Translate

воскресенье, 30 сентября 2018 г.

ИГ Арей


АРЕЙ
17 January, 05:27 · 
Важка БМП «ВАВІЛОН»: розробляється за стандартами НАТО, а знищується українськими корупціонерами і зрадниками.

У розробку важкої БМП держава вклала значні кошти. «Арей» зразково виконав роботи за держконтрактом – виготовив прототип машини, розробив конструкторську документацію. Роботи прийняті й оплачені Міністерством оборони. В Актах Міноборони немає порушень, недоліків.
Здавали роботи без хабарів/відкатів. І саме це стало причиною зупинення робіт.
Так, ми відмовились брати участь у дерибані 5 тис. доларів на кожній тоні бронесталі, відмовились забезпечувати генеральський бізнес на елементах динамічного захисту, відмовились від схем через військові представництва. До честі наших воєнпредів – вони також не є учасниками схем Миронюка-Чепкова-Шостака-Комахи. Результат ви знаєте – розробка важкої БМПВ зупинена. Чи захочуть нові воєначальники розібратись у суті конфлікту? Побачимо...
А вам, друзяки, нагадуємо ТТХ (тактико-технічні характеристики) новітньої бойової машини, яку гроблять.
БМПВ «Вавілон» - сучасна важка бойова машина піхоти, з гібридною силовою установкою, новітньою цифровою системою управління, надсучасним броньовим і додатковим захистом не нижче STANAG 6.
Повна бойова маса машини – 36 т. Екіпаж – 3 особи. Десант – 8 осіб.
Машина перехідного періоду. Створюється на базі ходової танку Т-64, що дозволяє а)звести вартість машини до мінімуму; б)максимально використати радянські танки; в)забезпечити розробку новітнього універсального шасі.
У БМПВ «Вавілон» реалізуються основні вимоги НАТО щодо військової техніки при виконанні бойових задач.
-------
Захищеність і максимальні бойові спроможності БМПВ «Вавілон» на полі бою забезпечують:
а) системи броньового і додаткового захисту;
б) модулі додаткового захисту із оригінальною бронезаливкою, захисними екранами, плитами «підкладки»;
б) особлива конструкція корпусу, який побудований за принципом рознесенного бронювання. Конструкція корпусу формує:
- броньові ніші на надгусеничних полицях для розміщення обслуговуючих систем, тим самим підвищуючи стійкість до пробиття і його наслідків (спалахів, осколків і т.д.);
- подвійний протимінний захист днища за рахунок енергомодулів тягових акумуляторних батарей і спеціальних захисних порожнин;
- броньовану перегородку моторно-трансмісійного відділення, яка розташована на значній віддалі від зовнішніх передніх броньових плит;
- внутрішню захисну конструкцію капсули.
Бронемакети корпусу пройшли 5 етапів успішних випробувань і витримали обстріли снарядами 30 мм з дистанції 200 м та кумулятивними і бронебійно-підкаліберними снарядами 125 мм з дистанції 500 м.
--------
Підвищена динамічність і маневреність БМПВ «Вавілон» досягається за рахунок застосування гібридної силової установки. При повній бойовій масі машини у 36 т гібридний привід забезпечує максимальні тягові характеристики у всіх діапазонах руху на всіх передачах.
До складу силової установки входить: двигун TCD16.0V8 DEUTZ та електромашини потужністю до 500 кВт. Потужність основного двигуна - 768 к.с.; разом з гібрибридним приводом – 1080 к.с. Гібридний привід дозволяє підвищити максимальний крутний момент і покращити тягові характеристики у всіх діапазонах руху на всіх передачах. Використання гібридного приводу забезпечує роботу БМПВ «Вавілон» у наступних режимах: 1) робота від основного двигуна; 2) тільки електричний привід; 3) комбінований режим роботи, при якому динамічні характеристики шасі підвищуються за рахунок електромашин; 4) робота в режимі генераторної установки.
Здатність БМПВ «Вавілон» рухатись на електроприводі мінімізує теплові випромінювання і шумову помітність.
Для максимального виконання бойових завдань передбачено дублювання основних керуючих електронних систем механічними, а також можливість використання тягових акумуляторних батарей та автономного енергоагрегату при виході з ладу основної силової установки.
Енергоагрегат, встановлений у кормовій частині машини, знаходиться в окремому заброньованому відсіку і має всі необхідні системи для автономної роботи. Живлення здійснюється від паливної системи машини, а вироблене тепло може використовуватись для обігріву машини або передпускової підготовки при запуску основного двигуна. На енергоагрегаті встановлено компресор кондиціонера, інтегрований у кліматичну систему. Енергоагрегат дозволяє забезпечити електроенергією всіх споживачів машини при непрацюючій основній силовій установці, а також проводити зарядку основних і тягових акумуляторних батарей.
-------
Бойовий модуль створено за принципом “виносної зброї” і оснащено ракетно-гарматним, стрілецьким озброєнням, новоствореними стабілізованим прицільним комплексом, цифровою системою управління вогнем з балістичним обчислювачем і функцією автоматичного супроводження цілі. На БМПВ «Вавілон» встановлюються стабілізовані панорамні прилади спостереження і прицілювання з телевізійними камерами, лазерним далекоміром та тепловізором. На баштовому модулі встановлюється новітній комплекс виявлення лазерного випромінювання з системою постановки аерозольних завіс.
Озброєння: 30-мм автоматична гармата типу 2А42, спарена з 7,62-мм ПКТ, кулемет НСВ-12,7мм, що встановлений на модулі виносного озброєння, автоматический гранатомет УАГ-40, ПТРК “Бар’єр” з каналом керування ракетним комплексом.
Окремо, в ініціативному порядку, ІГ «Арей» розробляє також інші варіанти баштового модуля а) із використанням гармати 57мм; б) зі спареним блоком озброєння – гармат 100мм + 30мм. Баштові модулі розробляються за ідеологією уніфікації приводів і систем управління.
На баштовому модулі застосовуються високоточні приводи з електронною системою управління. Однак при цьому залишаються механічні приводи-дублери.
Баштовий модуль БМПВ розроблено з можливістю перезарядки з середини бойового відділення, без відкривання люків, - як основного озброєння, так і пускової установки ПТКР. Таке рішення реалізовано вперше у світі. У транспортному положенні контейнери ракет знаходяться у корпусі башти, у бойовому - виводяться за її межі. Укладка боєкомплекту передбачена в середині башти.
---------
Для БМПВ «Вавілон» розроблено ЦИФРОВИЙ Єдиний комплекс управління (ЄКУ), який об'єднує в собі основні системи управління машиною. Інформаційно-керуюча система побудована на низькорівневих контролерах (реалізовано на військовій техніці вперше).
До складу Єдиного комплексу управління входять:
- Система керування рухом (СКР);
- Система керування вогнем (СКВ) баштового модулю;
- Система керування вогнем (СКВ) модулю виносного озброєння;
- Панель колективних систем;
- Система кругового огляду;
- Три автоматизовані робочі місця (АРМ).
ЄКУ забезпечує максимально правильне управління бойовою машиною, застосування озброєння, вибір оптимальних режимів роботи, контролю показників, можливість інформаційного обміну даними в загальній структурі підрозділу, ведення записів в архів, аналіз стану усього устаткування, «опитування» показників датчиків і виведення необхідної інформації на монітори.
Система управління озброєнням передбачає незалежну бойову роботу бойового модуля і модуля виносного озброєння. Командир і оператор-навідник мають можливість вибору управління модулями; передбачені команди «дубль».
Для БМПВ «Вавілон» розроблено нові засоби розвідки, виявлення і запобігання загрозам, зокрема, і за рахунок розробленої системи виявлення лазерного випромінювання.
Для оперативної оцінки ситуації і можливості безпечно здійснювати маневри у русі на машину встановлюються камери кругового огляду.
Розробка першого в Україні повного цифрового комплексу управління дозволяє продовжити створення на його базі дистанційно-керованих і роботизованих машин.

На БМПВ «Вавілон» встановлюється уніфікована система запуску димових гранат та термічна димова апаратура багаторазової дії, що функціонує на дизельному паливі.
Машина здатна долати водні перешкоди глибиною до 5 м (зі встановленим обладнання підводного водіння).
---------
Конструкторами ТОВ Інженерна група «Арей» забезпечено максимально комфортні умови роботи екіпажу та десанту. Для зниження стомлюваності при довготривалому перебуванні на завданні розроблено анатомічні крісла, кліматичну і фільтраційну установки. Анатомічні крісла мають 5-точкові ремені безпеки, ніші для противогазів та дихальних апаратів, регулювання по висоті, кутах нахилу сиджень і підтримки спини. Три складених крісел утворюють спальне місце або нішу для пораненого. Електромашини та енергоагрегат забезпечують використання електроенергії екіпажем та десантом у польових умовах.
----------
Відкрита архітектура машини дозволяє формувати машини різного призначення і складу шляхом установки інших варіантів ходової частини, функціонально-агрегатних відсіків, озброєння та інженерного устаткування. Базове шасі БМПВ «Вавілон» може бути заміною російського базового шасі для 2С3 («Акація»), 2С1 («Гвоздика»), ЗСУ23-4 («Шилка»), 2С6 («Тунгуска»).
---------
БМПВ «Вавілон» - це новітня розробка українських конструкторів. Машина має більше 200-т нових складників, що забезпечують її значні переваги над іноземними аналогами, зокрема, за вогневими характеристиками, показниками поінформованості, захищеності, живучості, динамічності та маневреності.
------
Як зелена військова еліта пояснить Українській Армії - чому зупинена успіша розробка? На догоду Кремлю?

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2700286526946325&id=1663305527311102


АРЕЙ
16 January, 23:08 · 
Нові воєначальники оголосили плани по розробці легкої БМП.
Успішну розробку важкої БМП "Вавілон" зупинили. По "Вавілону" виконано два етапи - без жодного порушення і недоліку. У повній відповідності до держконтракту.
При серійному випуску вартість машини - 49 млн.грн. З цифровою системою управління вогнем і рухом, електромеханічною силовою установкою, новітньою системою захисту, що пройшов випробування і витримав постріли снарядами 125 мм.

АРЕЙ
22 декабря 2021 г.
Ми одні сумніваємось в адекватності нинишнього командування ГШ ЗСУ?
Сьогодні з лав ЗСУ звільнився Ю. Мельник - бойовий генерал, головний танкіст Української Армії, начальник Центрального бронетанкового управління ЗСУ.

Генерал Мельник пройшов Іловайськ, вижив після поранення. Відновив бронетанкову складову ЗСУ. Як сказав один сумнозвісний заст. міністра: тепер «ЗСУ забезпечені танками на 130%». Тільки відновивши те, що можна було відновити, Генерал бачив бронетанкову перспективу України не у вічних ремонтах старих радянських танків, - йому потрібні були розробки новітнього танку, нове універсальне шасі, цифрова система управління, новітня елементна база, тотальна поінформованість, максимальний захист і комфорт екіпажу. Він точно знає якою має бути українська бронетехніка.
Факт: з Мельником було не просто, а іноді й взагалі нестерпно. Вимагав, критикував, ганяв по полігонах, влазив у кожну деталь розробки, що призначалась танкістам. Приклад: згідно ТТЗ ми маємо захистити БМПВ Вавілон від снарядів калібру 30 мм. Вимоги генерала Мельника: «захист - рівня танку». Інакше нам «торба». Результат – наші новітні розробки витримали постріли кумулятивними і бронебійно-підкаліберними снарядами калібру 125 мм!

