukroboronservis_za_schet_sobstvennyh_sredstv_vosstanovit_pyat_btr-80.html

02.04.2014

"Укроборонпром" передаст Нацгвардии 74 БТР

Всего же запланировано поставить около 100 машин семейства БТР для комплектации 10 воинских частей Национальной гвардии.

Государственный концерн "Укроборонпром" готов передать в ближайшее время 74 бронетранспортера для комплектования десяти воинских частей Национальной гвардии Украины. Всего же запланировано поставить около 100 машин. Об этом заявил вр.и.о. Генерального директора Концерна Юрий Терещенко.

По его словам, "Харьковское конструкторское бюро по машиностроению им. А.А.Морозова" может передать партию бронетранспортеров семейства БТР-4 в количестве 58 единиц, которая включает 41 линейную машину БТР-4Е, 7 командных БТР-4К, 2 командно- штабных БТР-4КШ и 8 санитарных БММ-4С. Из них полностью укомплектованы и находятся в боеспособном состоянии 29 БТР-4Е, 5 БТР-4К, 6 БММ-4С и 2 БТР-4КШ. Это новейшие машины украинской разработки, которые имеют высокую подвижность, мощное вооружение, совершенную систему управления огнем и современный уровень броневой защиты.

Кроме этого, предприятия Концерна готовы передать Национальной гвардии Украины еще 16 бронетранспортеров других типов. Так, "Киевский бронетанковый завод" может передать 5 новых БТР-3Е и 5 БТР-80 после капитального ремонта. "Житомирский бронетанковый завод" готов передать 5 отремонтированных БТР-80, а "Николаевский бронетанковый завод" — 1 БТР-70ДИ.

"Эта техника значительно усилит боевые возможности подразделений Национальной гвардии Украины", — говорит вр.и.о. Генерального директора Концерна Юрий Терещенко и добавляет, что после передачи Концерном данной бронетехники решение о ее применении будет принимать командование Национальной гвардии в соответствии с Законом от 13.03.2014 г. № 876-VII "О Национальной гвардии Украины".

 

31.03.2014

 «Укроборонпром» поставить збройним силам України близько 100 бронетранспортерів

Державний концерн » Укроборонпром» переключиться з зовнішньоторговельної діяльності на забезпечення потреб оборони та безпеки України . Про це повідомив в.о. генерального директора Укроборонпрому Юрій Терещенко.

За словами гендиректора концерну, вже готуються до передачі підрозділам Національної гвардії близько 100 бронетранспортерів.

Раніше стало відомо про те, що Національної Гвардії планується передати з метою комплектування 10 військових частин, порядку 99 бронетранспортерів.

У список потрапили нові бронетранспортери БТР- 3 , БТР- 4 , БТР- 70ДІ і машини на їх базі.

БТР- 70ДІ — 1 од.

БТР- 3Е — 1 од.

БТР -4Е — 63 од.

БТР- 80 — 10 од.

БТР -4К — 8 од.

БТР- 4КШ — 2 од.

БММ- 4С — 8 од.

» Переорієнтація пріоритетів концерну з зовнішньоторговельної діяльності на забезпечення потреб оборони та безпеки України повинна благотворно позначитися і на експортному потенціалі української оборонної промисловості . Адже та військова техніка , яка надходить на озброєння національних збройних сил , краще продається і за кордоном» , — підкреслив Терещенко.

За його словами , пріоритетними напрямками для Укроборонпрому стане розвиток автоматизованих систем управління , авіації і засобів протиповітряної оборони , засобів розвідки і високоточної зброї .

Нагадаємо, 16 березня прем’єр -міністр України Арсеній Яценюк заявив , що уряд має намір виділити на потреби Збройних сил України 6,8 млрд.грн.В бюджеті , прийнятому Верховною Радою в четвер , 27 березня, витрати на армію передбачено в сумі 15 млрд.грн . delo.ua

https://www.ukraineindustrial.info/c37-machinery/1842/

 



27.03.2014
По решению суда завод им. Малышева изготовил для армии танки БМ "Булат"

Воинская часть, дислоцированная в Черниговской области, получила модернизированные танки Т-64Б вида БМ "Булат", изготовленные заводом им. В.Малышева, после вмешательства прокуратуры и суда.
"По иску заместителя генерального прокурора Украины в интересах государства, в лице Министерства обороны выполнено решение Хозяйственного суда Киева, которым предприятие "Завод им. В.Малышева" было обязано изготовить и поставить для нужд Вооруженных Сил Украины модернизированные танки Т-64Б вида БМ "Булат", — сообщает в четверг пресс-служба Генпрокуратуры со ссылкой на Главное управление надзора за соблюдением законов в военной сфере.

