Translate

пятница, 17 мая 2024 г.

УкрВолонтерПром

 


26.02.2022

Порошенко передав теробороні броньований "Тритон" і ще партію кулеметів

"Тритон" має величезні можливості протимінного бронювання.

 


Лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко передав батальйону територіальної оборони 30 кулеметів ПКМ виробництва «Кузні на Рибальському», крупнокаліберний кулемет та броньовану машину «Тритон».

 «Рідний «Покемон» – наші найкращі бійці розуміють, що це таке – безвідмовна, потужна, сильна міцна зброя, сьогодні на озброєнні батальйону. І в кожному відділенні буде такий кулемет. Це була ініціатива «Кузні на Рибальському», робочих, керівництва заводу. Я хочу подякувати керівництву заводу і сподіваюся, що всі підрозділи територіальної оборони будуть забезпечені», – говорить Порошенко.


«А ще нам дуже пощастило – це броньована машина «Тритон», яка виготовлена спеціально для Збройних Сил, для прикордонників. Вона може долати водні перешкоди. Унікальна. Вона має величезні можливості протимінного бронювання. Вона найкраща. І чомусь з різних політичних причин не була використана. Зараз вона дістанеться батальйону», – пояснює п’ятий Президент.

 




Він зазначив, що ця машина привезла ще 30 кулеметів ПКМ для батальйону.



«Ще один подарунок від «Кузні» – крупнокаліберний кулемет, який здатний знищувати вже і броньовані цілі. І «Тритон» буде оснащений крупнокаліберним кулеметом. Який насправді буде демонструвати, що чекає Путіна і загарбників», – говорить лідер партії.



«Ми будемо робити все можливе для того, щоб захистити Київ, захистити киян. А захистимо Київ і киян – захистимо Україну. Ми не дозволимо нікому знищити нашу державу. Бо Україна для нас – понад усе», – наголошує Порошенко.

Фото: eurosolidarity.org

https://lb.ua/news/2022/02/26/507035_poroshenko_peredav_teroboroni.html

12.03.2022

Порошенко передал бойцам ВСУ и теробороне 450 бронежилетов, грузовики и боевые пикапы – "бандеромобили", вооруженные пулеметами ПКМ.





Петр Порошенко вместе с бойцами 206-го батальона терробороны Киева передали бойцам ВСУ и побратимам из теробороны 450 бронежилетов, полноприводные грузовики и "бандеромобили" – специально оснащенные пикапы, усиленные броней и вооруженные пулеметами ПКМ, которые бойцы называют "Покемонами".





"Еще два больших грузовика, которые также команда передает Вооруженным Силам Украины. Они полноприводны, 6 на 6, 4 на 4, с подкачкой колес полностью готовы для того, чтобы выполнять боевые задания", – говорит Порошенко.



"Мы наладили переоборудование гражданского автомобиля "Пикап". Вы может увидеть там два автомобиля. Есть бронезащита, есть также любимый ПКМ "Покемон". С большой скоростью машина отправляется как средство поддержки. 360 градусов имеет сектор обстрела", – отмечает пятый Президент. Порошенко сообщил, что эти боевые пикапы решили назвать "бандеромобилями".

https://news.obozrevatel.com/politics/poroshenko-peredal-bojtsam-vsu-i-teroborone-450-bronezhiletov-gruzoviki-i-boevyie-pikapyi-banderomobili-vooruzhennyie-pulemetami-pkm.htm

09.10.2022

Порошенко купив у Британії партію бронемашин Spartan

ПЕРВАЯ ПАРТИЯ БРОНЕМАШИН SPARTAN, КОТОРЫЕ ФОНД ПОРОШЕНКО С ВОЛОНТЕРАМИ КУПИЛ ДЛЯ ВСУ, УЖЕ В ПУТИ В УКРАИНУ – ВИДЕО


Експрезидент побував на військових складах, звідки техніка буде доставлена в Україну.



Як зазначив Порошенко, 6 таких машин ми вже закупили і вони готові до відправки в Україну. Ще у 8-ми треба замінити акумулятори і підготувати для відправки у штурмовий батальйон».

«Ці шість Spartan днями відправляться через Польщу до України. Так що скоро наші Збройні Сили отримають ось такі бронемашини», – говорить Порошенко.