Ми не знаємо які слова подяки сказали генералу Мельнику нинішні воєначальники Рєзніков, Залужний і Шаптала. А тому скажемо від себе.
Пане Генерал, ми Вас безмежно шануємо! Для нас Ви були і залишаєтесь справжнім Українським Генералом!
Слава Україні!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2683158761992435&id=1663305527311102


АРЕЙ
20 декабря 2021 г. · 
Про сумні позитиви у Міноборони.
ЦНДІ ОВТ ЗСУ повстав проти свого начальника - корупціонера і відвертого зрадника України Ігоря ЧЕПКОВА.
Саме цей ставленик Януковича-Лєбєдєва знищував розробку БМПВ "Вавілон".
Нагадаємо суть нашої жорстокої трирічної війни з Чепковим. Цей «генерал» прописав у ТТЗ використання власної «розробки», на яку оформив патенти. Ми розробили власну систему броньового захисту, яка витримала постріли кумулятивними і бронебійно-підкаліберними снарядами калібру 125 мм з дистанції 500 м і 30 мм - з дистанції 200 м. Пройшовши 5 етапів успішних випробувань, - направили до ЦНДІ вимогу внести зміни до ТТЗ – використовувати новітню розробку захисту бронетехніки замість "винаходу" генерала Чепкова.
Але тоді ми не знали скільки отримує Чепков за «свій» патент/винахід. Це виплило зараз – з листа повстанців-ЦНДІшників. І ці відсотки вражають, бо то ціна зради і знищення нашої армії.

Багато років Чепкова кришували міністри і заступники.
Загороднюк на догоду Чепкову зірвав фінансування БМПВ «Вавілон».
Ми повторно направили вимогу викинути з нашої роботи бізнес Чепкова, - у відповідь Миронюк з Хомчаком і Шостаком повністю заблокували «Вавілон». Безкоштовно? А ще Чепков нагородив свою челядь - Шостак отримав кандидатську дисертацію із грифом «таємно»! (Уявляєте, як зараз десь у жомовій ямі голосить і рве на собі чубчик Кива?)
Лист ЦНДІшників вражає жахливими фактами багаторічної зради і корупції у Мінобороні.
Може тепер в СБУ/ДБР знайдуться кайданки на загребущі лапи Чепкова і всіх, хто нищив ДКР "Вавілон"? І напевно не варто черговий раз називати прізвища Миронюка, Шостака, Снісаренка, бо правоохоронці їх і так знають?
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2681937145447930&id=1663305527311102


20.12.2021
Інженерна група «Арей» позивається до Міноборони через зупинку розробки важкої БМП
понеділок, 20 грудня 2021 р.
ТОВ «Інженерна група «Арей» звинувачує Міністерство оборони у зупинці розробки важкої бойової машини піхоти, що здійснюється у рамках дослідно-конструкторської роботи «Вавілон».
Простій вже триває 14 місяців, а збитки підприємства сягнули майже 32 млн грн, через що компанія подала позов проти Міністерства оборони, повідомляється на її сторінці у фейсбук.
«Розробка БМПВ «Вавілон» зупинена з вини Міноборони. «Арей» простоює 14 місяців! Збитки ІГ«Арей» за зрив ДОЗ з вини Міноборони – 31 848 722,61 грн. Під дике гугукання к…цапні на наших кордонах, Міноборони у традиційному всесвітньому турне виколядовує допомогу і традиційно чхає на вітчизняні оборонні підприємства. Зараз БМПВ «Вавілон» мала б вже вироблятись серійно і постачатись до ЗСУ. Однак розробка БМПВ «Вавілон» зірвана на догоду Кремлю», – йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, що конфлікт з представниками Міноборони та проблеми із фінансуванням розробки тривають щонайменше з минулого року. Тоді Центральний науково-дослідний інститут озброєння та військової техніки Збройних Сил України зробив висновок, що ТОВ «ІГ «Арей» не має необхідного досвіду з розробки та організації виробництва бронетанкової техніки та відповідного виробничого обладнання, а також, що у підприємства відсутнє повноцінне КБ. Про що Ukrainian Military Pages докладно писали у лютому 2020 року.
У квітні 2021 року приблизно ця ж позиція була оприлюднена на офіційному сайті Міністерства оборони, у відповідь на заяву ТОВ «ІГ «Арей» про зрив виготовлення дослідного зразка БМПВ.
Інженерна група «Арей», своєю чергою, оприлюднила ще одну заяву та документи, що спростовують твердження Міноборони про відсутність виробничих потужностей, лабораторних та випробувальних баз. Більше про це можна прочитати тут.
БМПВ «Вавілон» – це важка бойова машина піхоти з гібридною силовою установкою, цифровою системою управління, броньовим і додатковим захистом не нижче 6 рівня за STANAG 4569 (захист від 30×173 мм БОПС (APFSDS-T) і 30x165 мм бронебійного снаряда типу AP-T на дистанції 500 метрів; протиуламковий захист: підрив 155 мм ОФС на дистанції 10 м). Повна бойова маса машини – 36 т. Екіпаж – 3 особи. Десант – 8 осіб.
Машина створюється на базі ходової танку Т-64. За інформацією «ОПК», Інженерною групою «Арей» розробляється також варіант машини на базі ходової танку Т-84, а цифровий комплекс управління розробляється з урахуванням вимог щодо стандартизації та уніфікації ОВТ і може застосовуватись на інших зразках військової техніки.
https://www.ukrmilitary.com/2021/12/arey.html

21.04.2021

Спростування

На сайті Міністерства оборони України 09.04.21 було розміщено неправдиву інформацію https://www.mil.gov.ua/…/shhodo-vikonannya-doslidno-konst…/…

09.04.2021, 17:16 | ID: 62274

Щодо виконання дослідно-конструкторської роботи «Інженерною групою «Арей»

Розробка нового озброєння для потреб Збройних Сил України за державним контрактом виконується сторонами на партнерських засадах. Між Міністерством оборони України та ТОВ «Інженерна група «Арей» триває робота щодо реалізації державного контракту на виконання дослідно-конструкторської роботи. Констатовано, що на сьогоднішній день для належного виконання обов’язкових етапів роботи за укладеним державним контрактом у виконавця відсутні виробничі потужності, лабораторні та випробувальні бази. За умовами контракту, підприємство зобов’язане не лише виготовити дослідні зразки виробу, але й забезпечити етапи заводських випробувань (у тому числі на кліматичну і механічну стійкість, функціональність, надійність тощо), що є можливим за наявності відповідного обладнання. З метою належного виконання зобов’язань за правочином, контрагенту пропонується зосередити зусилля на усуненні виявлених недоліків. Міноборони підтверджує готовність до відповідного конструктивного діалогу з ТОВ «Інженерна група «Арей».

https://www.mil.gov.ua/news/2021/04/09/shhodo-vikonannya-doslidno-konstruktorskoi-roboti-inzhenernoyu-grupoyu-arej/



1. Виробничі потужності для виготовлення БМПВ «Вавілон» забезпечені 2-ма (двома) договорами з Київським бронетанковим заводом, про що достеменно відомо керівникам Міноборони.

2. Випробування на «на кліматичну і механічну стійкість, функціональність, надійність» проводяться у сертифікованих лабораторіях. Випробування розробок ІГ «Арей» проведуться у лабораторії «Хартрон-Аркос». Відповідні підтвердження надані Міноборони ще у грудні 2020 року.

3. Виготовлення дослідного зразка «Вавілон» мало розпочатись у листопаді 2020 року. Міноборони зірвало виконання роботи.

4. Це - 6-а неправдива версія зриву ДКР.

Про справжні причини ви можете здогадатись.

ІГ "Арей" пропонує керівникам Міноборони дотримуватись умов державного контракту та документів, що затверджені Міноборони на його виконання.

https://www.facebook.com/%D0%90%D0%A0%D0%95%D0%99-1663305527311102/?hc_ref=ARTrD6N0a0e287l1xwBIS5oflicmFy2CbzQ-8usQg91GMKLhyCJb7t3EmRYPsJTjP1k

 


15.04.2021

Генконструктор ІГ «Арей» С. Степанов: «У Найкоротші терміни хочемо виготовити дослідний зразок важкої бойової машини піхоти «ВАВІЛОН»»

Українські приватні виробники зброї та військової техніки вже виконують далеко за 50% оборонного замовлення держави. І їх вага та вплив в державі зростають.

Взагалі приватний сектор оборонно-промислового комплексу України розвивається надзвичайно бурхливо. Якщо до російської збройної агресії на території України налічувалося до 40 приватних оборонних компаній (серед яких й тодішні гранди створення озброєння та військової техніки, зокрема, ПАТ «Мотор Січ» та «АвтоКраз»), то нині фахівці нараховують близько двох із половиною сотень приватників (якщо враховувати й продукцію подвійного призначення).

Особливий інтерес зазвичай до розробників – саме вони є рушійною силою у розвитку оборонних технологій. Серед них — ТОВ «Інженерна група «Арей», що займається досить цікавим сегментом розробок – важкої бронетехніки.

То ж редакція ІА «ОПК» звернулася до генерального конструктора ТОВ «Інженерна група «Арей» Сергія Степанова.

Однією із найперспективніших вітчизняних розробок у сфері важкої бронетехніки є БМПВ «Вавілон», що розробляється ТОВ «Інженерна група «Арей» за державним оборонним замовленням Міністерства оборони України. При цьому, розробка ведеться за стандартами НАТО. Що ви можете сказати про  перспективи розвитку української бронетехніки і про плани підприємства на найближчі роки?

Звісно, у найкоротші терміни хочемо виготовити дослідний зразок важкої бойової машини піхоти «Вавілон». З самого початку свого існування, команда фахівців ІГ «Арей» визначила для себе шляхи розвитку бронетехніки відповідно до реалій сьогоднішнього часу. Найголовніший фактор — життя людей, які будуть експлуатувати розроблену нами техніку і воювати на ній. Виходячи з цього, були визначені основні критерії конструкції і складових частин машини.

При розробці БМПВ «Вавілон» нашою командою, окрім вогневих характеристик, які залежать виключно від замовника, у якості пріоритетів визначені – маневреність, захищеність, поінформованість, модульність, зручність, максимальна безпечність при експлуатації, а також її технологічність за нинішнього стану промисловості України.

Для максимальної захищеності машини застосовується принцип рознесеного бронювання і найновіші досягнення в матеріалознавстві при створенні спеціальних міжшарових бронезаливок. Передбачено встановлення захисних екранів і решіток. Протимінний захист днища гарантується не лише його конструкцією, але й додатково — за рахунок пластів акумуляторних батарей і спеціальних порожнин. Результат: на всіх етапах випробування обстрілом ця нова конструкція корпусу і додаткового захисту пройшла успішні випробування. Вона вже може використовуватись на інших зразках бронетехніки.

Маневреність машини забезпечується розробленою силовою установкою. Вибір силового двигуна привів до того, що виявилося доцільнішим застосувати гібридну силову установку з електромашинами, чим вузькоспеціалізований двигун великої потужності. При повній бойовій масі машини у 36 т, силова установка за необхідності здатна видавати 1088 к.с. Тобто, питома потужність машини – більше 30 к.с./т, що забезпечує їй максимальну маневреність на полі бою.

