Translate

понедельник, 13 августа 2018 г.

Программа модернизации танков Т-72 к виду Т-72АМТ


08.08.2017
Т-72АМТ: Нове обличчя «сімдесятдвійки»



Фахівці ДП «Київський бронетанковий завод» на замовлення Збройних Сил України розробили новий проект модернізації танку Т-72. За рахунок власних обігових коштів підприємство виконало роботи з приведення танку Т-72А до виду Т-72АМТ.

Новий вигляд танку, серед іншого, передбачає встановлення приладів нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами третього покоління, нічного прицілу 1К13 з можливістю ведення вогню керованою ракетою «Комбат», двигуна В-84-1 замість В-46, комплексу динамічного захисту по типу танку Т-72UA, радіостанцій Aselsan, навігаційної системи СН-3003 «Базальт»; ведучих коліс з гусеницями та відкидними щитками по типу Т-80. Ці та інші нововведення у конструкцію танка представлені на інфографіці, яку підготував Олександр Костур (компанія Digitec), фото модернізованого танку – мої, тож бажаючим перепостити пропоную робити посилання на першоджерело, агенцію Defense Express.
Київський бронетанковий традиційно спеціалізувався на ремонті Т-72, також на заводі було розроблено щонайменше п’ятнадцять версій модернізації, які були «заточені» під закордонного замовника. Адже до початку бойових дій на сході Україні усі Т-72 були виведені зі складу Збройних Сил і достатньо активно експортувалися. Війна повернула «сімдесятдвійки» українським танкістам. І нині у Збройних Силах існує нагальна потреба у модернізації танків Т-72А, які під час експлуатації у війську, у тому числі і у ході виконання антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей підтвердили свою надійність та боєздатність.



За словами директора заводу Вадима Шкавро, з усіх версій модернізації «сімдесятдвійки» Т-72АМТ йому подобається найбільше. За його словами, у ній враховано усі побажання військових з огляду на здобутий у ході бойових дій досвід. Проект Т-72АМТ було реалізовано у «металі» у надзвичайно короткі терміни. Очікується, що цей перший зразок модернізованого танку Т-72АМТ з усім новим устаткуванням буде продемонстровано у Києві під час виставки нової техніки та озброєння до Дня незалежності України 24 серпня 2017 р. Потім – відомчі випробування.




https://www.facebook.com/szgurets/posts/1266284313499391

Проект реализован Киевским бронетанковым заводом в тесном сотрудничестве с Центральным бронетанковым управлением Вооруженных Сил Украины. Модернизация охватывает все составляющие - защищенность, мобильность, огневые способности, командную управляемость. 

Новый вид танка, среди прочего, предполагает установку на танк приборов ночного видения с электронно-оптическими преобразователями третьего поколения, ночного прицела 1К13 с возможностью ведения огня управляемой ракетой «Комбат», двигателя В-84-1 вместо В-46, новой динамической защиты, радиостанций Aselsan, навигационной системы СН-3003 «Базальт»; ведущих колес с гусеницами и откидными щитками по типу Т-80. Эти и другие нововведения в конструкцию танка представлены на инфографике.




14.08.2017

Танк Т-72АМТ: впровадження бойового досвіду у зоні АТО «Київським бронетанковим заводом».







ДП "Київський бронетанковий завод", що входить до ДК "Укроборонпром", за власні обігові кошти розробив нову модернізацію основного бойового танку Т-72А до виду Т-72АМТ. При його розробці максимальну увагу було приділено досвіду, який українські війська отримали у зоні АТО. Це допомогло зробити цей танк більш захищеним та ефективним.



За час АТО, бронетанкові заводи "Укроборонпрому" передали Збройним Силам України 130 відновлених та модернізованих танків Т-72, які успішно протистоять російський техніці, що намагається посилити терористів на Сході нашої держави.

Фахівці «Київського бронетанкового заводу» встановили на Т-72АМТ динамічний захист нового покоління – "Ніж", який вже використовується на танках "Булат" та "Оплот". Цей динамічний захист знижує ефективність ворожих кумулятивних та бронебійних оперених підкаліберних снарядів, які є головними засобами знищення танків. Окрім того, він також ефективний проти боєприпасів, які діють за принципом "ударного ядра".

Для додаткового захисту Т-72АМТ обладнаний протикумулятивними решітками, які "розрізають" кумулятивні боєприпаси та захищають найбільш уразливі зони танку у боковій та кормовій проекції. Ефективність такого захисту була вже неодноразово доведена під час бойових дій не тільки у зоні АТО, а і по всьому світу.

У ході модернізації танк оснастили приладами нічного бачення з сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління. Такі прилади встановлені для всіх членів екіпажу. До того ж, оператор-навідник отримав нічний приціл з можливістю ведення вогню керованою ракетою "Комбат". Ця ракета від ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч", що входить до складу "Укроборонпрому", має напівавтоматичне наведення по лазерному променю та здатна на відстані у 5 км пробити не менше 750 мм броні, при цьому, завдяки тандемній головній частині повністю ігнорується динамічний захист. Потужності "Комбату" достатньо для знищення навіть найзахищених танків противника.



Встановлення на Т-72АМТ нових цифрових радіостанцій від турецької компанії Aselsan та української "Либідь К2" допоможе не тільки покращити якість зв‘язку, але і надійно його захистити. Також ці радіостанції дозволяють танковим екіпажам напряму підтримувати зв‘язок із піхотними підрозділами, що має величезне значення для взаємодії на полі бою. До того ж, модифікація Т-72АМТ отримала сучасні супутникові засоби навігації. Ще одним напрямом модернізації стало покращення умов роботи екіпажу. Навіть звичайна камера заднього виду значно полегшує роботу механіка-водія.