«Я хочу подякувати вам усім, бо саме ви допомогли зібрати частину коштів на цю бронетехніку. Ми разом з вами врятували бронею не одне життя і кожна ваша та моя гривня вже зіграла величезну роль у контрнаступі. І зіграє ще. До кінця. До перемоги. До всіх звільнених територій нашої країни», – звернувся Порошенко до українців, які допомагають армії.

https://mil.in.ua/uk/news/poroshenko-kupyv-u-brytaniyi-bronemashyny-simejstva-cvr-t/

https://www.5.ua/ru/obshchestvo/pervaia-partyia-bronemashyn-spartan-kotorie-fond-poroshenko-s-volonteramy-kupyl-dlia-vsu-uzhe-v-puty-v-ukraynu-vydeo-292127.html


20.02.2023 -12.04.2023

UNITE WITH UKRAINE ЗАКУПИЛИ 25 БРИТАНСЬКИХ БРОНЬОВИКІВ ДЛЯ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ ЗСУСвітовий Конгрес Українців передав Силам тероборони 25 британських броньовиків (ВІДЕО)


Сили територіальної оборони ЗСУ отримали британські броньовані машини. Це відбулося завдяки ініціативі Світового Конґресу Українців (СКУ) Unite With Ukraine.





Про це повідомили в Регіональному управлінні Сил територіальної оборони “Південь” ЗС України, передає Інше ТВ.

Як повідомляється, на пожертви людей та організацій з усього світу СКУ придбав 25 броньованих машин: дванадцять Spartan FV103, сім 432 APC, два 434 APC, один Spartan SPA8, один Spartan SPA017 і два FV104 Samaritan.

"Усі українці світу об'єдналися проти російської навали, яка хоче знищити нашу незалежність", - наголошується в повідомленні.

https://www.facebook.com/TROPIVDEN/videos/176317828620856/

https://inshe.tv/suspilstvo/2023-04-12/753344/

https://www.ukrainianworldcongress.org/ua/unite-with-ukraine-zakupili-25-britanskih-bronovikiv-dlya-teritorialno%d1%97-oboroni-zsu/

 https://inshe.tv/suspilstvo/2023-04-12/753344/


03.03.2023

101 спартанець за 236 млн грн. Директорка Фонду Притули Анна Гвоздяр – про закулісся проєкту «Народні броньовики»



Наприкінці квітня добіг кінця проєкт «Народні броньовики» від Фонду Притули. Сухопутні війська ЗСУ отримали 101 броньовану машину. На початку листопада 236 млн грн, необхідні для закупівлі, зібрали за півтори доби. Не обійшлося без скандалу, радник Петра Порошенка і волонтер Юрій Бірюков завуальовано звинуватив Притулу в завищенні цін на БТР «Спартани».


Директорка Благодійного фонду Сергія Притули Анна Гвоздяр у фотографіях, фактах та цифрах розповідає про закупівлю рекордної партії гусеничної бронетехніки, яку українське військо отримало завдяки донатам

Восени 2022 року команда фонду мала мережу контактів і досвід закупівлі транспорту в Європі. На той момент ми придбали понад пів тисячі пікапів, бусів та позашляховиків. Через мережу скаутів ми знайшли пропозиції демілітаризованих британських БТР, які стоять на приватних складах зберігання по всій країні. Ця техніка колись була на озброєнні британської армії. З них зняли зброю й оптику та продавали на аукціонах приватним компаніям.

Ми з Сергієм Притулою розповіли представникам Міноборони про можливість отримати велику партію гусеничної броні. Військові погодили модель. Ми почали працювати.


Ще до оголошення публічного збору ми шукали броньовики на складах по всьому Сполученому Королівству. Українські волонтери на місцях об’їздили різні майданчики, спілкувалися з постачальниками, шукали кращі опції щодо ціни й стану техніки. Сергій теж долучився до них і приїжджав на переговори.

Через попит українців на «Спартани» піднялися ціни. Для іноземних постачальників це бізнес, тож ціни змінювалися постійно протягом усього періоду переговорів. На жаль, принцип гуртової закупівлі не працює, не вийде купити більше за меншою ціною. Ринок неконкурентний, тож хочеш більше – плати більше. Броньовики в мережевому магазині або салоні не придбати.



Ми оголосили збір, коли знайшли можливість закупити 50 бронетранспортерів Spartan. Але цей проєкт ми називаємо не «Народні Спартани», а «Народні броньовики», адже до складу партії увійшло вісім різних моделей броньованої гусеничної техніки.

Основну частку складає FV103 Spartan, бронетранспортер для перевезення особового складу. Також у партії є інші види бронетехніки, побудованої на цій же платформі CVR (T): бойова розвідувальна машина і два типи зі старішої родини броньовиків подібної платформи – FV 432 і FV 434.