Во исполнение указанного судебного решения в воинскую часть, дислоцированную в Черниговской области, уже поступила отгруженная предприятием указанная военная техника общей стоимостью почти 65 млн грн.
Напомним, Министерство обороны заказало Государственному агентству по вопросам науки, инноваций и информатизации дооснащение танков новейшими системами защиты.

https://www.gogetnews.info/news/politics/52314-po-resheniyu-suda-zavod-im-malysheva-izgotovil-dlya-armii-tanki-bm-bulat.html


23.03.2014

БТР-4Е передали Нацгвардии Украины



БТР-4Е из оставшихся на Заводе им. Малышева передали недавно созданной нац. Гвардии Украины.

Об этом сообщает министр внутренних дел временного украинского правительства А. Аваков на своей странице в ф-буке. https://www.facebook.com/arsen.avakov.1



Среди БТР и недавно продемонстрированный вариант с комплектом навесной брони (по центру). Навесная броня позволяет существенно повысить защиту экипажа и десанта, которые находятся внутри БТР-4. При этом она может устанавливаться и демонтироваться силами экипажа в полевых условиях, в зависимости от планируемой выполняемой боевой задачи и предполагаемого уровня угрозы.

Видно, что БТР-ы явно заимствованы из задела для иностранных заказчиков («песчаный» камуфляж), часть вообще не окрашены и не укомплектованы (2-ой справа без прицельного комплекса).

Напоминаем: министерство обороны Украины заказало 10 машин в 2009 году для Вооруженных сил Украины. Поставки не были осуществлены. Национальная Гвардия подчиняется Министерству Внутренних Дел.

https://andrei-bt.livejournal.com/266653.html

https://www.facebook.com/arsen.avakov.1


29.05.2012
Николаевский ремонтно-механический завод заработал: первая партия 6 БТР-80 передана в войска


29 мая на Николаевском ремонтно-механическом заводе состоялась передача Министерству обороны Украины шести БТР-80, прошедших на заводе капитальный ремонт. Это лишь первая партия боевых машин, которые отремонтировал НРМЗ — до конца года Минобороны будут переданы 17 капитально отремонтированных БТР-80.


В прошлом году был запланирован ремонт техники, а в апреле текущего года проведен тендер по избранию исполнителя работ. Тендер выиграл Николаевской ремонтно-механический завод. Сумма заказа — 7 млн. 600 тыс. гривен.

Начальник Центрального бронетанкового управления Генерального штаба Вооруженных Сил Украины генерал-майор Роман Башинский отметил, что машины — еще советского производства, и в 2000-е годы они полностью отработали свой ресурс. На заводе их разобрали до винтика и собрали заново на новых агрегатах. Это первый капремонт данной техники, и качеством его выполнения в Генштабе довольны.

По словам директора завода Олега Скляренко, с 2008 года предприятие находилось в режиме простоя и «такой относительно массовый заказ завод выполняет впервые». Он поблагодарил рабочих за качественное и оперативное выполнение первой партии заказа и выразил надежды, что в ближайшее время удастся погасить задолженность по зарплате, показать, что «завод живой, завод работает», а дальше — браться за более серьезные заказы.



Что касается самих БТР, пять из них уйдут в батальон морской пехоты, который базируется в Феодосии, а один БТР – в воинскую часть в Новоград-Волынском. Остальные машины пойдут на перевооружение разведывательных батальонов.


22.12.2011
22 декабря этого года ГП «Завод имени Малышева» в Харькове передал ВС Украины 10 основных боевых танков Т-64БМ «Булат».

Сегодня завод им. В.А.Малышева передал Минобороны Украины еще 10 танков БМ "Булат". В торжественном митинге принял участие начальник Главного управления промышленности, транспорта и связи ХОГА Юрий Гуренко.  Боевые машины являются частью контракта завода с Министерством обороны Украины 2004 года, согласно которого ранее было отправлено в украинские войска более 60 машин. До нового года Минобороны должно провести полную оплату контракта, а завод им.В.А.Малышева до июня 2012 года должен отгрузить еще 9 машин. Дальнейшую модернизацию танков «Булат» Минобороны больше не планирует. Согласно комплексной программы развития, армия будет закупать второе поколение танка - «Оплот». Полный оборонный контракт находится уже в стадии завершения.