Екіпажу БМПВ «Вавілон» забезпечено найвищий рівень поінформованості.  Нами розроблені оптичні пристрої, високоточні приводи наведення і позиціювання  для принципово нової цифрової системи управління вогнем, розширені можливості якої значно підвищують рівень ситуативної обізнаності командира та екіпажу і максимально забезпечують виявлення, супроводження та враження цілі.  На машині встановлено необхідну кількість пристроїв, що забезпечують екіпаж інформацією про ситуацію навколо машини і стан самої машини.  За внутрішній стан відповідає центральний обчислювальний блок, який виводить на монітори відповідну інформацію і видає рекомендації щодо подальших дій.  Аналіз навколишнього простору здійснюють пристрої спостереження: оптичні оглядові прилади і телевізійні камери кругового огляду, прицільно-пошукові й  інші прилади для визначення і запобігання загрозам.

При створенні БМПВ «Вавілон» застосовано принцип «командної централізації». Тобто, все встановлене на машину обладнання підключається до центрального обчислювального блоку Інформаційно-керуючого комплексу.  Для складних систем (як наприклад, система управління вогнем) застосовані підструктурні блоки, які, в свою чергу, підключені до центрального. Така ієрархія побудови дозволяє виконувати самодіагностику всієї машини, визначати її працездатність, контролювати дані про стан її вузлів, видавати управляючі команди, а також зберігати в архіві і готувати до передачі іншим користувачам поточною інформацію.  Єдиний комплекс управління об’єднує у собі всі системи машини, пульти управління і введення команд, навігацію, зв’язок, дозволяє обмінюватися поточною інформацією із зовнішніми користувачами і робить машину повноцінним учасником бойової операції.

За будь-яких обставин зберігається керованість машини.  Для цього всі виконавчі пристрої мають взаємодоповнюючі механізми управління: механічний, (дублюючий);  електричний і дистанційно керований.

Модульність і відкрита архітектура побудови машини дає можливість оперативної заміни або зміни вузлів і агрегатів.  Це, в першу чергу, стосується навісних броньованих модулів, за допомогою яких можна змінювати рівень захисту і відновлювати захищеність навіть в польових умовах.  Такий підхід дозволяє також оперативно застосовувати заміну різних типів баштових модулів, озброєння й різних вузлів.  Це, в свою чергу, розширює тактичні можливості БМПВ при виконанні оперативних завдань, а також спрощує проведення регламентних робіт і ремонту.

Не менше уваги нашими конструкторами присвячено створенню безпечних та комфортних умов для роботи і перебування екіпажу та десанту. Вперше у військовій техніці реалізовано рішення, що дозволяє вести роботу з озброєнням (перезарядка, обслуговування), не залишаючи заброньований простір. Максимальному комфорту сприяють анатомічні протимінні сидіння з ременями безпеки, ергономічні пульти управління, фільтровентиляційна і кліматична установки.  Передбачена можливість організації місць для сну і відпочинку, наявні пристрої підігріву води і їжі і т.д. На мою думку, це важливо, оскільки умови перебування у машині  впливають на стомлюваність екіпажу, що, у свою чергу, напряму впливає на ефективність виконання бойових завдань.

Окресліть коротко суть нових технологій, що застосовуються Інженерною групою «Арей».

 

 На БМПВ «Вавілон» — нова гібридна силова установка, новий бойовий модуль, перша в Україні цифрова система управління озброєнням, нова система броньового і додаткового захисту.

Для «Вавілону» було розроблено більше 200 нових вузлів і агрегатів. Нові розробки торкнулися всіх груп, які входять до складу бойової машини, і для кожної з них було запропоновано своє оригінальне рішення. Машина володіє значним потенціалом. Рішення, покладені в основу БМПВ, можуть застосовуватися і на інших зразках військової техніки.

Машина розробляється з можливістю використання існуючих ходових танків Т-64 та Т-84. У найближчих планах – розробка модернової оригінальної універсальної ходової, яка може використовуватись при розробці перспективного українського танка і сімейства бойових та інженерних машин.  Якщо виходити з критеріїв уніфікації та стандартизації, спільним для цих машин є конструкція корпусу, системи броньового і додаткового захисту, єдиний комплекс управління, що об’єднує цифрову систему управління вогнем, цифрову систему управління рухом і цифрову систему управління системами життєзабезпечення.

Особлива увага нами завжди приділялася «дрібницям». Від самого початку ми зіткнулися з питанням простих виконавчих пристроїв. Різні датчики, що застосовуються на техніці спеціального призначення у Збройних Силах України, як правило, — російського виробництва і побудовані за аналоговим принципом роботи. Оскільки на машині застосовується нова цифровою  система управління, відповідно, були розроблені нові цифрові датчики і виконавчі пристрої. Така ж ситуація і з складнішими агрегатами.

 

В Україні вперше реалізується ЄКУ — єдиний комплекс управління, який об’єднує і координує в собі: систему управління вогнем, систему управління рухом і систему життєзабезпечення. Для ЄКУ було розроблено і випробувано 56 блоків, що забезпечують функціонування різних систем і агрегатів машини, визначена елементна база, виконані розрахунки по робочих параметрах і прораховані частотні характеристики комутаційних комплектів. Блоки побудовані з використанням контролерів, запрограмованих на низькому рівні апаратними командами, що забезпечує швидку обробку даних і мінімізує можливість виникнення збоїв і несправностей, а також виключають можливість впливу шкідливих програм і вірусів. Управління системами машини реалізовано на АРМ (автоматичних робочих місцях), які обладнані моніторами для виведення зображення з прицільно-пошукових приладів і системи кругового огляду, а також необхідної технічної та оперативної інформації, які виводиться на іншу групу моніторів, також розташованих на панелі АРМ. Всього таких робочих місць три (для кожного члена екіпажу). Кожен АРМ підключається до обраної системі і відображає властивий тільки їй інтерфейс. Так, наприклад, для водія виводиться інформація про стан силової установки, запас палива, швидкість руху, обрана передача коробок передач і т.д, а для оператора навідника дані про становище башти, обраного озброєння, залишку боєкомплекту, інформації про цілі і т.д . Доступна функція короткочасного доступу до інших систем, наприклад,  водій може подивитися стан башти під час складного маневру або паркування.

Відповідно завданнями і ситуації, що склалася командир машини може вибрати управління для будь-якого члена екіпажу або перемкнути управління на себе. Це здійснюється за допомогою імобілайзеру, який одночасно є і електронним ключем, що визначає права доступу і функціональні можливості машини. За своєю суттю, імобілайзер це комутатор- перемикач між АРМ і системами машини, але через нього передбачена можливість підключення та віртуальних операторів. А це вже величезний крок до дистанційно керованих і роботизованих машин.

Ця величезна робота почалася задовго до початку виконання нашою організацією ДОЗ, але вдало об’єднала в собі всі попередні напрацювання.

Що, на вашу думку, могло б допомогти підприємству у розвитку технологій цього сегменту?

Перше. Вимоги замовника повинні відповідати нинішньому рівню розвитку науки і техніки. А щоб вони відповідали, повинні бути військові і технічні професіонали у самому Міноборони. Між замовником і розробником повинен бути технічний діалог технічно грамотних сторін. Погодьтесь, не можна назвати нормальною ситуацію, коли у ТТЗ на сучасну машину із цифровими системами управління, немає вимог до програмно-апаратного комплексу і програмного забезпечення, а від замовника звучить — якщо цього у ТТЗ немає, то нам це і не треба.

Друге. Має бути спрощений порядок виконання оборонних замовлень і орієнтація на результат. Після укладення договору повинен діяти виключно юридичний механізм – виконавець у відповідності до встановлених термінів має надати готовий і якісний продукт. Розбиття робіт на етапи й підетапи затягує процеси нових розробок на роки, значно збільшуючи фінансові витрати. Приклад виконання ДКР «Вавілон» — часові інтервали між етапами значно перевищують розрахункові терміни на виготовлення самого дослідного зразка і фінансово вимотують підприємство. Іншими словами, якби державний контракт не був розбитий на 5 етапів, а зводився до кінцевого результату – отримання дослідного зразка і комплекту робочої конструкторської документації, то Міноборони мало б вже завершений дослідний зразок і відкоригований комплект РКД за результатами державних випробувань.

Третє. Потрібно максимальне сприяння транснаціональним контактам, звісно, з урахуванням українських і міжнародних санкцій. До прикладу, більше року ТОВ «Інженерна група «Арей» подало документи і отримало всі належні погодження на внесення до Постанови КМУ 1228 від 12.07.99 «Про надання суб’єктам господарювання повноважень на право здійснення експорту, імпорту товарів військового призначення та товарів, які містять відомості, що становлять державну таємницю». Тривалий час документи перебувають у Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості України без руху, що значно ускладнює пряму закупівлю елементної бази до розроблених електронних приладів.

 

 Яким чином держава спонукає українські підприємства ОПК на розвиток технологій?

Жодних значних стимулів з боку держави не відчули. Багатьом відома наша історія. Підприємство створено у 2015 році. У 2016 році наш завод захопили рейдери. Станки, крани, новітнє обладнання, комп’ютери, конструкторська документація викрадені. Кримінальне провадження тягнеться роками, а ми змушені виконувати державне оборонне замовлення на орендованих виробничих потужностях.

Від Міноборони нами отримано лише один документ – Тактико-технічне завдання на розробку дослідного зразка «Вавілон». Будь-який науково-технічний супровід відсутній. Немає жодних повідомлень про прикладні розробки чи ноу-хау, які можуть застосовуватись на військовій техніці, а така інформація повинна збиратись і аналізуватись у наукових установах оборонного відомства. Так само науковими установами Міноборони повинні збиратись і систематизуватись дані щодо застосування ворогом стрілецького, гарматного і ракетного озброєння по українській бронетехніці, характеристики уражень бронетехніки. Для конструкторів це надважлива інформація, яка дає можливість відпрацьовувати нові механізми захисту військової техніки.

 

Всі новинки, як вітчизняні, так і закордонні, моніторяться нами самостійно, а фактичний супровід, коментарі, рекомендації і побажання отримуємо від бійців ЗСУ. До прикладу, коли потрібно було рознести органи управління з огляду на максимальну зручність для екіпажу, ми звернулись до Командування Сухопутних військ. Прямо «з передка» приїхали толкові молоді хлопці, з якими було відпрацьовано кілька варіантів розміщення приладів машини і обрано оптимальний.

 

Чи можна в Україні розроблятись озброєння шляхом кооперації  підприємств, і хто від цього виграв би?