"Ми зробили цю модифікацію Т-72АМТ виходячи із реальних побажань та досвіду українських бійців. І зробили це коштом нашого заводу, з задумом максимально ефективно використати наявні запаси комплектуючих. На "Київському бронетанковому заводі", як і на інших підприємствах "Укроборонпрому", постійно йде робота з самими військовими, налагоджений прямий діалог та обмін ідеями. Зараз Т-72АМТ переданий до однієї з військових частин Збройних Сил України. До Дня Незалежності ця бойова машина буде продемонстрована у центрі Києва, де з нею зможуть ознайомитись всі охочі. Після урочистостей, Т-72АМТ буде відправлений на спеціальний полігон де пройде відповідні випробування з тестом всіх систем", – розповів директор заводу Вадим Шкавро.


Нагадаємо, що підприємства-учасники Державного концерну "Укроборонпром" передали 15 903 одиниці озброєння та військової техніки для української армії. Такі результати діяльності найбільшого оборонно-промислового об’єднання держави містяться в щорічному звіті роботи нового менеджменту, що був призначений Президентом України в липні 2014 року.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/tank-t-72amt-vprovadzhennya-bojovogo-dosvidu-u-zoni-ato-kyyivskym-bronetankovym-zavodom.html


14.08.2017

Техніку з виставки до Дня Незалежності відправлять у зону АТО.


В Окремому Київському полку Президента України відбувся стройовий огляд техніки та озброєння, яка з 22 по 27 серпня демонструватиметься на виставці “Міць Нескорених” в Києві на вулиці Хрещатик, а потім поїде в зону АТО, - прес-центр штабу АТО у Facebook.


Стройовий огляд провів начальник Озброєння Збройних сил України генерал-майор Микола Шевцов.

"Нові та модернізовані зразки озброєння та військової техніки, які будуть представлені з 22 по 27 серпня на Хрещатику, до проведення виставки готові. Вони розроблялися з урахуванням досвіду АТО, конструктори врахували зауваження та побажання військовослужбовців, які застосовували її безпосередньо під час бойових дій", - зазначив він.

Загалом під час виставки кияни та гості столиці зможуть ознайомитися з 67 одиницями різноманітної військової техніки: самохідно-артилерійськими установками, танками різних модифікацій, бойовими броньованими машинами, вантажні та санітарні автомобілі тощо.

Техніка вже перебуває в резерві та після урочистостей надійде до бойових військових частин Збройних сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України, що виконують завдання в зоні проведення АТО.

https://galinfo.com.ua/news/tehniku_z_vystavky_do_dnya_nezalezhnosti_vidpravlyat_u_zonu_ato_267031.html


24.08.2017
Презентация Т-72АМТ ко дню Независимости Украины



23.08.2017
Новые танки на показе бронетехники в центре Киева



В Киеве, на Крещатике с 22 по 27 августа проходит выставка военной техники «Сила непокоренных», на которой можно увидеть и новые танки. Один из них - Т-72 АМТ.


В ходе модернизации машину оборудовали приборами ночного видения с современными электронно-оптическими преобразователями третьего поколения. Такие приборы установлены для всех членов экипажа. Кроме того оператор-наводчик получил ночной прицел для ведения огня управляемой ракетой «Комбат». Эта ракета от киевского КБ «Луч» имеет полуавтоматическое наведение по лазерному прицелу и способна на расстоянии до 5 км пробить не менее 750 мм брони.







https://www.autocentre.ua/kommercheskie/voennaya-tehnika/novye-tanki-na-pokaze-bronetehniki-v-tsentre-kieva-375544.html





10-13.10.2017

На выставке «Оружие и безопасность-2017» Государственное предприятие «Киевский бронетанковый завод» представило Т-72АМТ обр. 2017 глубокую модернизацию танка Т-72А.





Т-72АМТ впервые широкой общественности был презентованный на выставке «Сыла нескоренных» 23 августа 2017, в Киеве по случаю празднования Дня Независимости Украины. Модернизация танка Т-72А проводилась с учетом опыта, полученного военными за время проведения АТО. Главная задача состояла сделать машину максимально защищенной.


Т-72АМТ оснастили динамической защитой нового поколения – «Нож», которая уже применяется на танках «Булат» и «Оплот». Она эффективно противостоит кумулятивным и бронебойным оперенным подкалиберным снарядам, а также боеприпасам, которые действуют по принципу «ударного ядра». Танк также оснащен противокумулятивными экранами.

В ходе модернизации машину оборудовали приборами ночного видения с современными электронно-оптическими преобразователями третьего поколения. Такие приборы установлены для всех членов экипажа. Кроме того оператор-наводчик получил ночной прицел для ведения огня управляемой ракетой «Комбат». Эта ракета от киевского ГП «ГККБ «Луч» имеет полуавтоматическое наведение по лазерному прицелу и способна на расстоянии до 5 км пробить не менее 750 мм брони за навесной динамической защитой.

Танк Т-72АМТ оснащен приборами ночного видения с электронно-оптическими преобразователями третьего поколения, ночного прицела 1К13 с возможностью ведения огня управляемой ракетой «Комбат», двигателя В-84-1 вместо В-46, комплекса динамической защиты по типу танка Т-72UA, радиостанций Aselsan, навигационной системы СН-3003 "Базальт"; ведущих колес с гусеницами и откидными щитками по типу Т-80.

Т-72АМТ получил и новую цифровую радиостанцию — «Лыбидь К2». На танке появились современные спутниковые средства навигации. Для облегчения маневрирования имеется камера заднего вида.

 10:04 05.04.2018

Украинские танки получат новую динамическую защиту


На основе родившихся после этих испытаний концепций появилась опытно-конструкторская работа «Щит». Она предполагает оснащение танков Т-80, Т-72 и Т-64 нашей новой динамической защитой – соответственно, «Щит-80, Щит-72 и Щит-64». Это разработки на основе комплекса «Нож», но с рядом изменённых характеристик. Развитие ДЗ «Нож» привело к тому, что этот комплекс, который в 3 раза легче нашего комплекса ДЗ «Дуплет», уже практически не уступает последнему по характеристикам. Таким образом, все типы танков, состоящих у нас на вооружении, будут переоснащаться этими новыми комплексами. Ими уже оснащаются модернизированные танки Т-72АМТ, демонстрационный образец которых был представлен Киевским бронетанковым заводом в августе 2017-го, – сказал директор ГП «БЦКТ «Микротек».

