Translate

вторник, 7 мая 2024 г.

БТР-60ХМ Хорунжий (Отаман-8х8)

19.02.2021

Військові протестували "Отаман" та БТР-60М від "Практики" під час кількаденних екстремальних випробувань

"Отаман" та БТР-60М впродовж кількох діб проходили заводські ходові випробування



На полігоні Збройних Сил України "Десна" пройшли заводські ходові випробування дослідних зразків універсальних колісних платформ "Отаман" та БТР-60М, які розроблені НВО "Практика".

Ці випробування спеціально проводились у складних погодних умовах. Вони охоплювати денні та нічні марші по танкодрому, які тривали кілька діб, а також подолання спеціальних перешкод: гірок, ровів, окопів, ескарпів. За цей час кожна машина подолала кілька сотень кілометрів в складних умовах зимових ґрунтів, ожеледиці та насту.



Однією з особливостей заводських випробувань було максимальне залучення військових, які оцінювали можливості "Отаману" та БТР-60М, а також формували перелік змін та нововведень у конструкції, з огляду на реальний бойовий досвід.

З результатом цих випробувань прямо на полігоні ознайомилось Командування Сухопутних військ, очільник яких - Олександр Сирський, особисто протестував на танкодромі кожну машину.



"Сухопутним військам потрібна сучасна універсальна колісна броньована машина, яка призначена для розміщення різного типу озброєння та має високу прохідність, бронезахист та ергономічність. БТР-4, який зараз знаходиться на озброєнні та гідно показав себе у боях, все ж таки має певний максимум своєї модернізації. Тому ми вітаємо зусилля української "оборонки" у створенні нових зразків військової техніки.

Враження від обох машин вкрай позитивні. "Отаман" - це абсолютно нова платформа, яка легка в управлінні та без зусиль долає всі перешкоди. Вона може бути виконана як у варіанті 6x6, так і 8x8, що відкриває доволі широкі перспективи" - прокоментував Defense Express Командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

 


Своєю чергою БТР-60М, як зазначив Олександр Сирський, дає можливість у короткі терміни отримати відносно недорогу броньовану машину із різним озброєнням. БТР-60М може посилити підрозділи охорони, а надалі - бригади територіальної оборони.

"Для НВО "Практика" було дуже важливо отримати результати тестувань у надскладних умовах та "вижати" з дослідних зразків "Отамана" та БТР-60М абсолютний максимум, а не задовольнитися успішним виконанням стандартної програми випробувань.

 

Саме для цього ми запросили військових з бойовим досвідом. Це не тільки дало можливість випробувати техніку саме так, як вона і буде експлуатуватися у бою, але і обмінятися баченням того, як ми можемо зробити ці машини ще кращими саме для бійців", - підкреслив Віктор Кривий, заступник генерального директора НВО "Практика".

Водночас БТР-60М - це рішення модернізації БТР-60, яке полягає у збереженні існуючої підвіски, заміною архаїчної "спарки" двох двигунів по 90 к.с. кожен на один 320-сильний Deutz з автоматичною коробкою Allison та глобальному перекомпонуванню машини.

https://defence-ua.com/weapon_and_tech/vijskovi_protestuvali_otaman_ta_btr_60m_vid_praktiki_pid_chas_kilkadennih_ekstremalnih_viprobuvan-2921.html

17.10.2021

«Практика» представила БТР «Хорунжий»

Украинское "НПО Практика" представило модернизированный БТР-60ХМ «Хорунжий».

На выставке вооружения «Цифровое будущее армии», которая проходила в Киеве с 13 по 17 октября, демонстрировался новый украинский бронетранспортер – БТР-60XM «Хорунжий». Это глубокая модернизация БТР-60, выполненная известным отечественным предприятием НПО «Практика».

Во-вторых, установлен новый, более просторный корпус с задней откидной дверью-аппарелью десантного отделения. Броня применяется финской марки Millux Oy. Класс защиты – STANAG 4569 Level 1. Это позволило повысить уровень от пуль верхней и боковых частей корпуса до уровня ПЗСА-4 (защита от выстрела из СВД и АКМ пуль 7,62 мм с 10 метров).

Кроме того, здесь усиленная противоминная защита пола, отвечающая стандартам STANAG level 2a/2b. В-третьих, усовершенствован боевой модуль, с использованием современных приборов наблюдения и возможности установки RCWS.

Двигатель на БТР-60М размещается спереди, что позволяет высвободить корм для десантного отделения. А новая форма бронекорпуса со значительно большим внутренним пространством (20,4 против 16,1 куб. м) позволяет использовать эту машину под совершенно другие задачи.

Кроме того, вырос уровень бронирования с ПЗСА-2 до ПЗСА-4 и добавилась защита от 6 кг фугасов.