 

Україна все ще володіє унікальним потенціалом у військово-промисловій сфері. Є цілий ряд розробок, які не поступаються, а в деяких випадках і перевершують світові аналоги, але для їх реалізації потрібні комплексні рішення. На жаль, держава стимулює відтік технічного потенціалу з України. Навіть за роки війни з України виїхало чимало толкових фахівців, а цілі підприємства змінили реєстрацію на країни Європи й Азії. Такі пропозиції неодноразово надходили і нам.  Однак, ми все ще віримо в те, що держава, і Міноборони у першу чергу, змінить підходи у роботі з виробниками і новітні зразки бронетехніки українських розробників у першу чергу будуть поповнювати нашу Армію. На нашому підприємстві працюють досвідчені військові конструктори й інженери, які створювали кращі зразки бронетехніки за радянських часів. Ми пишаємось тим, що вони не виїхали, забули про пенсію і побачили потенціал у нашій молоді. Їхні знання дуже важливі для нинішнього покоління конструкторів. «Арей» на сьогодні є не лише розробником військової техніки, але й школою танкобудування, де акумулюються конструкторський досвід.

Щодо кооперації. Створювати можна будь-що, якщо є результат. До прикладу, група розробників однієї науково-виробничої структури розробили установку електромагнітного озброєння. Для її реалізації потрібен транспортний засіб, що володіє великою енергетичною потужністю. На «борту» БМПВ «Вавілон» за рахунок електромашин забезпечується вироблення енергії до 500 кВт. Тобто, результатом нашої кооперації має стати принципово новий комплекс протиповітряної оборони. І цей проект об’єднав наші групи розробників.

 Чи може експорт бути поштовхом для розвитку нової продукції підприємства?

Звісно, нові ринки цікаві будь-якому підприємству. Однак, з урахуванням нашого волонтерського минулого і нинішньої війни з Росією, у пріоритетах ІГ «Арей»  перш за все бронетехніка для українських сил оборони.

 Чи можливе виробництво спільної продукції на основі договорів, коли частину фінансує, та володіє нею держава, а частину – Ваше підприємство? 

Головне завдання полягає в тому, щоб Армія отримувала сучасну техніку в необхідній кількості. Партнерство між державними і приватними компаніями існує у багатьох країнах світу і є важливим чинником у розвитку ВПК. З одного боку, приватні компанії значно мобільніше реагують на потреби, з іншого боку, — виробничі потужності державних підприємств здатні забезпечити необхідні об’єми продукції.

Саме такий підхід зараз і буде реалізовуватись, у першу чергу, завдяки розумінню ефективності такої співпраці з боку заступника гендиректора ДК «Укроборонпром» Ігоря Фоменка і директора ДП «Київський бронетанковий завод» В. Синявського. У кінці 2019 року «Арей» і ДК «Укроборонпром» підписали відповідний Меморандум про співпрацю. У жовтні 2020 року була укладена Угода з ДП «Київський бронетанковий завод» про спільне виготовлення БМПВ «Вавілон», що дозволяє залучити КБТЗ та інші підприємства ДК “Укроборонпром” до виготовлення агрегатів, вузлів, складальних одиниць та деталей машини. Аналіз “Арея” свідчить, що до 80% комплектуючих «Вавілону» може вироблятись на підприємствах ДК «Укроборонпром», а виробничі потужності КБТЗ дозволяють забезпечити практично повний виробничий цикл (до імпорту планується двигун “DEUTZ”, бронесталь Miilux Protection 500 та оптико-електронні засоби до ТІУС).

Фактично, «Вавілон» об’єднує конструкторський потенціал «Арея» і виробничий потенціал КБТЗ. Також до спільного виробництва плануються нові розробки наших конструкторів,- енергоагрегат до танку Т-72, який зараз готується до випробування, силові електромашини, пневмостартери, системи кругового огляду, метеоцентрів, механізми пневматичного перезаряджання озброєння, блок переведення у цифровий режим аналогових датчиків; універсальні адаптивні крісла та інші комлектуючі, що можуть застосовуватись на інших зразках української бронетехніки і мають значний експортний потенціал.

Чи може бути вигідним – та, якщо так, то на яких умовах – входження Вашого підприємства (володіння ним частиною) до великого галузевого холдингу з виробництва бронетехніки, що зараз створюється на базі «Укроборонпрому»?

 

Ми завжди готові до конструктивної співпраці. При цьому важливо розуміти умови, завдання і «правила гри».

Источник 

https://www.facebook.com/1663305527311102/photos/pb.1663305527311102.-2207520000../2515726282069018/?type=3&theater


08.04.2021, 03:01.

У грудні цього року БМПВ «Вавілон» (http://opk.com.ua/%d0%b2%d0%b0%d0%b6%d0%ba%d0%b0-%d0%b1%d0…/) мала вийти на державні випробування. Не вийде, оскільки виготовлення зразка новітньої бойової машини, яке мало розпочатись у листопаді 2020 року, зірвано.

«Арей» успішно виконав два етапи роботи: розробив комплект РКД, який завізовано 1285 ВП МОУ; виготовив бронемакети фрагментів корпусу та провів їх випробування обстрілом. Бронемакети пройшли випробування обстрілом снарядами 30 мм у максимально жорстких умовах – з дистанції 200 м (найвища кінетична енергія даного снаряду – на дистанції 210 м). Також бронемакети фрагментів корпусу пройшли успішні випробування кумулятивними та бронебійно-підкаліберними снарядами 125 мм з дистанції 500 м.

«Арей» виконав додаткові обсяги робіт БЕЗ ЗМІНИ ціни етапу 2 та в межах термінів, визначених державним контрактом: додатково розробив програмну документацію на цифрову танкову інформаційно-управляючу систему (вимоги до якої взагалі відсутні у ТЗ) та повторно розробив РКД на систему зв’язку і також вніс відповідні зміни в інші групи РКД.

РКД пройшла додаткову експертизу, управління метрології та стандартизації Озброєння Командування Сил логістики Збройних Сил України, що підтверджено Висновком від 30.10.2020.

Замовник влаштував подвійне приймання виконаної роботи. Спочатку – військовим представництвом, а потім ще й Комісією. Звісно, ІГ «Арей» роботу здав. І знову – без жодних недоліків та зауважень.

Від 17.11.2020 «Арей» готовий до виконання етапу 3 ДКР «Вавілон», що підтверджено Висновком 1285 ВП МО України.

Виготовлення дослідного зразка бойової машини передбачено на ДП «Київський бронетанковий завод».

Щоб виправдати зрив ДКР «Вавілон» деякі посадові особи Міноборони вдаються до відвертої брехні, маніпуляцій, затягування розгляду документації та вимагань неіснуючих документів.

До прикладу.

- вимагається надати Каталог деталей та складальних одиниць. І це при тому, що такий Каталог розробляється при виготовленні ДОСЛІДНОЇ партії машин.

- вимагається надати технологічну документацію, яка взагалі не є предметом контракту і розробляється з урахуванням виробничих потужностей підприємства, що буде СЕРІЙНО виробляти бойову машину.

- Під виглядом Переліку співвиконавців нових складників машини три місяці вимагалось надати постачальників виробів, які розроблені у 2010-2019рр, виготовляються серійно і тривалий час постачаються до ЗСУ та іноземним замовникам. Фактично пропонувалась схема – сплатити за вироби, які були розроблені підприємствами за власні кошти у 2010-2019 роках як за такі, що ніби то будуть розроблені під час виконання ДКР «Вавілон».

- «Фахівці» Міноборони вимагають виконати етап 3 у межах економічних показників 2018 року, що неможливо, оскільки 1) Замовник тричі зірвав терміни виконання ДКР «Вавілон» (загалом на 18 місяців); 2)за наполяганням Замовника вдвічі збільшені терміни виконання ДКР; 3)Замовником визначено 16 додаткових випробувань, для яких треба виготовити 16 дослідних зразків складових частин машини; 4) за 3 роки 5 разів підвищувась мінімальна зарплата, а інфляція – склала 26,1%, що вплинуло на ціну матеріалів та сировини.

- Новопризначений «куратор» ДКР «Вавілон» хоче попередніх випробувань дослідного зразка у межах «напрацювання ДО КАПІТАЛЬНОГО РЕМОНТУ». При цьому не відповідає на питання: а) як пред’явити на державні випробування (а потім здати Замовнику) новий зразок ПІСЛЯ його КАПРЕМОНТУ? б) хто і за які кошти буде виконувати капітальний ремонт? в) хто і коли розробив дослідну ремонтну документацію на «Вавілон»? (Принагідно зазначимо, що, єдиний танк Т-84 «Оплот» ще до цих пір не пройшов ресурсу навіть до середнього ремонту).

Представництво Замовника вимагає надати ЗАТВЕРДЖЕНІ документи, які насправді ДАВНО ЗНАХОДЯТЬСЯ у ЗАМОВНИКА без жодного руху.

- Так, Перелік стендів (спеціального устаткування), необхідного для виконання етапу 3 затверджено заступником міністра оборони України ще 17.08.2019. До переліку (на вимогу Замовника) додано 1 стенд і подано на додаткове затвердження. З 09.02.2021. документ лежить без руху.

- Перелік науково-технічної продукції (НТП) подано до Департаменту 02.01.2021.

- Відомість запозичених виробів надано до МО України ще 11.11.2020. І це при тому, що цей документ не передбачено НТД і розроблено нашим підприємством в ініціативному порядку для належного обліку військового майна, що передається на час виконання ДКР «Вавілон»

З одного боку, посадовими особами Замовниками ігноруються важливі питання, а з іншого боку, ними легко можуть витрачатись тижні для написання, до прикладу, «рецензії» на ЧЕРНЕТКУ Відомості покупних виробів, та ще й висувається ПИСЬМОВА претензія, що на чернетці відсутні будь-які підписи!!! Загалом переписка з Департаментом ОВТ фейєрична. Якщо вказуєте на незнання «нормативки» - значить, тиснете на посадову особу і вимагаєте від цієї посадової особи неправомірну вигоду, себто хабаря. Останній шедевр – вимога писати лише з приводу оборонного замовлення. З інших оборонних питань, що відносяться до сфери Міноборони, звертатись заборонено.

Діалогу із замовником немає. Міноборони перекладає відповідальність на Командувача ЗСУ.

Із листопада 2020 року чекаємо зустрічі із профільним заступником міністра. Він призначає нараду, на яку сам не приходить, а Протокол наради самої наради приховується другий місяць.

ІГ «Арей» не може отримати жодного пояснення – що відбувається?

Підприємство простоює з листопада 2020 року. Збитки від простоїв – близько 10 млн. грн. Збитки держави сягнуть 80 млн.

І при цьому Армія не отримає новітнього зразка військової техніки.

ІГ «Арей» звертається до Міністра оборони України А. Тарана та Головнокомандувача ЗСУ Р. Хомчака з пропозицією провести конструктивну зустріч щодо вирішення питань з ДКР «Вавілон».

-------

Маємо перший результат: після вкладених у розробку десятків мільйонів міноборонівських гривень, заст.міністра оборони О.Миронюк порадив "шукати ринки збуту" для БМПВ Вавілон.

Фейсбук, заява ИГ «АРЕЙ».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2511194415855538&id=1663305527311102


05.04.2021

Важка бойова машина піхоти «Вавілон» для ЗСУ. Що відомо про розробку та перспективи.



Однією із найперспективніших вітчизняних розробок у сфері важкої бронетехніки є БМПВ «Вавілон», що розробляється ТОВ «Інженерна група «Арей» за державним оборонним замовленням Міністерства оборони України. При цьому, розробка ведеться за стандартами НАТО. ІА «ОПК» вже інформувало своїх читачів про цю розробку.