 Источник

 комментирует tanchik2:

ДЗ «Щит» и есть корпус старой НДЗ «Контакт-1» со вставленной в него пластиной ХСЧКВ-34, стальной пластиной, парой резиновых листов и пластинчатой пружиной. Новые БВшки после капиталки идут уже с новыми коробками НДЗ без выступа спереди. Их больше года в войсках юзают.

 




13.08.2018

Т-72АМТ от ГП "Киевский бронетанковый завод" проходит огневые испытания на военном полигоне


Стрельба управляемой ракетой "Комбат" и другие детали. На одном из военных полигонов Вооруженных Сил Украины продолжаются испытания танка Т-72АМТ. Это глубокая модернизация Т-72, "Ашки". 


Весь комплекс испытаний предназначен для обработки всех режимов стрельбы нового танка различными типами боеприпасов, включая высокоточные управляемые ракеты "Комбат" от предприятия ГосККБ "Луч".


Именно возможность ведения огня "Комбатом" является одной из главных особенностей Т-72АМТ, который является модернизированной версией Т-72А. Благодаря использованию нового высокоточного оружия можно уничтожить бронетехнику противника на дальности до 5 км. Таким образом, дальность ведения огня танка Т-72АМТ в два раза больше, чем в Т-72А.




При этом, ракета "Комбат" имеет бронепробиваемость в 750 мм брони и, благодаря тандемной головной части, полностью игнорирует динамическую защиту противника. То есть, мощности "Комбата" достаточно для уничтожения даже самых защищенных вражеских танков.


Кроме того, Т-72АМТ получил степень защиты нового поколения, которая обеспечивается элементами динамической защиты нового поколения и противокумулятивными решетками.
 

Особое внимание при разработке Т-72АМТ было уделено прицельному комплексу и средствам наблюдения. Новый танк получил приборы ночного видения с современными электронно-оптическими преобразователями третьего поколения для всех членов экипажа и ночной прицел для ведения огня высокоточными ракетами. Также в Т-72АМТ установлен комплект из двух цифровых радиостанций с защищенными каналами связи, что позволяет напрямую поддерживать связь с пехотными подразделениями, что имеет огромное значение для взаимодействия на поле боя. К тому же, модификация Т-72АМТ получила современные спутниковые средства навигации.



"Киевский бронетанковый завод" также провел модернизацию ходовой части. Была выполнена замена гусениц на новые из резинометаллических шарниров и обрезиненной беговой дорожкой, что позволило увеличить плавность хода танка. А для удобства управления установлена ​​камера заднего вида. Кроме того, танк получил энергоагрегат, который позволяет вести наблюдение и открывать огонь с места без включения основного двигателя, что позволяет значительно экономить его ресурс.

Представлен один из этапов испытаний Т-72АМТ - стрельба управляемой ракетой "Комбат".


Раньше такой возможности Т-72А не имел. Интересно, что за этим этапом испытаний наблюдала военная делегация из Польши. У поляков стоит задача модернизации значительного количества собственных Т-72, которыми будут оснащаться новые бригады территориальной обороны. Отдельные решения, которые были реализованы специалистами Киевского бронетанковго завода, полякам понравились. Поэтому есть надежда, что Т-72АМТ имеет как украинские, так и международные перспективы.



Сергей Згурец:  На испытаниях на том же полигоне, где ездит этот Т-72АМТ, испытали и Щит - был установлен в мертвую башню. I обстрелян боеприпасами именно с этого Т-72АМТ. Выводы комиссии удовлетворили. Пробитие основной брони нет. Детонации не имеет - кроме нескольких секций, в которые попал боеприпас. Остальные блоки ДЗ на месте. Вес меньше. Однако Щит на этом АМТ еще не стоит. Потому испытание - акты / выводы - заказ- установка.

комментирует tanchik2: 13.08.2018

Не по дороге, а отработка цепей стрельбы и 1К13. Загружаешь любой снаряд и записываешь его как «У». Потом в цикле он выбирается, заряжается и выстреливаешь им как управляемым. Панкратика и луч на 1К13 запускается концевым отката пушки. Снаряд куда то летит, а ты 16 сек после гашения «Готов» на БОМе имитируешь наведение. Тренировка это, прогревочный, это нормально. Но на 1,30 сек реально попадание на 4700 м. А прогревочный на 0,15 сек.

Ну с целью получилась бяка... В 10 00 пока примерялись и выбирали позицию ее было еще видно. А пока стрелять начали (13 20) уже сплошное марево над разогретым песком на дороге... С высоты линии прицеливания ее уже не было видно... Но, «Дан приказ ему...» Мишень на 4700 м. Два попадания в квадрат 4*4 м. Проверено.

 

В Т-72 двухплоскостной стабилизатор. Только не такой продвинутый, как в Т-64БВ. По вертикали в Т-72(2Э28,2Э42-2) первичным в наведении (как и в Т-64Б) есть верхнее зеркало прицела. Вы перекашиваете легкое стабилизированное зеркало пультом управления вверх-вниз и наводите прицельную марку на цель. Разница в положении зеркала и пушки воспринимается коробкой К1 и подается команда пушки по вертикали убрать эту разницу и вывести ее в ту же точку куда смотрит прицел. При этом Вы не видите все движения пушки пока она выводиться, а видите только через зеркало стабилизированное изображение цели. А вот с горизонтом все намного хуже у Т-72...Не имея подвижного нижнего зеркала в прицеле ТПД-К(1А40) наведение по горизонтали осуществляется сразу наведением башни с закрепленным жестко в ней прицелом. Т.е. при наведении Вам приходиться сразу управлять 16 тонной башней и видеть как она противится наведению и ее кидает в стороны. Особенно это видно сходу, а еще и по подвижным целям. Наводчику нужно словить цель и успеть выстрелить. Не имея развязки прицела и пушки по горизонтали Т-72Б не имеет возможности брать боковые поправки (крен, ветер, деривация, скорость цели). В случае с Т-64Б зеркало подвижно и нижнее в прицеле и это много упрощает наведение и точность стрельбы. А теперь самый «цинус». При стрельбе ракетой ("Свирь", "Комбат") с Т-72Б наводиться приходиться по вертикали через зеркало 1К13 связанное с тягой стабилизированной пушки. Т.е. Вы видите теперь не только работу и потуги стабилизатора по горизонтали, но и по вертикали. И должны ухитриться при этом навестись на цель. Это очень тяжело, управление «тупое» до невозможности. С ходу это сделать практически нереально. То ли дело с "Кобры" или с "Комбата" через 1Г42 или 1Г46-легче легкого даже сходу.