Математика у нас вийшла цікава. Ми планували зібрати на 50 «Спартанів» протягом тижня. Врешті за півтори доби отримали понад 500 000 транзакцій на 236 млн грн. Це донати окремих людей, родин і бізнесів.

Великий збір на британські бронетранспортери Фонд Притули оголосив 2 листопада 2022 року. За півтори доби вдалося зібрати 236 млн грн.

За ці кошти Фонду вдалося законтрактувати 101 одиницю гусеничної бронетехніки. "Найбільша партія бронетехніки для нашого війська придбана народом!", – повідомили БФ.

Цьому передувало: Гусеничні броньовики Україна вже отримувала як допомогу від партнерів, і вони вже є на озброєнні ЗСУ. Британський уряд у червні 2022 року передав Україні 35 броньовиків Spartan.

Вони добре проявили себе під час українського контрнаступу на Харківщині. У них висока прохідність в умовах бездоріжжя, болота чи поганої погоди.

Долучилися 46 компаній, зокрема і ті, хто донатить нам постійно: Work.ua, наприклад, задонатили 4 млн грн. Вистачило на два броньовики. Дехто з корпоративних донорів прийшов саме на цей збір – як-от мережа ресторанів «Сушия», що купила броньовик, – і так у нас зав’язалися тривалі партнерства.

Ми вирішили придбати більше техніки, ніж планували. 236 млн грн вистачало на 100 броньовиків. Уже починали процес закупівлі, коли науковець Олег Луцишин познайомив команду фонду з гендиректором OTP Leasing Андрієм Павлушиним. Він прийшов до нас і сказав: «Хочу зробити подарунок на своє 50-річчя – тільки не собі, а армії. Купимо військовим ще один БТР!» Ми охоче погодилися, і Андрій переказав кошти ще на один броньовик.



Як броньовики їхали в Україну

Оплатити техніку – лише частина історії. Далі почався квест із доставки та оформлення документів. Броньовики рухались понад 2000 км за маршрутом Велика Британія – Франція – Німеччина – Польща – Україна. Для перевезення техніки використовували вантажівки, по дві одиниці на фуру чи трал. Компанія «Нова пошта» покрила логістичні витрати й перерахувала на цю потребу 6 млн грн. Ми бачили відео транспортування наших броньовиків у відкритих джерелах із впевненими коментарями, що це їде міжнародна допомога від урядів. 

Приватні постачальники броньовиків не могли уявити, що в них скуплять половину складів і техніку не зніматимуть у фільмах, а використовуватимуть на полі бою у війні, масштабів якої світ не бачив з Другої світової. Вони ніколи не стикалися з оформленням іноземних ліцензій на вивезення броньовиків за межі Великої Британії.

З британською ліцензією все вийшло доволі просто завдяки допомозі посла України у Сполученому Королівстві Вадима Пристайка та його команди. Посольство Великої Британії в Україні також включалось у процес. Три тижні ми займались польською ліцензією, адже Міністерство розвитку і технологій, яке опікується такими питаннями, перевантажене: це воно видає дозволи на обладнання, яке тоннами завозять в Україну фонди й волонтери. Але й вони зробили все можливе.



Наші менеджери переживали, що процес оформлення німецької і французької ліцензій буде тривалішим і складнішим, і терміни доставки бронетехніки в Україну відкладуться. Нам дуже допомогли представники Федерального міністерства економічних справ і клімату Німеччини і Генерального директорату митних та непрямих податків Франції. Представники німецького Мінекономіки ходили до колег з різних департаментів і самі отримали для нас усі підписи. Нам залишалось отримати останній. У такі моменти бачиш: підтримка країн-партнерів – не лише політичні рішення, а й готовність великої кількості людей жертвувати час, щоб наше військо скоріше отримало допомогу.



Навчити й передати досвід

Щоб 101 броньовик був ефективним, ми домовилися щодо навчань із британським інструктором Джорджем. До завершення служби у 2019 році Джордж воював у Боснії, Косові, Іраку та Афганістані у складі Збройних сил Великої Британії. Він уже навчав одну з бригад ЗСУ роботі на «Спартанах», які Сполучене Королівство передало Україні влітку. Джордж перевіряв стан броньовиків для нашої закупівлі і тренував військових в Україні працювати на «народних броньовиках».

Ми створили відеомануал із користування «Спартанами» та подібними броньовиками, щоб досвід передавався у військах: інші волонтерські фонди та ініціативи теж закуповують подібні броньовики. Ми отримували від них дзвінки із запитанням, як користуватися технікою.