Выступая на митинге, Юрий Гуренко сказал: «Год назад мы отправляли 10 танков, сегодня еще 10. Много это или мало? Я скажу - это просто замечательно. У завода было славное прошлое, у него трудное настоящее, но я уверен, что у завода 100% есть будущее. Завод будет выпускать и танки, и БТР и другую технику».

Все модернизированные боевые машины поступили в 1-ю отдельную танковую бригаду 8-го армейского корпуса в Гончаровске Черниговской области. Общее количество танков Т-64БМ в бригаде составило 71 единица, еще пять «Булатов» находятся в военно-учебных заведениях. В середине 90-х годов на заводе имени Малышева (бывший ХЗТМ) были изготовлены опытные образцы танков, получившие обозначения Т-64У (одна машина) и Т-64БМ2 (две машины). Т-64У в отличие от Т-64БМ2 имел систему управления огнем 1А45 в полной коплектации, унифицированной с танками Т-80УД и Т-84У. Программа модернизации танкового парка Т-64Б Украины была направлена на усиление защищенности, усовершенствование системы управления огнем и повышение подвижности без внесения радикальных изменений в конструкции танка. Кроме опытных образцов, на 115-м танкоремонтном заводе в Харькове шесть капитально отремонтированных танков Т-64Б1 были оборудованы макетами встроенной динамической защиты аналогично Т-64БМ2 и Т-64У. Все они участвовали в военных парадах в Киеве, начиная с 1998 года. В 2005 году модернизированный танк был принят на вооружение под обозначением Т-64БМ «Булат».




 Поставка Т-64БМ «Булат» в ВС Украины была начата в 2005 году, в 2005-08 годы ГП «Завод имени Малышева» передал 56 танков. В 2009 году был заключен контракт на поставку ВС Украины еще 29 Т-64БМ «Булат». Первые 10 машин из этого контракта были переданы в сентябре 2010 года. Оставшиеся 9 машин по контракту на поставку 29 танков будут переданы в войска до июня 2013 года.




 Поставки модернизированных танков Т-64БМ «Булат» по годам выглядит следующим образом:
2005 — 17
2006 – 19
2007 — 10
2008 – 10
2009 – 0
2010 — 10
2011 — 10
Всего — 76 + 9 до середины 2012 года = 85
https://kharkivoda.gov.ua/ru/news/58685

28.10.2010
Завод им. Малышева передал Минобороны очередные «Булаты» и рассчитывает на долгосрочные заказы [фото]

28 октября 2010 г. завод им. Малышева передал Минобороны первые 10 модернизированных танков Т-64Б - БМ «Булат». Как заявил журналистам генконструктор КБ им. Морозова Михаил Борисюк, переданные танки являются первой партией из контракта на 29 машин. «Это первая партия из заказанных в 2009 г. 29 машин, оставшиеся 19 танков будут переданы Минобороны уже в следующем году ориентировочно в марте-апреле», - отметил М.Борисюк. Проблема заключалась в отсутствии финансирования на модернизацию танков. Еще в 2008 г. МО заявляло о намерении направить около 80 млн. грн. на закупку «Булатов». Предполагалось приобрести не менее 20 машин. Однако, из-за проблем с финансированием, контракт перенесли в начале на 2009 г., а затем на 2010. При этом стоимость работ выросла до 100 млн. грн. Впрочем, все финансовые вопросы на заводе не комментируют, ссылаясь на государственную тайну.

Технология модернизации Т-64 в вариант «Булат» разработана Харьковским КБ по машиностроению им. Морозова и проводится по трем основным направлениям. Подвижность - модернизация силового отделения за счет установки двигателя 5ТДФМ мощностью 850 л.с. Защита - снижение уязвимости от воздействия современных противотанковых средств путем установки дополнительной пассивной защиты, встроенной динамической защиты и противопожарного оборудования. Огневая мощь - модернизация вооружения и комплекса управления огнем с целью повышения эффективности огня. Информация о параметрах танка была представлена на международной выставке в Абу-Даби IDEX-2009.
Сегодня, 28 октября, десять танков Булат производства завода имени Малышева были переданы Министерству обороны.