23.08.2018

Демонстрация танка Т-72АМТ на выставке «Мощь новой армии».












15.11.2018
15 ноября, во время передачи вооружения и военной техники украинские военные получили модернизированный танк Т-72К с динамической защитой "Нож".










 Новая модернизация командирского танка Т-72К является развитием модели Т-72АМТ, что был представлиний ГП "Киевский бронетанковый завод" в 2017 году.  Командирский танк оснащен динамической защитой "Нож", который также устанавливается на танки БМ "Оплот" и БМ "Булат".  Эта командирская машина оборудована современными средствами цифровой защищенной связи и спутниковой навигации, которая позволяет значительно повысить эффективность управления танковыми подразделениями.

21.12.2018
(на территории аэродрома пгт. "Озёрное", Житомирской области)

Президент Украины Петр Порошенко, 21 декабря, с рабочим визитом находился в Житомирской области. Во время визита Верховный Главнокомандующий Вооруженных Сил Украины передал 206 единиц вооружения и военной техники на аэр. пгт. Озерное.




В частности, президент передал армии основные боевые танки:




1 танк Т-72 к виду Т-72АМТ (КБТЗ)


24.01.2020
На Киевском бронетанковом заводе отгружена первая партия из 15 отремонтированных танков Т-72


Сегодня, 24 января, первая партия в 2020 году из 15 единиц отремонтированных танков Т-72 с улучшенными ТТХ отправилась в войска.
Передачу техники организовал Объединенный центр обеспечения военно-техническим имуществом. Об этом сообщается на Facebook-странице Командование Сил логистики ВСУ.
Среди обновлений: приборы ночного видения с электронно-оптическими преобразователями третьего поколения, ночной прицел 1К13 с возможностью ведения огня управляемой ракетой «Комбат», двигатель В-84-1 вместо В-46, комплекс динамической защиты, радиостанции Aselsan, навигационная система СН-3003 «Базальт».
Уполномоченные лица загрузили военную технику на универсальные платформы автоматизированным методом и установили на специальные шпоры, входящие в комплект поставки, для соблюдения надлежащих мер безопасности на железнодорожном транспорте при перевозке бронетехники. Башню и ствол танка также зафиксировали в неподвижном положении с целью предотвращения поворотов во время движения.


Стоит отметить, что в ближайшее время до конца января, в войска будет отправлена ​​вторая партия танков из 10 единиц после капитального ремонта, которым доработана оптика, стабилизационная система пушки, улучшены общие ходовые характеристики. Кроме того, в феврале танкисты получат еще шесть единиц Т-72 с улучшенными характеристиками, которыми будет укомплектован танковый батальон.


https://diana-mihailova.livejournal.com/4437902.html


27.01.2020
На Київському бронетанковому заводі відвантажено 25 од. відремонтованих танків Т- 72 для ЗСУ.

25 одиниць відремонтованих танків Т-72 з покращеними ТТХ відправилися у війська після капітального ремонту, яким доопрацьовано оптику, стабілізаційну систему гармати, покращені загальні ходові характеристики. Крім того, у лютому танкісти отримають ще шість одиниць Т-72 з покращеними характеристиками, якими буде укомплектовано танковий батальйон. Передачу техніки організував Об’єднаний центр забезпечення військово-технічним майном.







Танки Т-72АМТ на 1282-й центральной базе хранения и ремонта бронетанкового вооружения и техники (сгт. Ярмолинцы, Хмельницька обл.).

Источник фото:


26.01.2020 комментирует tanchik2:

Это не АМТ, но часть комплектации АМТ таки поставили на эти машины. Самы первый признак марки двигла – «гусля».Только на танки с В-84 ставят «восмидесяточную».

1К13 у наводчика оставили, так как под него «перешили» «Комбат». Он же для стрельбы ночью в пассиве и в активе (с Л-4А). Тепловизора у НО нет.

Приборы наблюдения и «Комбат», связь, ДЗ. «Свирь2 плохо управляет «комбатом» потому, что 1К13 стабилизируется от тяг пушки и при управлении очень инертен.

комментирует salamnick:

1К13 МбТ оснащён тепловизионным микроболометром.

Время непрерывной работы составляет 18 часов.

Помехоустойчив к освещению ИК-осветителей и других источников интенсивного света.

Дальность обнаружения: до модернизации – 1200 м, после модернизации – 6000 м.

Диапазон распознавания: до модернизации 500 м в пассивном режиме, после модернизации – 4000 м.

При использовании 1К13 МбТ дальность стрельбы управляемыми ракетами составляет 4800 м в ночное и дневное время.

Вес: 35 кг.

Меня заинтересовало другое. В посадочном месте под ТПН-1-49-23 башни 172.10.077сб гидроабразивньім способом сделана вьіборка под кожух тяги привода стабилизации головного зеркала 1К13. Следовательно меняют ТПН-1-49-23 на 1К13-49 или 1К13-Мбт со всеми вьітекающими последствиями включая ППАД.