БМПВ «Вавілон» — це сучасна важка бойова машина піхоти, важка з гібридною силовою установкою, новітньою цифровою системою управління, надсучасним броньовим і додатковим захистом не нижче STANAG 6.

Повна бойова маса машини – 36 т. Екіпаж – 3 особи. Десант – 8 осіб.

Машина створюється на базі ходової танку Т-64. За інформацією «ОПК», Інженерною групою «Арей» розробляється також окремий варіант бойової машини на базі ходової танку Т-84, а цифровий Цифровий Єдиний комплекс управління розробляється з урахуванням вимог щодо стандартизації та уніфікації ОВТ і може застосовуватись на інших зразках військової техніки. У БМПВ «Вавілон»  реалізуються основні вимоги НАТО щодо військової техніки при виконанні бойових задач.

Захищеність і максимальні бойові спроможності БМПВ «Вавілон» на полі бою забезпечують:

а) системи броньового і додаткового захисту;

б) модулі додаткового захисту із оригінальною бронезаливкою, захисними екранами, плитами «підкладки»;

б)  особлива конструкція корпусу, який побудований за принципом рознесеного бронювання. Конструкція корпусу формує:

броньові ніші на надгусеничних полицях для розміщення обслуговуючих систем, тим самим підвищуючи стійкість до пробиття і його наслідків (спалахів, осколків і т.д.);

подвійний протимінний захист днища за рахунок енергомодулів тягових акумуляторних батарей і спеціальних захисних порожнин;

броньовану перегородку моторно-трансмісійного відділення, яка розташована на значній віддалі від зовнішніх передніх броньових плит;

внутрішню захисну конструкцію капсули.

Бронемакети корпусу пройшли 5 етапів успішних випробувань і витримали обстріли снарядами 30 мм з дистанції 200 м та кумулятивними і бронебійно-підкаліберними снарядами 125 мм з дистанції 500 м.

Підвищена динамічність і маневреність БМПВ «Вавілон» досягається за рахунок застосування гібридної силової установки. При повній бойовій масі машини у 36 т гібридний привід забезпечує максимальні тягові характеристики у всіх діапазонах руху на всіх передачах.

До складу силової установки входить: двигун TCD16.0V8 DEUTZ та електромашини потужністю до 500 кВт. Потужність основного двигуна — 768 к.с.; разом з гібрибридним приводом – 1080 к.с. Гібридний привід дозволяє підвищити максимальний крутний момент і покращити тягові характеристики у всіх діапазонах руху на всіх передачах. Використання гібридного приводу забезпечує роботу БМПВ «Вавілон» у наступних режимах: 1) робота від основного двигуна;  2) тільки електричний привід; 3) комбінований режим роботи, при якому динамічні характеристики шасі підвищуються за рахунок електромашин; 4) робота в режимі генераторної установки.

Здатність БМПВ «Вавілон» рухатись на електроприводі мінімізує теплові випромінювання і шумову помітність.

Для максимального виконання бойових завдань передбачено дублювання основних керуючих електронних систем механічними, а також можливість використання тягових акумуляторних батарей та автономного енергоагрегату при виході з ладу основної силової установки.

Енергоагрегат, встановлений у кормовій частині машини, знаходиться в окремому заброньованому відсіку і має всі необхідні системи для автономної роботи. Живлення здійснюється від паливної системи машини, а вироблене тепло може використовуватись для обігріву машини або передпускової підготовки при запуску основного двигуна. На енергоагрегаті встановлено компресор кондиціонера, інтегрований у кліматичну систему. Енергоагрегат дозволяє забезпечити електроенергією всіх споживачів машини при непрацюючій основній силовій установці, а також проводити зарядку основних і тягових акумуляторних батарей.

Бойовий модуль створено за принципом “виносної зброї” і оснащено ракетно-гарматним, стрілецьким озброєнням, новоствореними стабілізованим прицільним комплексом, цифровою системою управління вогнем з балістичним обчислювачем і функцією автоматичного супроводження цілі. На БМПВ «Вавілон» встановлюються стабілізовані панорамні прилади спостереження і прицілювання з телевізійними камерами, лазерним далекоміром та тепловізором. На баштовому модулі встановлюється новітній комплекс виявлення лазерного випромінювання з системою постановки аерозольних завіс.

Озброєння: 30-мм автоматична гармата типу 2А42, спарена з 7,62-мм ПКТ, кулемет НСВ-12,7мм, що встановлений на модулі виносного озброєння, автоматичний гранатомет УАГ-40, ПТРК “Бар’єр” з каналом керування ракетним комплексом.

На баштовому модулі застосовуються високоточні приводи з електронною системою управління. Однак при цьому залишаються механічні приводи-дублери.

Баштовий модуль БМПВ розроблено з можливістю перезарядки з середини бойового відділення, без відкривання люків, — як основного озброєння, так і пускової установки ПТКР. Таке рішення реалізовано вперше у світі. У транспортному положенні контейнери ракет знаходяться у корпусі башти, у бойовому — виводяться за її межі. Укладка боєкомплекту передбачена в середині башти.

Для БМПВ «Вавілон» розроблено цифровий Єдиний комплекс управління (ЄКУ), який об’єднує в собі основні системи управління машиною. Інформаційно-керуюча система побудована на низькорівневих контролерах (реалізовано на військовій техніці вперше).

До складу Єдиного комплексу управління входять:

Система керування рухом (СКР);

Система керування вогнем (СКВ) баштового модулю;

Система керування вогнем (СКВ) модулю виносного озброєння;

Панель колективних систем;

Система кругового огляду;

Три автоматизовані робочі місця (АРМ).

ЄКУ забезпечує максимально правильне управління бойовою машиною, застосування озброєння, вибір оптимальних режимів роботи, контролю показників, можливість інформаційного обміну даними в загальній структурі підрозділу, ведення записів в архів, аналіз стану усього устаткування, «опитування» показників датчиків і виведення необхідної інформації на монітори.

Система управління озброєнням передбачає незалежну бойову роботу бойового модуля і модуля виносного озброєння. Командир і оператор-навідник мають можливість вибору управління модулями; передбачені команди «дубль».

Для БМПВ «Вавілон» розроблено нові засоби розвідки, виявлення і запобігання загрозам, зокрема, і за рахунок розробленої системи виявлення лазерного випромінювання.

Для оперативної оцінки ситуації і можливості безпечно здійснювати маневри у русі на машину встановлюються камери кругового огляду.

Розробка першого в Україні повного цифрового комплексу управління дозволяє продовжити створення на його базі дистанційно-керованих і роботизованих машин.

На БМПВ «Вавілон» встановлюється уніфікована система запуску димових гранат та термічна димова апаратура багаторазової дії, що функціонує на дизельному паливі.

Машина здатна долати водні перешкоди глибиною до 5 м (зі встановленим обладнання підводного водіння).

Конструкторами ТОВ Інженерна група «Арей» забезпечено максимально комфортні умови роботи екіпажу та десанту.  Для зниження стомлюваності при довготривалому перебуванні на завданні розроблено анатомічні крісла, кліматичну і фільтраційну установки. Анатомічні крісла мають 5-точкові ремені безпеки, ніші для протигазів та дихальних апаратів, регулювання по висоті, кутах нахилу сиджень і підтримки спини. Три складених крісел утворюють спальне місце або нішу для пораненого. Електромашини та енергоагрегат забезпечують використання електроенергії екіпажом та десантом у польових умовах.

Відкрита архітектура машини дозволяє формувати машини різного призначення і складу шляхом установки інших варіантів ходової частини, функціонально-агрегатних відсіків, озброєння та інженерного устаткування. Базове шасі БМПВ «Вавілон» може бути заміною російського базового шасі для 2С3 («Акація»), 2С1 («Гвоздика»), ЗСУ23-4 («Шилка»), 2С6 («Тунгуска»).

БМПВ «Вавілон» — це новітня розробка українських конструкторів. Машина має більше 200-т нових складників, що забезпечують її значні переваги над іноземними аналогами, зокрема, за вогневими характеристиками, показниками поінформованості, захищеності, живучості, динамічності та маневреності.

Источник

 

17.02.2021

З’явилися деталі про розробку української БМП «Вавілон»


Інженерна група «Арей» в рамках державного оборонного замовлення Міноборони, успішно виконала черговий етап по розробці нової важкої БМП «Вавілон».

 Про це стало відомо ІА «ОПК» від джерел в оборонній промисловості України.

 Проєктом бойової машини займається команда генерального конструктора Сергія Степанова.

 Зокрема, машина створюється з гібридною силовою установкою, у складі якої дизельний двигун та електромашини, які разом забезпечують понад 1000 к.с.

 Як заявлено, при повній бойовій масі машини у 36 т гібридний привід забезпечує максимальні тягові характеристики у всіх діапазонах руху на всіх передачах і дозволяє працювати у кількох режимах:

 Від основного двигуна;

Тільки на електричному приводі;

У комбінованому режимі, при якому динамічні характеристики шасі підвищуються за рахунок електромашин;

Крім цього машина може працювати як генераторна установка.

Генеральний конструктор Інженерної групи “Арей” Сергій Степанов, його команда займається БМП «Вавілон»

Для машини розроблено автономний енергоагрегат, оригінальну систему стабілізації бортової мережі та кліматичну установку з кондиціонером.

 «Високий рівень захищеності забезпечується застосуванням комбінованого композитного і рознесеного бронювання», – розповідає джерело.

 Передбачена можливість встановлення додаткових захисних і решітчатих екранів.

 Оснащення

Бойовий модуль створено за принципом «виносної зброї» і оснащено:

 Ракетно-гарматним озброєнням;

Стрілецьким озброєнням;

Новоствореними стабілізованим прицільним комплексом;

Цифровою системою управління вогнем з балістичним обчислювачем;

Також функцією автоматичного супроводження цілі.

На нову БМП «Вавілон» встановлюються:

 Стабілізовані панорамні прилади спостереження;

Прилади прицілювання з телевізійними камерами;

Лазерний далекомір;

Комплекс виявлення лазерного випромінювання;

Система постановки аерозольних завіс.

Цифрові системи управління вогнем і рухом об’єднані в єдиний комплекс управління.

Інформаційно-керуюча система дозволяє у режимі реального часу аналізувати стан усього устаткування, «опитувати» показники датчиків, виводити необхідну інформацію на монітори, виконувати управління, вести архів показників та передавати дані.

Система управління вогнем передбачає незалежну бойову роботу бойового модуля і модуля виносного озброєння.

Для оперативної оцінки ситуації навколо машини та можливості безпечно здійснювати маневри у русі на бойову машину встановлюються камери кругового огляду.

 На баштовому модулі застосовуються високоточні приводи з електронною системою управління; при цьому залишаються механічні приводи-дублери.

 Баштовий модуль розроблено з можливістю перезарядки з середини бойового відділення, без відкривання люків, — як основного озброєння, так і пускової установки ПТКР.

 Базове шасі БМП «Вавілон» може бути заміною російського базового шасі для 2С3 («Акація»), 2С1 («Гвоздика»), ЗСУ23-4 («Шилка»), 2С6 («Тунгуска»).

 https://mil.in.ua/uk/news/z-yavylysya-detali-pro-rozrobku-ukrayinskoyi-bmp-vavilon/

Источник

 


11.06.2020
Лише вчора (червень!!!) «Арей» отримав платіж по ДОЗ, який мав бути у грудні(!!!) 2019 року. Міноборони, ГШ ЗСУ, наш колектив пройшли кілька кіл пекла.
До кінця терміну виконання нашої роботи лишається 3,5 місяці. 5,5 місяці з вини двох "генералів" пущені на вітер!