"850 лошадиных сил мощность двигателя, 3,5 километра поражающее действие... В принципе, по защите он на уровне современных танков. Со всеми вероятными, возможными противниками он готов вступать в бой", - заявил главный инженер завода Константин Исяк. 
Однако, он признал, что в отличие от Оплота, одним из лучших в современном мире этот танк считаться не может. "Но есть лучшие, а есть хорошие, нужны и те, и другие", - отметил Исяк. По его словам, практически все комплектующие этих танков производятся в Украине.
По словам замминистра обороны Владимира Омельянчука, сейчас на вооружении армии находятся 47 БМ Булат. По текущему контракту с Минобороны, завод обязан сделать 29 танков. 10 из них были переданы военным сегодня, еще 19 должны изготовить в 2011 году.
*** 
Булаты создают на базе танка Т-64Б, составляющего основу бронетанкового парка украинской армии. Выпуск этой модели завод им. Малышева осуществлял в конце 1980-х годов. Модель Т-64Б была разработана Харьковским конструкторским бюро по машиностроению им. Морозова и стала родоначальником нового поколения советских танков.
Основные параметры БМ Булат: экипаж - три человека, боевая масса - 45 т, пушка калибра 125 мм, спаренный пулемет 7,62 мм, зенитный пулемет 12,7 мм. Танк оснащен двигателем 5ТДФМ мощностью 850 л.с, скорость по шоссе - 60-65 км/ч. В боевой укладке 28 снарядов, возможна стрельба управляемой ракетой через ствол.
После модернизации комплекс управления огнем (КУО) танка БМ «Булат» превышает по своим характеристикам танк Т-80У. Повышение тактико-технических характеристик обеспечивается путем установки:
- ночного комплекса наводчика ТО1-КО1ЭR (возможна установка вместо его тепловизора Буран-Катрин);
- танкового баллистического вычислителя 1В528-1;
- прицельно-наблюдательного комплекса ПНК-4СR;
- прицела зенитной установки ПЗУ-7;
- системы управления ЗУ 1ЭЦ29М;
- комплекса управляемого вооружения ТАКО-621.

03.10.2008
Минобороны закупило у завода им. Малышева 10 модернизированных танков «Булат»


Вооруженные силы Украины 4 октября получили на вооружение десять модернизированных танков Т-64 БМ «Булат». Сегодня военную технику загружают на рейлеры и доставят в место постоянной дислокации в село Гончаровское Черниговской области



Танки Т-64 БМ «Булат» прошли модернизацию на танковом заводе имени Малышева. Военная техника предназаначена для укомплектации второго танкового батальона 1-й Гвардейской отдельной танковой бригады.


Офіцер коректує рух танку БМ «Булат»

Офіцер 1-ої окремої Гвардійської танкової бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ВС України коректує рух танків в селищі Гончаровське (Чернігівська область), в середу, 8 жовтня 2008 р. Цього дня 10 одиниць БМ «Булат», виготовлених на ДП «Завод ім. Малишева», передали 1-ій окремій Гвардійській танковій бригаді 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ВС України. Танки виготовляються за замовленням Міноборони відповідно до контракту, який укладений в рамках програми оновлення бронетанкового парку української армії. Основні параметри танка БМ «Булат»: екіпаж – три особи, бойова маса – 45 тонн, гармата калібру 125 мм, спарений кулемет 7,62 мм, зенітний кулемет 12,7 мм. Комплексний додатковий захист забезпечує посилення захисту корпусу і башти (за рахунок установки накладної броні) від бронебійних підкаліберних снарядів у 1,45 рази, від кумулятивних - в два рази. На танк встановлюється дизель 5ТДФМ потужністю 850 л.с. (можлива установка двигуна 1000 л.с.), швидкість по шосе 60-65 км/ч, максимальна температура повітря, при якій можлива експлуатація, – до 55°С. Після модернізації комплекс управління вогнем БМ «Булат» перевищує по своїми характеристиками КУО танка Т-80УД. 



Фото Володимира Гонтара / УНІАН
 http://archive.objectiv.tv/061008/19487.html
31.08.2007
Вооруженные силы Украины в июле получат 10 танков БМ «Булат».

Госпредприятие «Завод имени Малышева» в июле осуществит поставку Вооруженным силам Украины 10 танков БМ «Булат».