комментирует tanchik2:

Думаю так :часть машин с башней «077» идут с ТПН-1ТПВ (или аналогичными от других фирм) в корпусах старых ТПН-1-49-23, а часть с башней «100» идут с 1К13 и "Комбатом"или с 1К13МБТ. Вполне возможно уже впхнули новый ТКН-ТПВ с дальномером в "комбатовские" для копменсации. ДУ на ЗКУ ,как планировали,не поставили.

комментирует tanchik2:

Что скажите по новым теплакам с ЛД?

комментирует salamnick:

Лишь быі покупали и ставили.

Сокращает время поражения почти вдвое.

Даже с отработкой углов упреждения и бросания после замера, даже с метеостанцией и перометром на заряде перед заряжанием (и такое есть!), остается все тяже проблема-механические тяги.



13.02.2020
Керівник бронетанкового ремзаводу: нам потрібно розуміти потреби ДОЗ на 3–5 років уперед

Кореспондент інформаційного агентства АрміяІnform побував на Київському бронетанковому ремонтному заводі й поспілкувався з виконувачем обов’язків його директора Володимиром Синявським стосовно перспектив розвитку підприємства.
Довідка «АІ»: Синявський Володимир Вікторович.
Трудову діяльність розпочав на заводі у 2011 році. Пройшов шлях від слюсаря, виробничого майстра, начальника цеху, заступника директора з виробництва.

Київська модернізація Т-72
— Володимире Вікторовичу, які замовлення нині виконує підприємство?
— КБТЗ наразі має кілька договорів з Міністерством оборони та Центральним бронетанковим управлінням Командування Сил логістики. І здійснює дообладнання та модернізацію танків Т-72.
На машинах замінюють динамічний захист «Контакт» на надійніший «Ніж», встановлюють модернізовані приціли 1К13 для стрільби керованими ракетами «Комбат» українського виробництва, нові прилади нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами третього покоління, потужніші двигуни. Танки оснащують сучасними радіостанціями Aselsan або Harris, навігаційними системами СН-3003 «Базальт». Також ходову частину замінюють на ефективнішу від Т-80. У війська вже відправлено 25 машин з партії у 31 одиницю для потреб армії. Після початку експлуатації всебічно вивчатимемо сильні та слабкі сторони модернізованих танків для їхнього подальшого поліпшення.



— У світі багато країн, які мають на озброєнні Т-72 й постійно їх модернізують, як Ви оцінюєте київський варіант модернізації?
— Найближчим часом наш модернізований Т-72 проходитиме дуже серйозні випробування. Будуть здійснені стрільби ракетою «Комбат» і, впевнений, що вони пройдуть успішно. Адже «Комбат» уражає цілі на відстані до 5000 метрів і використання ракети суттєво підвищує боєздатність машини.


— Скільки машин на місяць зможе модернізувати підприємство?
— Нині підприємство може модернізувати 5 машин на місяць. Модернізація починається з того, що танк повністю розбирають, а потім починають збирати з нових деталей — заміні підлягають усі вузли й кабелі. У нас достатньо великий колектив на заводі — працює понад 700 осіб і є можливість виконувати весь ремонтний регламент.
Україна нині повністю незалежна від постачання запчастин з-за кордону, все необхідне виробляють наші заводи. КБТЗ має замкнутий цикл виготовлення основних деталей на башту, окрім систем наведення вогню, стабілізаторів гармати й приладів спостереження. Все, що з заліза та броні, виготовляють на нашому заводі.

— Що, на Вашу думку, необхідно заводу, щоб він працював на повну потужність і міг модернізувати власне виробництво до сучасного рівня країн НАТО?
— Наразі завод завантажений повністю, але за два-три місяці перед нашим колективом може постати питання: «А що ж далі?» Як і будь-якому підприємству, нам потрібне довгострокове замовлення, щоб ми могли планувати роботу на 3–5 років. На жаль, Україна й досі планує Державне оборонне замовлення лише на рік, але рухається у бік реформування закупівель. І нам слід розуміти потреби ДОЗ на 3–5 років уперед. Сумно та страшно, коли щоразу ми не знаємо, що робити наступного року. Якби у нас були замовлення на 3 роки, це дало б змогу планувати роботу на цей час, набирати нових людей, збільшувати штат, розширити обсяги виробництва, здійснювати необхідні науково-дослідні роботи й розробляти нову техніку.
Наприклад, по бронетранспортерах натепер замовлень немає. Раніше ми виготовили й поставили замовникам більше ніж сотню БТР-3, й поки замовлень не надходить, хоча машина хороша й у нас є можливість її вдосконалити.



Кореспондент АрміяInform


04.03.2020
6 танков Т-72 переданы вооруженными силами Украины.

Все танки принято военной приемкой Минобороны и переданы для укомплектования подразделений Вооруженных сил Украины.





Ремонт с улучшением характеристик техники был реализован Киевским бронетанковым заводом в тесном сотрудничестве с Центральным бронетанковым.









По словам исполняющего обязанности директора ГП "КБТЗ" Владимира Синявского, "эти танки Т-72 являются результатом переосмысления опыта современной войны на Востоке Украины. Мы комплексно подошли к ремонту и существенно улучшили тактико-технические характеристики машин, чтобы они лучше могли выполнять боевые задачи украинских защитников".

В частности, улучшение характеристик позволило увеличить защищенность, мобильность, огневые способности и управление машиной. Специалисты завода доработали оптику и стабилизацию пушки, улучшили общие ходовые характеристики. 




Одной из главных особенностей Т-72 является возможность ведения огня высокоточными управляемыми ракетами "Комбат" от ДККБ "Луч". 




Кроме того, боевой танк Т-72 имеет уровень защиты нового поколения, который обеспечивают современные элементы динамической защиты.