Загалом в ОПК ситуація катастрофічна. Однозначно, - виконання ДОЗ-20 зірвано. І не з вини підприємств.

04.04.2020
Новая боевая машина «Дон»


«Дон» разработан как высоко защищенный бронетранспортер (БТР). Но он является намного большим. «Дон» оснащается новой гибридной силовой установкой, новым боевым модулем «Меч Арея», цифровой системой управления боем «разгром» и новая высоконадежная система броневой защиты.
http://arey.net.ua/Don

14.02.2020
У нетрях Міноборони народився черговий «шедевр» про «Арей». Автор той самий – нач. ЦНДІ генерал Чепков. Це той винахідник, який у ТТЗ нав’язує встановлення на нашу машину (важка бронетехніка) свого винаходу (патенти 44627 і 48916). Закон називає це корупцією, з якою бореться міністр.

Результати наших випробувань довели: машину можна захистити без ризику загибелі чи контузії екіпажу від детонації чепковського чуда родом з СРСР.

Важливо: на випробуваннях (березень, 2019) був присутній представник ЦНДІ, який всупереч забороні, за нашими спинами зафотографував випробування і викрав уламки контейнерів.
Ми написали 2 листи Чепкову: скажіть - де уламки контейнерів і віддайте фотоносій (фото № 8). Не віддав.
Ми також звернулись до Чепкова з пропозицією вилучити з ТТЗ його “винахід”. Не вилучив.

Тобто, нам далі заборонено застосовувати свій захист бронетехніки, який ВЖЕ витримав постріли снарядами 30мм і 125мм-кумулятивний. (Див. фото № 6).
Ще 2 січня написали про це міністру. Міністр мовчить. У ЦНДІ думають, що набрехати у доповіді міністру, щоб не розігнали за доїння держави і щоб не спитали: звідки нинішній бардак з різнорідними зразками ОВТ (системи зв’язку, бронеавтомобілі, БпАК і т.д)?



За саму спробу альтернативних розробок ми жорстоко поплатились: у грудні 2019р. Міноборони, грубо порушивши угоду і Постанову КМУ про ДОЗ, не профінансував нашу роботу. Міністр заявив: “Ми ВРУЧНУ залишили два проєкти без розгляду, але ці проєкти дуже незначні...". Тобто, важка бронетехніка і її захист – “незначний проект”. На днях Міноборони визнав, що неоплата була на підставі листа Чепкова. Ми маємо всі підстави зупинити роботу і тоді Чепков і К* отримають підозру за ст. 111 ККУ (державна зрада) за нанесення шкоди обороноздатності країни.




Отже, 03.02.2020р Чепков зварганив нову брехню (Додаток до листа ЦНДІ ОВТ ЗСУ № 189/1/391), де написав, що ІГ “Арей” “не має необхідного досвіду з розробки та організації виробництва зразків БТОТ та відповідного виробничого обладнання; у головного виконавця відсутнє повноцінне КБ”.



Тобто, «діди», які все життя прожили на бронетанкових заводах – «не мають досвіду». А «неповноцінне КБ» ІГ «Арей» відправило на війну більше сотні відремонтованих і переобладнаних машин, достроково виконало і без жодного зауваження здало Технічний проект, розпочало дострокову здачу робіт 2-го Етапу, хоча за графіком маємо здавати з 1 вересня. “Неповноцінне КБ”, що немає виробничих площ, а конструктори працюють у 4-х містах України, розробило БКМ “Геккон”, БКМ “Дана”, танковий енергоагрегат, електродвигуни, батареї, кліматичну установку, систему кругового огляду, камери нічного бачення, а зараз виконує державне оборонне замовлення - створює бойову машину з першою цифровою системою управління вогнем і рухом, гібридною силовою установкою і купою інших інновацій.

Про М.М.Степанова
У бронетанковій галузі М.М. Степанов працює з 01.08.1969 року. З 1981 року – на конструкторських посадах. З 1984 року - начальник КБ. З 2003 року - технічний директор-головний конструктор на ХБТЗ . З 2012 року по 2014 рік – технічний директор ДП “Завод ім Малишева”.
У 2015 році створив нас - Інженерну групу "Арей".


Скупа і коротка статистика доробку М. Степанова:
1. Розробка і виготовлення БРЕМ на базі танка Т-64.
2. Гусенична пожежна машина на базі танка Т-64
3. Модернізація танка Т-64 до рівня Т-64Е
4. Розробка прототипу важкої БМП на базі танка Т-64
5. Розробка прототипу важкої БМП на базі танка Т-55
6. Розробка прототипу трактора на базі танка Т-64
7. Модернізація танка Т-64 до рівня Т-64БМ-1
8. Модернізація танка Т-72 з установкою двигуна 1050 к.с.
9. Модернізація двигуна 5ТДФ із збільшенням потужності до 1050 к.с.
10. Переробка двигуна 5ТДФ під двигун 3ТД
11. Модернізація комплексу управління озброєнням на танку Т-80 4.
12. Розробка технології виробництва і випуск першої серійної партії танка БМ «Оплот»
13. Розробкаа агрегатів танків і технологічних стендів для капітального ремонту танків Т-55, Т-64, Т-72, Т-80;
14. Розробка ВУГП;
15. Розробка БКМ “Геккон”;
16. Розробка БКМ “Дана”;
17. Розробка енергоагрегата кліматичної установки до танка Т-72;
18. Розробка Автоматизованого мінометного комплексу на базі ПТС-2;
19. Розробка транспортеру переднього краю;
20. Розробка БМ “Вавілон”

Це далеко не все, - лише те, що вноситься в позов до генерала Чепкова і #ЦНДІ, яким міністр оборони #АндрійЗагороднюк черговий раз дозволив образити М. Степанова і увесь наш колектив. І авторитету собі керівники Міноборони точно не додали.




Соромимось спитати: а “Арей” став неповноцінним КБ після того, як відмовився встановлювати на машину “винахід” Чепкова і написав про нісенітниці у його ТТЗ? А якже тоді Чепков підписував “неповноцінному КБ” ТТЗ і Спільні рішення?

До речі, а де повноцінні КБ, що розробляють важку бронетехніку? Де ці розробки? На війні?
І звідки візьмуться повноцінні КБ, якщо ЦНДІ керує корупціонер Чепков?
Для чого Чепкова на цю посаду призначив російський патріот Лєбєдєв? Щоб ще 30 років в України не було нових танків?
Хто знає: цьому ЧОРТУ(с) вже дзвонив Баканов?
___________
p.s.1. Чепков і ЦНДІ отримають новий позов.
p.s.2. На першому фото - наш М.М. Степанов на танку "Оплот". Останні фото - патент Чепкова, наша вимога (квітень, 2019р) віддати фото випробувань і скрин із відповіді Чепкова.
p.s.3. далі буде...

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2207177296257253&id=1663305527311102&__tn__=K-R



14.02.2020
АРЕЙ пройшов реєстрацію у Державній службі експортного контролю.



https://www.facebook.com/pg/%D0%90%D0%A0%D0%95%D0%99-1663305527311102/posts/



06.02.2020
Про хороше)))
Завершили черговий шмат роботи над органами управлінням машиною. Важливо, щоб вона була надійною. А ще треба, щоб вона була максимально комфортною і зручною для екіпажу. 


Ми хочемо, щоб танкісти її любили.
Тому звернулись до ГШ ЗСУ з проханням провести нараду за участі тих, кому ця машина присвячується і хто на ній піде у бій – хай хлопці-бойові танкісти перевірять наші рішення і висловлять свої побажання, оскільки роботи на тому етапі, коли можемо вносити зміни, виходячи з критики, пропозицій, зауважень, побажань. Генштаб і Сухопутка підтримали цю ініціативу і до нас прибули молоді і толкові танкісти. Ми звірились кожним робочим місцем, кожним технічним рішенням, кожною кнопочкою і датчиком, утрясли купу питань. Незважаючи на свою молодість, хлопці знають війну, знають ворожі БП і точно знають якою має бути нова українська бронетехніка.


А ще ми почули надважливе для нашого колективу: машина дуже подобається, вона вкрай потрібна і її чекають у військах. І це конструкторам говорили не «реформатори», які танк бачили лише на параді, не фальшиві кабінетні чинуші, а ті хлопці, які увечері повертаються на війну.




СЛУЖИМ ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ!



05.02.2020
У той час, коли всі прогресивні реформатори святкують перемогу корпусу БТР над кулею 7,62мм, у нас чергова перемога-«печальна».



На фото – результат обстрілу.
Зліва - отак броневставкою ловимо БТ снаряд 30мм.
Справа - слід від кумулятивного снаряда 125 мм. Як бачите, він відбитий без жодного ураження макету корпусу. І без динамічного захисту, який нам нав’язується. А ще маємо значні напрацювання проти бронебійно-підкаліберного. Є план війни з тандемним. За це, як знаєте, ми отримали 3 перевірки, бездоганні акти без жодного зауваження, подяку від заст. міністра Петренка і відмову Міноборони оплачувати роботи. Причини ось тут https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2173636969611286&id=1663305527311102
Ще 2 січня 2020р. ми звернулись до Міністра оборони. На 10 сторінках виклали факти, результати випробувань і спростування брехні генерала Чепкова, який чорним по білому прописує у ТТЗ свою «розробку» динамічного захисту і проти чого ми протестуємо. Бо не можна у ТТЗ прописувати конкретний (а тим більше, власний) продукт! Відповіді по суті немає до цих пір. Міністр доручив розібратись з нами новопризначеному чиновнику. Сьогодні у телефонній розмові цей чиновник (із поваги до його колишнього командира і слави бригади - не називаємо ПІБ) намагався нам пояснити нашу помилку. А знаєте у чому полягає ця помилка? У тому, що ми... подали позов до генерала!
Тобто, жодного слова про порушений контракт; жодного слова про нав’язану у ТТЗ генеральську «розробку»; жодного слова про детонації/контузії.
Як так може бути? Щоб продемонструвати як втримати кулю 7.62мм, - мобілізовується вся країна. А щоб відмити кабінетного корумпованого генерала, готові перекреслити те, що бачите на фото.


https://www.facebook.com/pg/%D0%90%D0%A0%D0%95%D0%99-1663305527311102/posts/


05.02.2020
Оскільки вся бронетанкова галузь і танкісти ЗСУ вже знають як з нами обійшовся #АндрійЗагороднюк - новий міністр оборони, то додамо кілька деталей (не порушуючи Закон про держтаємницю!).