Ще до старту проєкту Фонд Притули співпрацював із командуванням Сухопутних військ ЗСУ. Щойно чергова партія броньовиків заїжджала в Україну – ми одразу передавали їх у підрозділи Сухопутних військ. Детальний розподіл не можемо розкривати з міркувань безпеки. Військові встановлювали на БТР турелі, озброєння та модулі зв’язку і передавали у відповідні бригади.

На жаль, навіть 101 броньовика недостатньо. Потреба в усьому броньованому на фронті величезна. Техніка втрачається в бою.

До нас прийшли із запитом родичі й друзі загиблої парамедикині 93-ї бригади Яни Рихліцької. Вони зібрали кошти на медевак для 93-ї. Кажуть: Яна не вижила, але нехай пам’ять про неї допоможе врятувати когось іншого. Спільно з ними ми закупили броньовик Samaritan в пам’ять про Яну.

Масштаби війни величезні, ресурсів і техніки у ворога в рази більше. Зберігаючи єдність, допомагаючи нашому війську кожен на своєму місці, ми зможемо подолати загрозу і зберегти якомога більше життів захисників. Не забувайте донатити для допомоги армії – стільки, скільки вам по силах.

https://twitter.com/serhiyprytula/status/1631675475754885124

https://www.pravda.com.ua/news/2023/03/3/7391898/

https://forbes.ua/war-in-ukraine/101-spartanets-za-236-mln-grn-direktorka-fondu-prituli-anna-gvozdyar-pro-zakulissya-proektu-narodni-bronoviki-08052023-13521

21.04.2023

Кличко передав ТрО бронемашину UAT-T COBRA

Благодійний фонд «Українська команда» та Володимир Кличко передали теробороні нову бронемашину UAT-T COBRA.



UAT-T COBRA стала на озброєння 204-го окремого батальйону територіальної оборони.

«Саме про такий броньовик просили бійці 204-го батальйону, коли минулого разу ми привозили їм розвідувальні дрони Mavic», – розповіли благодійники.

Про потреби батальйону дізнався Володимир Кличко і допоміг придбати броньовик українського виробництва.

Також він передав бійцям розвідувальні безпілотники і подякував «Українській команді» за спільну роботу.

Бронемашини UAT-T COBRA виготовляє нова українська оборонна компанія UkrArmoTech.

«Цей броньовик зроблений в Україні. Це ми, українці, робимо це. І робимо швидко. І, до речі, в цьому авто дуже багато класних речей», – зазначив Володимир Кличко.

Компанія UkrArmoTech пропонує на ринку бронемашини UAT-D GYURZA, UAT-T COBRA та UAT-F.


Бронемашини роблять на колісній базі від світових автоконцернів Toyota, Ford, Dodge.

«Повний привід, 195 к.с. (допрацьований до 240 к.с.) при 3300 об/хв, механічна турель, броня захисту В6 – виробництво Україна, висока якість, зарубіжні комплектуючі», – розповідає виробник.

https://mil.in.ua/uk/news/klychko-peredav-tro-bronemashynu-uat-t-cobra/


05.06.2023

БМПТ Притули

Российский (или украинский) лёгкий танк 21 века. Т-55 с башней от БМП-2 или БМПТ на минималках

Минулого року кількість трофейної техніки на той час стала значною, і частина цієї техніки потребувала ремонту, щоб повернутись на поле бою.




За рік майстерня відремонтувала та передала військовим:

9 танків Т-72 різних модифікацій на суму 8 307 545 гривень;

5 одиниць БМП-2/БМП-3. Вартість ремонту склала 2 832 432 гривень;

Одну реактивну установку «Ураган» на суму 961 752 гривень;

7 одиниць БТР різних модифікацій на суму 4 512 079 гривень;

9 одиниць МТЛБ відремонтовані та модифіковані до медико-евакуаційних машин на суму 5 088 804 гривень;

1 БРЕМ. Ремонт потягнув на ₴451 200,00;

2 одиниці проєктів на базі Т-62 на суму 2 823 180 гривень.

https://t.me/warhistoryalconafter/104812


11.09.2023

Сили ТрО отримали півтора десятки бронетранспортерів



Сьогодні, 11 вересня, у Києві відбулася передача силам Територіальної оборони ЗСУ 15 одиниць бронетранспортерів FV432. Машини благодійним коштом придбав Світовий конгрес українців.