Особое внимание при разработке Т-72 было уделено прицельному комплексу и средствам наблюдения. Танк получил приборы ночного видения с современными электронно-оптическими преобразователями третьего поколения и ночной прицел для ведения огня управляемыми ракетами. Также у Т-72 установлен комплект с цифровой радиостанции и спутниковой навигационной аппаратуры, что позволяет поддерживать связь с пехотными подразделениями, что имеет огромное значение для взаимодействия на поле боя. Киевский бронетанковый завод существенно улучшил ходовую часть танка. Была выполнена замена гусениц на новые с резинометаллическим шарниром и обрезиненной беговой дорожкой, что позволило увеличить плавность хода танка.









Напомним, первые 25 единиц отремонтированных танков Т-72 с улучшенными тактико-техническими характеристиками было переданы двумя партиями в январе 2020 году.





https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/6-ostannih-odynyts-z-partiyi-tankiv-t-72-peredano-zbrojnym-sylam-ukrayiny.html


05.04.2020

Тривають випробування модернізованого дослідного зразка танку Т-72







На Чернігівщині фахівцями Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки проводяться випробування модернізованого дослідного зразка танку Т-72, що виготовлений для потреб Збройних Сил України. Випробувальною бригадою інституту здійснюється перевірка основних тактико-технічних характеристик в умовах, максимально наближених до реальної військової експлуатації.





На дослідному зразку для використання високоточної зброї встановлений прилад нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами і нічний приціл з можливістю ведення вогню керованою ракетою.
Танк оснащений комплектом сучасної цифрової радіостанції і супутниковою навігаційною системи, що дозволить більш ефективно застосовувати озброєння машини під час ведення бойових дій.
З огляду на збільшення маси, встановлено потужніший двигун, здійснена заміна елементів ходової частини та додана система відеопаркування для спрощення маневрування бойової машини.



Для покращення захисту в ході бою, вдосконалено комплекс динамічного захисту та оновлена система протипожежного обладнання.



Випробування продовжуються, планується виконання стрільб із метою оцінки ефективності озброєння дослідного зразку.

Пресслужба Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.

http://www.mil.gov.ua/news/2020/04/05/trivayut-viprobuvannya-modernizovanogo-doslidnogo-zrazka-tanku-t-72/

17.04.2020
Модернізований танк Т-72 успішно пройшов підводні випробування


Київський бронетанковий завод спільно з фахівцями Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки провели черговий етап випробування модернізованого зразка танку Т-72 – підводного водіння.

Модернізований зразок танку занурили у водойму на глибину 5 метрів, де він успішно подолав 10-метрову дистанцію. Таким чином випробовували основні тактико-технічні характеристики танку під час водіння на глибині.

Раніше на полігоні "Десна" у Чернігівській області випробували ходові характеристики танку. Модернізований Т-72 має збільшену масу, на ньому встановлено більш потужний двигун, замінено елементи ходової частини та додана система відеопаркування для спрощення маневрування бойової машини. Ці технічні характеристики випробовувалися під час водіння на грунтовій та бетонній дорозі, та на пересіченій місцевості. Усі програми випробувань виконані успішно.

Випробування тривають, наступним етапом планується виконання стрільб з закритої зенітної установки та керованою ракетою, із метою оцінки ефективності озброєння модернізованого зразку.

На Т-72 для використання цієї високоточної зброї встановлений прилад нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами і нічний приціл з можливістю ведення вогню керованою ракетою. Також танк оснащений комплектом сучасної цифрової радіостанції і супутниковою навігаційною системи, що дозволить більш ефективно застосовувати озброєння машини під час ведення бойових дій.

Для покращення захисту в ході бою, вдосконалено комплекс динамічного захисту та оновлена система протипожежного обладнання.

Тактико-технічні характеристики танку випробовуються в максимально наближених до реальних військових умовах.

Нагадаємо, на початку березня Київський бронетанковий завод, що входить до ДК "Укроборонпром", передав Збройним силам України останню партію з 6 танків Т-72, на яких було проведено доробки з метою покращення їх бойових та технічних характеристик. Цим КБТЗ завершив поставку танків за державним контрактом з Міністерством оборони України. Перші 25 одиниць відремонтованих танків Т-72 із покращеними тактико-технічними характеристиками було передано до українського війська двома партіями у січні 2020 році.


https://ukroboronprom.com.ua/uk/bez-rubryky/modernizovanyj-tank-t-72-uspishno-projshov-pidvodni-vyprobuvannya-video-2.html


28.04.2020
Нещодавно модернізовані Т-72 засвітилися на навчаннях 24 бригади ЗСУ


Нові танки були помічені під час відпрацювання вправи "обкатка танком" особовим складом бригади
24 окрема механізована бригада імені короля Данила, що перебуває в складі ОК "Захід" Сухопутних Військ ЗСУ, отримала модернізовані танки Т-72АМТ
Нагадаємо, що проєкт цієї модернізації було реалізовано ДП "Київський бронетанковий завод" (входить до складу ДК "Укроборонпром") спільно з Центральним бронетанковим управлінням Збройних сил України.



Відомо, що в цьому році кількома партіями Міноборони було передано один батальйонний комплект таких танків (остання партія з 6 одиниць була відвантажені на початку березня ц.р.).
Остання партія модернізованих танків Т-72АМТ на території КБТЗ у березні 2020 року
Остання партія модернізованих танків Т-72АМТ на території КБТЗ у березні 2020 року

Варто відзначити, що Т-72АМТ отримав комплекс оновлень, які були продиктовані досвідом бойового застосування на Донбасі. Вони торкнулись підвищення захисту машини, її вогневої потужності, ходових характеристик та бортової електроніки.
Модернізований танк має посилений захист завдяки встановленню нового динамічного захисту нового покоління та протикумулятивних екранів, які захищають зону моторно-трансмісійного відділу, а також задню полусферу башти.
Модернізований танк Т-72АМТ під час відпрацювання вправи "обкатка танком" бійцями 24 ОМБр на Яворівському полігоні у квітні 2020 року / Фото: пресслужба 24 бригади
Вогнева ефективність Т-72АМТ була у рази збільшена завдяки інтеграції в арсенал танка високоточної ракети "Комбат" від КБ "Луч", яка дозволяє знищувати бронетехніку противника на дальності до 5 км. Для використання високоточної зброї встановлено прилад нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами третього покоління та нічний приціл 1К13.
Крім того, на оновлений Т-72 встановлений комплект з цифрової радіостанції Aselsan та супутникової навігаційної апаратури СН-3003 "Базальт".
Модернізований танк Т-72АМТ під час відпрацювання вправи
Для покращення ходових властивостей танк отримав більш потужний двигун В-84-1 на 840 к.с. (замість В-46 з потужністю 780 к.с.) та обрезинені гусениці з резинометалевим шарніром. Водночас механік-водій отримав камеру заднього ходу, яка дозволяє значно спростити керування танком.