Коротко. За державним оборонним замовленням виготовляємо бойову машину для нашої Армії. Один з генеральських чинуш є “розробником” певних елементів захисту. Дуже дорогих. І дуже ризикованих. Через них загинули 2 танкові екіпажі при виході з Дебальцевого. Не через пряме ураження снарядами, а через детонацію генеральських “елементів”. Саме тому ми почали розробку альтернативних варіантів захисту нашої машини. І у нас вийшло. А випробування довели генеральську туфту.
За це нам призначили покарання: за пару місяців - 3 перевірки. Ми їх успішно пройшли, бо були готові до війни з генералом. Однак виявились не готовими до війни з міністром-“реформатором”. Зрештою, #Загороднюк не воював. Він просто в останній платіжний день 2019 року заборонив оплачувати нашу роботу!
З сайту Міноборони дізнались: “керівництвом оборонного відомства було прийнято рішення не здійснювати фінансування”, бо ніби-то перевірка спроможності виявила низку ризиків. Це - брехня! Всі перевірки засвідчили нашу спроможність і в Актах перевірок відсутні недоліки і зауваження. Правда, в них не вказані і ризики, що луплять по генеральських кишенях.
Сьогодні в листі до Міністра ми написали: “Результати випробувань ІГ “Арей” довели, що важку бронетехніку від кумулятивних боєприпасів, у т.ч. й калібру 125мм, можна захистити шляхом застосування спеціальних броневставок та контейнерів зі спецсталей, уникнувши ризику детонації (....) при ураженні кумулятивними боєприпасами та/чи кумулятивною хвилею" (правильніше - "струменем ”)
Міністр мовчить. А ми шукаємо кошти на виконання... державного оборонного замовлення.
“Арей” багато пройшов: у нас відібрали наш завод, викрали станки, передали розробки ворогу. Але ми вистояли, бо ще в далекому 2014 році дали слово - до кінця війни лишатись з нашою армією.
СЛУЖИМО ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ!
р.s.1.Друзяки, дякуємо всім за вболівання.
Їхнє: “Твори бардак! Мы тут проездом!»
Наше: “Разом! І до кінця”.
p.s.3. Про рівень генерала-"винахідника".
Питання до танкістів. Хлопці, як виконати генеральську вимогу: "Мінімальний радіус повороту повинен бути не більше ширини колії”? Ширина колії танка - 2730мм. Довжина корпуса танка - 7200мм. Як "впихнути невпіхуємоє?"(с)
Ще цей "учоний" ставив така вимогу: "Максимальний кут зниження ствола не менше 8 град”. Від квітня до серпня(!!!) доводили математику, - такий кут зниження ствола "приведе до підриву гранат на віддалі до 16 м від машини і викличе ураження власних прицільно-пошукового та оглядових приладів своїми ж гранатами". Перемогли. Міністр нам "заплатив".


https://www.facebook.com/pg/%D0%90%D0%A0%D0%95%D0%99-1663305527311102/posts/


03.02.2020
Щодо прохань ЗМІ прокоментувати тріщини і шви.


Ми не можемо коментувати постріли кулями калібру 7,62мм, оскільки починаємо з 30мм.
У нас немає тріщин і шви не тріскають ані від 30 мм, ані від кумулятивних 125 мм, ані від 125 мм бронебійно-підкаліберних (червоною лінією відділено кришку контейнера). Дистанція - 200 м (замість 500м). Жоден шов не тріснув. Бронесталь не ахметовська.
(Контейнер, що зловив БП, міняється у польових умовах за 8 хв.)



23.01.2020
ПОТОЧНЕ: “Арей” виконує державне оборонне замовлення. Перший етап здали з 2-місячним випередженням графіку і без жодного зауваження. Потім півроку простоювали, бо саме стільки часу треба було ЦНДІ, щоб виправити власні помилки у ТТЗ.


Жодного службового розслідування у МОУ з приводу піврічної затримки у виконанні ДОЗ з вини ЦНДІ ОВТ до цих пір не було. А даремно, бо тут – всі ознаки і кричущої корупції, і ст. 111 ККУ (державна зрада). Саботаж просто так не буває.
У вересні приступили до виконання 2-го етапу. Заплатили нам всього 15% - на один місяць роботи і підписали угоду про доплату у кінці року. Замість оплати - у перші 2 місяці влаштували 3 перевірки. Результат: жодного порушення, жодного недоліку і жодного зауваження у нас немає. Виконуються роботи, проведені успішні випробування. По факту – всупереч контракту, всупереч Постанові КМУ, - МОУ роботи НЕ ОПЛАТИЛО! Міноборонівські авторитети кажуть, що такий волюнтаризм -“барин решил не платить”- бачать вперше.
Це поставило Арей у вкрай важку ситуацію. Але і мета неоплати зрозуміла – зірвати ДОЗ по розробці нової машини для української армії. А це – знову ж таки ст. 111 ККУ. Зона відповідальності - СБУ або, принаймні, тієї частини СБУ, що не задіяна у рейдерстві “Атеку”.

На нас лежить відповідальність за виконання ДОЗ. Про всі загрози ДОЗ ми зобов’язані інформувати Замовника і правоохоронні органи. І ми діємо у чіткій відповідності до законодавства.

15.01.2020
ВАЖЛИВО!
Браття, маємо прохання до екіпажів бронемашин, які пройшли бої з росіянами.
Мусимо зібрати максимальну інфу про ураження нашої техніки у боях, про застосування ворогом стрілецького, гарматного і ракетного озброєння по українській бронетехніці.


1. Характеристики, опис і місця уражень бронетехніки;
2. Опис безповоротних втрат (місця пробиття, характеристики пробиття (бажано – з фото));
3. Аналіз причин уражень танків. (Цікавить Ваша думка);
4. Діаметр конусу осколків у заброньованому просторі для різного типу боєприпасів;
5. Інфа про детонацію елементів динамічного захисту з влучанням боєприпасів;
6. Інфа про детонацію елементів динамічного захисту без влучання боєприпасів;
7. Вплив на бронювання і заброньований простір бронебійно-підкаліберних та кумулятивних снарядів (Іншими слова, наслідки для екіпажів).
8. Найчастіші поломки танків. Що виходило з ладу найчастіше?

Ця інформація – на вагу золота! Вона дуже важлива!
Просимо надсилати її на e-mail: arey-sv@ukr.net

P.s. Ми були переконані, що ця інформація/дослідження/аналізи є у ЦНДІ ОВТ. Звернулись до ЦНДІ ОВТ. Звідти відповіли, що ніби-то конструкторам недоцільно давати таку інфу. Підозрюємо, що її немає взагалі. Бо для того, щоб мати такі дані, треба було помотатись по місцях побоїщ - оглянути, заміряти, зафотографувати ВСЮ уражену техніку. У найгарячіші дні війни треба було проїхатись по ремонтних підрозділах і зібрати інфу про ВСІ(!) ремонти, що виконувались силами ЗСУ. Треба було співпрацювати з бронетанковими заводами, вести повну статистику і аналізувати всю техніку, що приходила на заводи для ремонту. По факту: 0 (відповідь - на останньому фото).
Давайте разом спробуємо максимально повно зібрати цю інформацію.

Дякуємо за поширення нашого прохання!

ЩЕ РАЗ наша ел.пошта: arey-sv@ukr.net


02.01.2020 р. 
ми поінформували Замовника про те, що ним, ЗАМОВНИКОМ грубо ПОРУШЕНО вимоги ч. 1 ст. 365, ч.2 ст. 364, ч. 2 ст.366, п. 22) ст. 116 Бюджетного кодексу України, Постанови КМУ від 13.02.2019р № 81-1 (зі змінами) та умов державного контракту. Кожне порушення передбачає жорстку персональну кримінальну відповідальність.




Замовник мовчить. З 2 січня - жодної офіційної реакції від жодного чиновника! Однак мовчанням не замовчати реальність: з колективом обішлись як з собаками. При цьому, у нас не тріщить бронесталь; ми не тягаємо з Росії комплектуючі; не даємо відкатів, не беремо участі у жодних схемах, не бігаємо по кабінетах. Попри всі негаразди - працюємо.
Ми багато через що пройшли. І ці випробування пройдемо.

https://www.facebook.com/pg/%D0%90%D0%A0%D0%95%D0%99-1663305527311102/posts/




30.12.2019
Для нас цей рік був вдалим у роботі: успішно і достроково здали Міноборони перший етап робіт (таємних) по розробці бойової машини. Підписали документи на наступні етапи. Провели успішні випробування на полігоні і перевершили кращі іноземні аналоги. Вилизуємо креслення. Зробили добрячий шмат "цифри" в управлінні вогнем і рухом. Тестуємось. Зробили великий шмат роботи по розробці нових агрегатів і вузлів, - вони будуть вироблятись в Україні.


Міноборонівці похвалили нас, провели за 2(два) місяці 3(три) перевірки, зіпсували 3(три) тижні роботи, написали хороші Висновки, підписали документи на оплату робіт. І в останній день не заплатили. Без попереджень і без пояснень. Бо “офіцери”.

По факту: фінансування розробки нової сучасної машини за державним оборонним замовленням здійснюється недержавним “ІГ “Арей”. І в цей же час державному підприємству поновлюється(!) тотально зірваний контракт (за 3 роки армія не отримала жодної бойової машини), списуються багатомільйонні штрафи і перераховуються сотні мільйонів гривень.
З Новим роком, браття?
https://www.facebook.com/pg/%D0%90%D0%A0%D0%95%D0%99-1663305527311102/posts/


10.04.2019
Збагатитись на війні: як завод порошенка усунув конкурентів

Президент України Петро Порошенко зробив усе можливе, щоби усунути конкурентів на ринку оборонних технологій. Замість новітньої розробки українських інженерів БКМ «Геккон» в ЗСУ поставили в 4 рази дорожчі «Тритони» від «Ленінської кузні», яка належить президенту. Ціна питання – сотні мільйонів гривень.
Про це йдеться в дописі на сторінці Інженерної групи «Арей».
Ще у 2016 році ІГ «Арей» розробила бронемашину БКМ «Геккон» на базі БРДМ-2. Техніка, яку створили в рекордні строки (2,5 місяці) для українських солдатів, зробила фурор на виставці. Нова машина отримала модульний принцип компонування і виконання бронекузова, що дозволяє на базі стандартного шасі створювати машини різноманітного призначення в короткі терміни. Замість класичної механічної трансмісії поставили гідростатичні приводи. Базовий двигун замінили на новий General Motors потужністю в 215 к.с. Машина здатна і після модернізації перепливати водні перешкоди, для цього встановили два водомети оригінальної конструкції.
«Геккон» має високі динамічні характеристики, підвищену прохідність і плавність ходу. Також розробка українських інженерів має високий рівень бронезахисту за рахунок встановлення протимінного і модульного захисту корпусу. Базова комплектація дозволяє захистити екіпаж від ураження кулями типу Б-32 7,62 мм з гвинтівки типу СВД на відстані 15 метрів і швидкістю польоту 850 м/с. За необхідності захист можна підсилити. Ця машина в базовій комплектації призначена для транспортування особового складу, його вогневої підтримки, ведення бойових дій механізованими і високомобільними десантними військами.
Проте вже через 2 тижні завод ІГ «Арей» захопили невідомі. Машину військовим не віддавали 8 місяців. А документацію не повернули й досі.
«8 місяців Грицак не віддавав нашу машину військовим ЗСУ. Віддав ось з ганьбою. Документацію не віддали й досі. Безліч разів говорили про це президенту. Він зробив усе, щоб «Геккон» не потрапив до ЗСУ і не заважав його бізнесу на армії.
11.04.17 р. Муженко звернувся до Грицака з вимогою забезпечити виконання державних оборонних замовлень ІГ "Арей" по створенню танку, важкої БМП, модернізації БРДМ-2 (БКМ "Геккон"). Грицак на вимогу Нач. ГШ ЗСУ начхав.
ЗСУ вирішили перемістити нашу БКМ на одну з військових частин, щоб примарафетити і відправити на випробування. Знову звернулись до СБУ. 2 місяці СБУ всіляко затягувала це переміщення. Нарешті на 6.07.17 р. призначили "слідчі дії" - СБУ мала зняти пломби на нашому цеху (він опечатаний у межах кримінальної справи, що порушена за нашою заявою). На вимогу слідчого Кобріна В.М. ми надали ПІБ 12 робітників, які мали завантажити БКМ і обладнання, необхідне для її завершення.
6.07.17 наші працівники прибули до заводу.
Після виставки ЗСУ планували провести порівняльні випробування між машинами: «Геккон» (розробник Степанов, 50 років у танкобудуванні), «Тритон» і «Барс» (розробники - Порошенко і Гладковський), «Варта» (розробник - Пашинський). Результат: поки «Геккон» утримували на захопленому заводі, два угрупування змогли домовитись і поділити держзамовлення», - йдеться в дописі.
Як наслідок – у ЗСУ поставили машини не за 3,1 мільйона гривень («Геккон»), а за 14,8 мільйона («Тритон»). Нагадаємо, завод «Ленінська кузня», який належить чинному Президенту України Петру Порошенку, став фігурантом журналістського розслідування щодо корупції у Укроборонпромі.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1822384641423123&id=100009548151990
https://www.volynnews.com/news/all/zbahatytys-na-viyni-iak-zavod-poroshenka-usunuv-konkurentiv/