Сили територіальної оборони ЗСУ

Силам ТрО передали британські бронетранспортери




Світовий Конґрес Українців передав Силам ТрО ЗСУ п’ятнадцять британських бронетранспортерів FV432, десять відновлених для фронту вантажівок та два броньованих тягачі. Передані благодійниками бронетранспортери додатково обладнають приладами нічного бачення від українського виробника, після чого вони поїдуть на фронт.




Гусеничний бронетранспортер FV432 призначений для перевезення особового складу на полі бою. Він має герметизований броньовий корпус, який забезпечує захист від куль і осколків артилерійських снарядів. Екіпаж машини складається з двох людей.

Попри невеликі габарити, у бронетранспортері передбачено 10 десантних місць. На додачу FV432 можна використовувати як: командирську машину, швидку допомогу, вантажний транспортер та машину зв’язку.



Що отримали Сили ТрО цього разу

Як уточнив Андрій Потічний, директор ініціативи Unite with Ukraine Світового конгресу українців, 11 вересня ТрО отримали:

13 бронетранспортерів FV432;

1 CRVT Stormer;

1 CRVT Shielder;

10 відремонтованих військових вантажівок ГАЗ 6;

2 бронетранспортери МТЛБ.




Вартість британських броньовиків становить у середньому $70 тис. разом з логістикою до України, армійські ГАЗони залежно від стану під ремонт коштували $3-10 тис.


Техніку використовуватимуть на передньому краї, для транспортування поранених та надійного їх захисту під час переміщення, а також для навчання механіків і водіїв у навчальних центрах. Крім того, нові броньовики допоможуть розмінуванню. Раніше один з таких бронетранспортерів вже врятував життя військовим.




Як Світовий конгрес українців допомагає бороти ворога

На початку повномасштабної війни Світовий конгрес українців створив платформу Unite with Ukraine для збору коштів на допомогу Україні, нагадав Павло Грод, президент СКУ.

Діаспоряни почали із закупівель броньованої техніки та бронежилетів, касок, тепловізорів, аптечок для територіальної оборони. Згодом до допомоги додалися й розвідувальні дрони.



СКУ вже поставив військовим 14 Spartan FV103, 22 БТРи FV432, 2 БТРи FV434, 2 FV104 Samaritans, 1 CVRT Stormer, 1 CVRT Shielder, відновив 70 повнопривідних військових вантажних машин ГАЗ-66 і 2 амфібійних бронетранспортери МТЛБ більш ніж $4 млн, або 147 млн грн.

Ініціатива Unite With Ukraine передала захисникам спорядження вже на понад $50 млн. Обладнання отримали Сили ТрО, ГУР Міноборони, Національна поліція України та Держслужба з надзвичайних ситуацій, а також Міжнародний центр миротворчості та безпеки (Яворівський полігон, Львівська область).

https://thepage.ua/ua/news/tro-otrimala-15-britanskih-btriv-ta-vantazhivki-vid-diaspori

https://tro.mil.gov.ua/syly-tro-otrymaly-pivtora-desyatky-bronetransporteriv/

https://suspilne.media/kyiv/570293-silam-tro-zsu-peredali-britanski-gusenicni-bronetransporteri/

https://armyinform.com.ua/2023/09/11/sylam-tro-peredaly-br


 

21.12.2023

Фонд Притули відновив три трофейні бронемашини


БМП-2 Бронетехніка БТР-82 Волонтери МТ-ЛБ Ремонт/обслуговування техніки Україна

Українські благодійники відновили захоплену російську бронетехніку, яку передали військовим ЗСУ.

У фонді Сергія Притули розповіли, що в рамках проєкту «Трофейна броня» відновили 49 одиниць техніки та відремонтували 7 двигунів.

«Обійшлося це все лише у 38 мільйонів гривень», – розповів Сергій Притула.

Нещодавно військовим відправили чергову партію техніки, яка складалася з БТР-82А, санітарного МТ-ЛБ та бойової машини піхоти БМП-2.

Для БМП-2 також довелося проходити капітальний ремонт. Бронемашину посилили додатковим протикумулятивним захистом.

Бронетранспортер МТ-ЛБ благодійники переробили під задачі медичної евакуації та оснастили додатковим бронюванням.

«Саме ці 3 одиниці броні обійшлися у 2 220 792 ваших гривень», – розповіли у фонді.

https://mil.in.ua/uk/news/fond-prytuly-vidnovyv-try-trofejni-bronemashyny/


Комментариев нет:

Отправить комментарий