Раніше вже повідомлялось, що модернізований Т-72 також проходить низку випробувань в Чернігівській області фахівцями Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки. Зокрема відбулася перевірка ходових характеристик танку та підводне водіння. Наступним етапом планувалося виконати стрільби з закритої зенітної установки та керованою ракетою.

https://defence-ua.com/news/neschodavno_modernizovani_t_72_zasvitilisja_na_navchannja_24_brigadi_zsu_foto-594.html


06.05.2020
Генштаб ВСУ опубликовал фото испытаний модернизированного танка Т-72
Испытания проходят в Черниговской области



На Чернігівщині, поблизу селища Гончарівське, випробувальною бригадою Державного науково-дослідного інституту випробувань та сертифікації озброєння і військової техніки (ДНДІ_ВС_ОВТ) проводиться черговий етап визначальних відомчих випробувань модернізованого дослідного зразка танку Т-72. / The testing team of the State Research Institute for Testing and Certification of Arms and Military Equipment of the Armed Forces of Ukraine is carrying out the next stage of determining departmental tests of the modernized prototype of the T-72 tank in the Chernihiv region near the village of Honcharivske.



Під час випробувань з метою оцінки ефективності озброєння дослідного зразка виконана штатна стрільба керованою ракетою «Комбат».



Фахівцями інституту проведено вимірювання точності траєкторних параметрів (дальність, швидкісні характеристики, просторові координати) руху ракети за допомогою радарної системи MFTR210040, яка автоматично супроводжувала її за допомогою радіолокаційного каналу з одночасною відеореєстрацією.



На даний час ДНДІ ВСОВТ проводить обробку отриманих результатів, після чого випробування будуть продовжені.

Пресслужба Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.



21.06.2020
Сьогодні на Київському бронетанковому заводі проводимо завершальний етап випробувать модернізованого танку Т-72 - зважування машини.



За кілька тижнів фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки підготують комплексний висновок щодо випробувань усіх характеристик танку.





Далі - постановка на озброєння ЗСУ.



https://www.facebook.com/ukroboronprom/?hc_ref=ARSnRHb2Ip7sAx0J6pfAKgcba1hOapKV_ymfUmbwBH0_l3bfrKKPX3frjrXT-nMLL6I


11.09.2020

Наев привітав з нагоди дня танкістів особовий склад бригади оснащену танками Т-72АМТ в зоні ООС (АТО).



20.12.2020

У відео сюжеті Радіо Свобода програми «Донбасс. Реалии» «Україна замінить радянські танки на техніку власної розробки» було продемонстровано 1 танк Т-72АМТ у штаті 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила Галицького Збройних Сил України.


 


https://www.radiosvoboda.org/a/novi-tanky-dlia-zsu/31007849.html


27.12.2020

КБТЗ хоче замовити шість танкових прицілів для стрільби керованими ракетами.

Схоже, що держпідприємство в наступному році збирається продовжити виготовлення танків Т-72АМТ.



ДП "Київський бронетанковий завод" (входить до складу ДК "Укроборонпром") має намір придбати шість прицілів-приладів наведення 1К13-49 у повній комплектації.



Відповідна інформація була оприлюднена на майданчику державних закупівель ProZorro 24 грудня 2020 року.

Кінцевим строком подання тендерних пропозицій визначено 9 січня наступного року. Початкова вартість закупівлі – 7,5 мільйонів гривень.



Відзначимо, що нічний приціл типу 1К13 встановлюється на танки Т-72Б (та модифікації) й має можливість ведення вогню керованою ракетою "Комбат" виробництва ДККБ "Луч".


Танковий приціл-прилад наведення 1К13 встановлюється на Т-72АМТ для використання керованих високоточних 125 мм снарядів "Комбат"
такими прицілами-приладами наведення були оснащені й модернізовані на ДП "Київський бронетанковий завод" танки Т-72АМТ, що виготовляються з радянських Т-72А, які можливості вести вогонь керованими ракетами не мають.

Як вже раніше повідомляв Defense Express, поточного року фахівці КБТЗ спільно з науковцями Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки проводили завершальні випробування танка Т-72АМТ.

Окрім тестів з визначення ходових характеристик вітчизняного танку та можливості підводного водіння були проведені й успішні вогневі випробування з застосуванням високоточних протитанкових 125 мм снарядів "Комбат".

Така зброя значно підвищує бойові можливості танка, оскільки здатна вразити ціль на відстані до 5 км (дальність звичайного танкового пострілу 2-3 км) при вірогідності влучення у ціль близько 95%.

https://defence-ua.com/news/kbtz_hoche_zamoviti_shist_tankovih_pritsiliv_dlja_strilbi_kerovanimi_raketami-2443.html


2021

На странице 169 издания The Military Balance 2021, International Institute for Strategic Studies, указаны отличительные особенности танка Т-72АМТ обр. 2017.


Количество танков Т-72АМТ на вооружении Вооруженных Сил Украины на начало 2021 года (33 единицы) за данными International Institute for Strategic Studies, издание The Military Balance 2021 (Милитари Баланс 2021), страница 209.



24.02.2021

 «Київський бронетанковий завод» передав ЗС України п’ять відремонтованих Т-72.