БТР-60XM «Хорунжий» может служить платформой для техники различного назначения: это может быть бронетранспортер, машина огневой поддержки, самоходно-артиллерийская поддержка (миномет), санитарная машина, ремонтно-эвакуационная.

В данном случае БТР представлен в виде командно-штабной машины (КШМ), о чем свидетельствует наличие соответствующих средств связи.

Габаритная длина машины – 7000 мм, ширина – 2660 мм и высота – 2430 мм. Полная масса с противопульной защитой – 13 т. Экипаж состоит из трех человек (командира, оператора и водителя).

Дорожный просвет (без учета выштамповок на днище) – 475 мм.  БТР оснащается 7,2-литровым турбодизельным двигателем Deutz мощностью 290/320 л. с., с которым в паре работает гидромеханическая, 6-ступенчатая коробка передач Allison. Максимальная скорость по шоссе – 100 км/ч, на плаву – 10 км/ч. Запас хода – 750 км.

Преодолеваемые препятствия на сухом грунте: угол подъема – 30 град., крена – 25 град., ров – 2,0 м; на плаву: угол входа в воду – 25 град., выхода из воды – 15 град.

 https://andrei-bt.livejournal.com/1894139.html

https://mil.in.ua/uk/news/praktyka-predstavyla-btr-horunzhyj/


19.10.2021

Секретарю РНБО Олексію Данілову були представлені модернізовані версії БТР-60 "Хорунжий"

https://defence-ua.com/news/nvo_praktika_predstavila_rnbo_modernizovanu_versiju_bmp_1_z_modulem_spis_foto-5091.html


24.10.2021

«Науково-виробниче об’єднання «Практика», яке є виробником спеціальної автомобільної техніки, продемонструвало модернізований БТР-60 у версії «Хорунжий».


Про це інформує Мілітарний.


Генеральний директор підприємства, Олег Висоцький представив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенанту Валерію Залужному модернізований конструкторським бюро «Практики» бронетранспортер БТР-60 у версії «Хорунжий».

https://mil.in.ua/uk/news/praktyka-predstavyla-btr-horunzhyj/


 05.11.2021

В Украине испытали БТР-60 "Хорунжий" и броневик "Козак 2М1". На боевые машины установлены турецкие модули SARP Dual и SARP KPVT.

В ходе испытаний военные проверили стрельбу в дневное и ночное время суток, с места и на ходу. Также были проверены ходовые характеристики боевых машин.


Модернизированная версия БТР-60 "ХОРУНЖИЙ" производства ЧАО НПО "Практика" с интегрированным боевым модулем SARP KPVT производства турецкой компании Aselsan прошла заводские испытания с участием военнослужащих Вооруженных Сил Украины.


Испытания боевых модулей SARP Dual и SARP KPVT, установленного на "ХОРУНЖИЙ", проводились по программе и методике оценки точности стрельбы, разработанной специалистами Государственного научно-исследовательского института испытаний и сертификации вооружения и военной техники Вооруженных Сил.

 https://autoconsulting.ua/article.php?sid=49981


20.02.2023

Український БТР-60М “Хорунжий” вперше помічено на передовій

Дослідний український бронетранспортер БТР-60М “Хорунжий” виробництва НВО “Практика” вперше помітили на передовій.

Про це повідомляє Мілітарний.

На початок російського вторгнення БТР-60М ще проходив виробничі випробування і не був прийнятий на озброєння українського війська. Інформації про його експлуатацію Збройними силами України теж не було.

Бронетранспортер, що потрапив на відео, відрізняється від тієї моделі, яку раніше виставляли на експозиціях або ж помічали на випробуваннях.

Перш за все на машині відсутні камери огляду механіка-водія по периметру та на верхній лобовій деталі корпусу. Однак вони були на дослідній версії машини з бортовим номером “240”, яку можна було помітити на фото з випробувань.

Також машина отримала новий броньований захист для оглядового вікна водія, а задні ліхтарі перемістили знизу наверх. Окрім цього, присутні інші дрібні відмінності у будові корпусу у порівнянні з попередніми версіями.

Також бронетранспортер отримав відкриту кулеметну турель для стрільця. Аналогічне озброєння мають інші машини цієї компанії, такі як Козак-2М1.

Бронекорпус зроблений із сучасної бронесталі та має високий рівень бронезахисту. Він підвищив рівень кулестійкості у передній та бокових проекціях до рівня ПЗСА-4 (захист від пострілу з СВД та АКМ кулею калібру 7,62-мм з 10 метрів).

Бронетранспортер має сучасну компоновку відсіків із моторним відділенням у передній правій частині, відсіком водія в передній лівій частині та більш просторе десантне відділення в задній частині корпусу.

https://mil.in.ua/uk/news/ukrayinskyj-btr-60m-horunzhyj-vpershe-pomicheno-na-peredovij/

Комментариев нет:

Отправить комментарий