Как сообщил журналистам генеральный директор завода им.Малышева Виталий НЕМИЛОСТИВЫЙ, это первые 10 «Булатов» из партии в 19 единиц, которые завод должен изготовить в 2007 году на заказ Минобороны Украины в рамках программы модернизации отечественных танков Т-64, состоящих на вооружении Вооруженных сил страны.
«Через две недели первые 10 танков поступят в украинские войска», - сказал В.НЕМИЛОСТИВЫЙ.
По его словам, БМ «Булат» получил высокую оценку специалистов, но завод продолжает совершенствовать эту модель, чтобы обновленные танки максимально отвечали требованиям современной военной техники и полностью удовлетворяли потребности военных.

«Будут доработки и по электронным системам, и по трансмиссии – все модернизируется, все совершенствуется - мы должны быть на уровне лучших мировых образцов», - отметил руководитель предприятия.
При этом он выразил надежду, что Минобороны Украины в рамках выполнения программы развития Вооруженных сил вскоре сделает заказ на новейшие танки типа «Оплот», которые производит завод имени Малышева.



Гендиректор отметил, что, начиная с 2004 г., предприятие поставило для потребностей ВСУ 36 танков БМ «Булат».
Справка УНИАН. Завод имени Малышева приступил к модернизации Т-64Б в 2004 г. на заказ Министерства обороны Украины. Для этой цели из госбюджета страны было выделено 40 млн. грн. На эти средства были обновлены 17 машин. После модернизации танк получил наименование БМ «Булат». Программа модернизации разработана Харьковским конструкторским бюро по машиностроению имени Морозова (ХКБМ) – ведущей и координирующей организацией по разработке бронетанковой техники и артиллерии в Украине. Главным исполнителем госзаказа выступает ГП «Завод имени Малышева». В реализации проекта принимают участие предприятия концерна «Бронетехника Украины».

Т-64 был разработан в 60-ые ХКБМ и производился на базе ГП «Завод имени Малышева». Эта машина стала родоначальником нового поколения советских танков. На Т-64 впервые в мире был установлен автомат заряжения, что позволило сократить количество членов экипажа до 3 человек, применена противоснарядная и противорадиационная защита, новая оригинальная компоновка моторно-трансмиссионного отделения с дизельным двигателем и др. Т-64 стал примером наиболее революционной конструкции танка, что позволило опередить мировое танкостроение на 10-15 лет. Эта машина украинских конструкторов в основном поступала в элитные военные части бывших республик СССР.


Модель Т-64Б была дальнейшим развитием танка Т-64 путем установки на него более современной системы управления огнем и стабилизатора вооружения, улучшения защиты. Т-64Б выпускался заводом имени Малышева в 1976-1987 гг., вес: 39-42,5 тонн, на вооружении была пушка калибра 125 мм и пулемет 7,62 мм Мощность двигателя - 700 к.с. Основные параметры БМ «Булат»: боевая масса - 45 тонн, пушка калибра 125 мм, пулемет калибра 7,62 мм. На танк устанавливается дизельный двигатель 5ТДФМ мощностью 850 к.с. (возможна установка двигателя мощностью 1000 к.с.), скорость по шоссе – 60-65 км/час, максимальная температура воздуха, при которой возможна эксплуатация, – до 55 градусов С. После модернизации комплекс управления огнем БМ «Булат» превышает по своим характеристикам ККО танка Т-80У.


Количество Т-64БМ "Булат" на вооружении ВС Украины: 1 - в 169-м УЦ в п. Десна; 4 - во Львовском институте Сухопутных войск; 22 - в 1-й отдельной танковой бригаде в Гончаровске. Кроме того, до конца года в состав 1-й отбр поступят еще 9 танков. Машины в п. Десна и во Львов переданы из 1-й отбр, где п...

Передано 10 БМ Булат
http://unian.net/rus/news/news-200879.html

2006
19 бм булат

Вооруженные силы Украины в июле получат 10 танков БМ «Булат» Госпредприятие «Завод имени Малышева» в июле осуществит поставку Вооруженным силам Украины 10 танков БМ «Булат». Как сообщил журналистам генеральный директор завода им.Малышева Виталий НЕМИЛОСТИВЫЙ, это первые 10 «Булатов» из партии в 19 е...
Завод імені Малишева: проблеми і перспективи". Інтервью з генеральним директором Журналист – Геннадий Дмитриевич, 15 миллионов, которые получил завод, что это за деньги? Геннадий Гриценко. Общий проект стоимостью в 71 миллион гривен – это проект по модернизации 19 танков до типа "Булат". Решение о ..