Сьогодні, 24 лютого,  «Київський бронетанковий завод» передав Збройним Силам України чергову партію з п’яти одиниць відремонтованих танків Т-72. Підприємство «Укроборонпрому» модернізувало бойову техніку в рамках оборонного замовлення.



Передачу оновленої техніки здійснили генеральний директор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв та директор «Київського бронетанкового заводу» Володимир Синявський.



― Сьогодні раніше терміну ми предали українському війську  п’ять одиниць  танків Т-72, які відремонтовані  в рамках ДОЗ. Крім того, ведуться роботи по передачі ще п’яти одиницях техніки, ― зазначив Юрій Гусєв та додав,  що головною задачею Концерну є  виконання оборонного державного замовлення і забезпечення Збройних Сил України  якісною технікою та озброєнням.



Як зазначив  директор ДП «Київський бронетанковий завод» Володимир Синявський, модернізація п’яти танків Т-72 тривала два місяці.



― Покращені його технічні характеристики, встановлено  більш потужніший двигун  ― 840  кінських сил, покращена ходова частина ― гусениця танка Т-80. Нині  машина  має змогу за рахунок комплексу 9К120 проводити стрільбу  керованою ракетою «Комбат» на прицільну дальність 4 км. Покращені оглядові прибори та  динамічний захист за рахунок системи «Ніж», ― повідомив Володимир Синявський.



Водночас, як повідомив Юрій Гусєв, наразі ДК «Укроборонпрому» чекає затвердження  державного оборонного замовлення  на 2021 рік.

― Ми сподіваємося, що в ДОЗ на 2021 рік будуть «Оплоти». По цілій низці тактико-технічних характеристик вони є одними з найкращих у світі. Про це, зокрема, говорять і наші партнери. Так, на виставці Idex в Абу-Дабі під час переговорів ми говорили і про «Оплоти». І, безумовно, ці танки мають бути й у Збройних Силах, ― упевнений Юрій Гусєв.



Проте, за словами гендиректора Концерну, потребу в одному з найкращих танків у світі українському «Оплоті» для ЗСУ має визначати Генеральний штаб ЗСУ та Міноборони. А «Укроборонпром» готовий до його виконання.



― Наступного тижня ми презентуємо Прем’єр-міністру України, членам уряду, народним депутатам  концепцію створення  оборонно-промислового  індустріального парку  на базі «Київського  бронетанкового заводу». Ця концепція нині розробляється. І вона дозволить заводу отримати імпульс  та створити можливості  для розвитку інших підприємств, які сьогодні  працюють у столиці в рамках «Укроборонпрому»  і  ОПК, ― зазначив гендиректор Концерну.



Перша у 2021 році партія з 5 танків Т-72 (Т-72АМТ) передана ДП "Київський бронетанковий завод" ЗСУ у лютому 2021 року / Фото: АрміяInform

Роман Вус, Кореспондент АрміяInform

Фото: Reuters

https://armyinform.com.ua/2021/02/kyyivskyj-bronetankovyj-zavod-peredav-zs-ukrayiny-pyat-vidremontovanyh-t-72/

https://defence-ua.com/weapon_and_tech/bm_oplot_ta_modernizovani_t_72amt_dlja_zsu_plani_ta_realnist_video-2986.html








Киевский бронетанковый завод успешно завершил модернизацию пяти танков Т-72.

Конечно машина с «луной» в конце первой четверти 21 века выглядит не очень, зато есть возможность применения управляемых ракет. Но это мелочи, суть в другом.



Комментарий:

Вот такая суть новости, подчеркнутая выше. Действительно, предприятия отрасли уже никогда не будут иметь тех объемов производства, под которые они были рассчитаны, так Завод им. Малышева выпускал до 750 танков в год, были планы наращивания мощностей до 2000 машин, БТРЗ ремонтировали и модернизировали сотни танков в год.


Такого уже не будет, идея урезания территории в целом правильная и давно назревшая, но вот даже не сомневаюсь, что все это разворуют и никакого экономического и прочего эффекта не будет. А под шумок слияния и укрупнения под видом индустриальных парков вполне вероятно придушат предприятия поменьше.





https://andrei-bt.livejournal.com/1790015.html

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/kyyivskyj-bronetankovyj-zavod-peredav-zbrojnym-sylam-ukrayiny-p-yat-vidremontovanyh-tankiv-t-72.html



05.04.2021

Київський бронетанковий завод достроково передав Збройним Силам України чергову партію відремонтованих танків Т-72.

Державне підприємство "Київський бронетанковий завод" (КБТЗ), передало українським військовим три відремонтовані танки Т-72.

Машини пройшли капітальний ремонт з доробками у рамках державного оборонного замовлення та отримали поліпшені бойові й технічні характеристики. Роботи виконані з випередженням графіка, однак за обмеженого фінансування.

Зокрема, ходові якості Т-72 покращили завдяки встановленню більш потужного двигуна у 840 кінських сил і гусениць від танка Т-80. Командну керованість удосконалили комплектом сучасної цифрової радіостанції і супутникової навігаційної системи. Це дасть змогу підтримувати зв’язок із піхотними підрозділами для посилення взаємодії на полі бою.

Крім того, прилади нічного бачення машин оснастили сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління.

Київський бронетанковий завод ремонтує та модернізує техніку у тісній співпраці з Центральним бронетанковим управлінням ЗСУ Міністерства оборони України. Модернізація, зокрема, охоплює усі складові – захищеність, мобільність, вогневі спроможності, командну керованість.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/en-kyyivskyj-bronetankovyj-zavod-dostrokovo-peredav-zbrojnym-sylam-ukrayiny-chergovu-partiyu-vidremontovanyh-tankiv-t-72.html


15-18.06.2021

На виставці «Зброя та безпека-2021» ДП «Київський бронетанковий завод»  представило оновлену модернізацію танка Т-72АМТ зразка 2021 року.







05.09.2021

128 ОГШБР

Привіт)

А як пройшли ваші вихідні?

https://www.facebook.com/128brigade/posts/2706463759648327

Комментариев нет:

Отправить комментарий