31.08.2005
НА ВООРУЖЕНИЕ ВСУ ПОСТУПИЛО 17 МОДЕРНИЗИРОВАННЫХ ТАНКОВ Т-64БМ “БУЛАТ”

17 модернизированных танков Т-64БМ “Булат” 30 августа передали представители Государственного предприятия “Завод им.Малишева” личному составу 1-и Гвардейской танковой бригады Сухопутных войск ВС Украины. Как сообщили 31 августа Defense Express в Управлении пресс-службы Минобороны, в торжественной церемонии приняли участие Генеральный конструктор бронетанкостроения, начальник Казенного предприятия “Харьковского конструкторского бюро машиностроения им.Морозова”, генерал-лейтенант Михаил Борисюк, командир 8-го армейского корпуса Сухопутных войск ВС Украины генерал-майор Сергей Островский, начальник Центрального бронетанкового управления Командования сил поддержки Генерального штаба ВС Украины полковник Сергей Бруль.



М.Борисюк отметил, что в новейшей модернизации танка Т-64 “Булат” тактико-тактические характеристики и боевые возможности доведены до уровня самых современных мировых требований и не уступают новейшим мировым разработкам, в частности, американскому Abrams, французскому Leclerc и российскому Т-90.
Генеральный конструктор бронетанкостроения также сообщил, что модернизация танка проводилась по трем основным направлениям: подвижность - модернизация силового агрегата; защита – снижение уязвимости от современных противотанковых средств; огневая мощность - модернизация вооружения и комплекса управления огнем.
Т-64 “Булат” успешно прошел как заводские, так и государственные испытания. «Я надеюсь, что эти первые 17 боевых машин, которые поступили в войска, понравятся нашим воинам-танкистам», - подчеркнул М.Борисюк.
В свою очередь командир 8-го армейского корпуса генерал-майор Сергей Островский поблагодарил танкостроителей “Завода им.Малышева” за прекрасные машины, которые в канун Дня танкиста были переданы в войска. Он также сообщил, что уже в ближайшее время военнослужащие 1-й танковой бригады опробуют “Булаты” на Гончаровском полигоне. «Именно полигонные испытания в реальных условиях боевой подготовки выставят этим машинам оценку», - отметил С.Островский.
Справка Defense Express. Проект глубокой модернизации танка Т-64 был разработан специалистами Казенного предприятия “Харьковское конструкторское бюро по машиностроению им.Морозова”. Непосредственное изготовление первых 17 боевых машин, новейшая модификация которых получила название Т-64БМ “Булат”, было осуществлено в рамках государственного заказа Министерства обороны Украины Государственным предприятием “Завод им. Малышева”.
В частности, для повышения подвижности использован двигатель 5ТДФМ мощностью 850 л.с. Комплекс управления огнем (КУВ) танка “Булат” превышает по своим характеристиками КУВ танка Т-80У. Это достигается за счет установки таких приборов, комплексов и систем, как прицел наводчика 1Г46М, ночной комплекс наводчика ТО1-КО1ЕR, танковый баллистический вычислитель 1В528-1, отдельные приборы и блоки стабилизатора основного вооружения 2Е42М, прицельно-наблюдательный комплекс ПСК-4СR, прицел зенитной установки ПЗУ-7, система управления ЗУ 1ЕЦ29М, комплекс управляемого вооружения ТАКО-621. Повышение уровня защищенности обеспечивается путем установки комплекта дополнительной защиты на корпус и башню танка. Комплект предназначен для значительного повышения уровня защиты танка от кумулятивных и кинетических средств поражения при минимально возможном увеличении массы танка. Комплект дополнительной защиты состоит из пассивной (накладной) броневой защиты и встроенной динамической защиты. Последняя состоит из носового модуля и бортовых экранов, установленных на корпусе танка, а также модульных секций, размещенных по внешнему периметру лобовых и бортовых участков башни и контейнеров на крыше башни. Внутри каждой секции ВДЗ, а также в контейнерах на крыше башни установлены элементы динамической защиты.

http://defense-ua.com/rus/news/?id=17661


Комментариев нет:

Отправить комментарий