05.02.2018
Нова розробка ІГ "Арей" - енергоагрегат (12 кВт)
На танки Т-55, Т-64, Т-72, Т-80, Т-84





https://m.facebook.com/%D0%90%D0%A0%D0%95%D0%99-1663305527311102/?__tn__=C-R


17.07.2017
"Досить, батьку, торгувати! Нічим здачу вже давати!"(с)
Військова служба правопорядку (ВСП) розпочала розслідування про те, як ІГ «Арей» подарувала Збройним силам БРДМ-2 і за власні кошти зробили з неї БКМ «"Геккон»!

Для створення БКМ Міноборони ПОВИННО БУЛО передати нам 2 старі машини БРДМ-2. Передало одну БРДМ-2.
Друга у нас була - купили за декілька тис. дол (на фото - стоїть у мене перед хатою). Направили листа до ЗСУ про те, що ДАРУЄМО армії цю БРДМ-2, за власні кошти проводимо модернізацію і передаємо ЗСУ. Вклали своїх 4 млн. грн. у модернізацію. За 2,5 міс. зробили дослідний зразок і представили його на виставці "Зброя і безпека - 2016".

http://military-informant.com/army/na-chto-sposoben-novyiy-ukrainskiy-bronirovannyiy-gekkon.html
Загальна картина: https://dt.ua/internal/broneneprobivalnist-248490_.html

21 жовтня 2016 року наше підприємство захопили рейдери. Ми написали десятки заяв і клопотань до НПУ, СБУ і ГПУ про захоплення підприємства, про захоплення майна Міноборони, про те, що ми 8 місяців позбавлені роботи над бронетехнікою для ЗСУ. Реакції - 0!

На днях ЗСУшники з боями вирвали БКМ. Зараз ми її готуємо до випробувань. Про те, як фронтовики під насмішки "гопників" забирали машину.

По факту: Міноборони дало одну машину. Отримує дві. Одна з яких вже модернізована нами за власні кошти до рівня БКМ! І за це - проти нас і ЦБТУ розпочато розслідування!!!

https://m.facebook.com/%D0%90%D0%A0%D0%95%D0%99-1663305527311102/?__tn__=C-R


12.01.2017

Був опублікований патент на Український танк T-Rex.





















https://uprom.info/news/vpk/buv-opublikovaniy-patent-na-tank-t-rex/

  


01.10.2016
Чималий парк бронемашин радянського виробництва потребує технічного відновлення й модернізації

 
        Удихнути нове життя в броньовану розвідувальну дозорну машину (БРДМ) узялася київська «Інженерна група «Арей». Результатом глибокої модернізації радянського БРДМ-2 стала броньована колісна машина «Гекон»

            — Кожен зразок техніки має певний ресурс, який можна збільшити шляхом модернізації. Але модернізація теж має свою певну межу, — розповідає генеральний конструктор групи «Арей» Сергій Степанов. — Перш ніж розпочати роботу, ми уважно вислухали всі побажання та вимоги військових.

 

           Уперше броньовану колісну машину (БКМ) «Гекон» було презентовано під час міжнародної виставки «Зброя та безпека» в жовтні минулого року. На відміну від колишніх радянських БРДМ-2, «Гекон» дістала модульний принцип виконання й компонування бронекузова. Це дає змогу протягом найкоротшого часу створювати машини різного призначення на базі стандартного шасі. Тож, на думку конструкторів, бронемашина може бути корисною і розвідникам, і десантникам, і операторам БПЛА.

 Ð˜Ð·Ð¾Ð±Ñ€Ð°Ð¶ÐµÐ½Ð¸Ðµ

Перший зразок переробленої з БРДМ-2 броньованої машини БКМ розробки інженерної групи окремого полку спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України. Київ, 01.10.2016 (с) Богдан Зварич / www.facebook.com

            Досі модернізацію БРДМів здійснювали традиційно: замінювали силовий агрегат, установлювали додаткові двері по бортах для безпечної посадки-висадки екіпажу (десанту), удосконалювали захист тощо. «Гекон» — значно глибша модернізація бронемашини. На БКМ замість класичної механічної трансмісії встановили гідростатичні приводи, тому водій машини оперуватиме лише двома педалями — акселератора та гальма. «Гекон» має потужний силовий агрегат. Базовий у 140 кінських сил ГАЗівський двигун замінено на General Motors потужністю 215 кінських сил, водночас машина стала динамічнішою, та й економія пального за інтенсивної експлуатації є суттєвою. За рахунок гідростатичної трансмісії бронемашина має високі динамічні характеристики, це довели результати заводських випробувань.

 

Попри значні зміни в конструкції нової бронемашини, вона, як і раніше, здатна долати вплав водні перешкоди. Для цього на БКМ «Гекон» установлено два італійські водомети оригінальної конструкції. Як стверджують конструктори, у модернізованої бронемашини також значно підвищено рівень бронезахисту за рахунок нового протимінного й модульного захисту корпусу.

            Як кажуть конструктори, за всіма стандартами базовий рівень захисту в БКМ «Гекон» відповідає класу ПЗСА-6. Цей клас захисту убезпечує екіпаж від ураження кулями типу Б-32 7,62 мм із гвинтівки типу СГД на відстані 15 м зі швидкістю польоту 850 м/с, а також від ураження боєприпасу 5,45 із термозміцненим сердечником автомата АК-74. За потреби на БКМ можна встановити додаткові елементи модульного захисту до 800 кг. Це забезпечить захищеність екіпажу від бронебійної кулі типу Б-32 калібру 12,7 мм на відстані не менше як 33 м. У базовій комплектації бойову машину призначено для транспортування особового складу, його вогневої підтримки, бойових дій механізованими та високомобільними десантними підрозділами.

 Ð”ебютная демонстрация боевой машины ИГ «Азов» - фотоальбом

Загальна вага БКМ у стандартній комплектації становить 8 т і близько 9 т — у разі використання додаткових комплектів бронювання. Водночас запас ходу бронемашини — близько 650 км. Максимальна швидкість руху дорогами загального призначення становить 110 км/год, а на воді — 10–12 км/год. З урахуванням вищезгаданих удосконалень і новацій орієнтовна вартість серійної бойової машини, за попередніми розрахунками, може становити близько 3,1 млн грн, а це значно дешевше за аналоги. Однак до остаточного рішення, чи поповнить «Гекон» парк техніки нашого війська, машина має пройти заплановані на кінець цього року відомчі випробування — довести ТТХ, про які заявив виробник.

Ярослав Мельничук             «Народна Армія»  

http://veterano.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=6210:brdm-peretvoryuetsya-na-gekon&catid=18&Itemid=137


29.07.2016
29 липня 2016 року між ИГ Арей-2 та Міністерством оборони України було підписано 3 Спільні рішення щодо розробки танку з виносним озброєнням на базі танку Т-64 (Спільне рішення 14894/з), Важкої БМП на базі танку Т-64 (Спільне рішення 14887/з) у межах державного оборонного замовлення, та двох варіантів БРДМ-2 (Спільне рішення 14878/з) за власні кошти підприємства.
14878/3 від 29.07.2016 , ІГ Арей за власні кошти розробила БКМ Геккон на базі БРДМ-2, на якій вперше у військовій техніці було застосовано гідростатичну трансмісію.
БКМ Дана готується до передачі до ЗСУ для проведення визначальних відомчих випробувань.
Колективом ИГ Арей завершені роботи по створенню нового танкового енергоагрегату та танкового кондиціонеру.



15.12.2015
Гармати танка "Азовець" роблять по 50 пострілів в секунду - якраз те, що потрібно для бою в місті
 
За півроку силами півтора десятків фахівців інженерної групи полку «Азов» створена унікальна бойова машина, що має безпрецедентний захист екіпажу
"Азовец" оснащен двумя башнями. Это позволяет одновременно вести огонь в разных направлениях

Патріоти України пропонують матеріал, що підготували кореспонденти газети "Факти"



— Хорошо подготовленному снайперу под силу остановить танк с помощью ружья с оптическим прицелом, — говорит участник инженерной группы полка «Азов» 26-летний Евгений Ситенко. — Конечно, пулей, пусть даже бронебойной, танк не пробить. Однако у него есть одно слабое место — система наблюдения, состоящая из выведенных на борт зеркал — триплексов. Они довольно крупные, поэтому снайпер вполне может в них попасть. Если уничтожить все триплексы, экипаж боевой машины «слепнет» — не видит, куда целиться и ехать. Танк становится неуправляемым. А стоит механику или командиру выглянуть наружу, снайпер его тут же уложит. Разрабатывая танк «Азовец», мы учли эти обстоятельства, и вместо триплексов установили миниатюрные видеокамеры (диаметр объектива примерно как у пятикопеечной монеты). Их по борту размещено много, поэтому уничтожить такую систему наблюдения снайперу практически не удастся. Использование видеокамер — одна из многих идей, реализованных в «Азовце». Мы делали этот танк прежде всего для боев в условиях города, где противник может вести огонь одновременно с нескольких сторон, в том числе сверху (с балконов, крыш). Главный принцип, которым руководствовались, — жизнь человека бесценна. Думаю, нам удалось сделать танк с самой надежной в мире системой защиты экипажа.



«Реализованные в танке задумки я вынашивал 15 лет»


Летом 2014 года, воюя в составе «Азова», Евгений Ситенко со своим другом с позывным «Балаган» сознательно наступил на фугас, чтобы спасти жизни побратимов. «Балаган» погиб. «Стаф» (такой позывной у Жени) выжил, однако врачам пришлось ампутировать ему ногу. В госпитале он познакомился с девушкой Дарьей, ставшей его женой. Сейчас в составе инженерной группы «Азова» герой участвует в создании боевой техники. Она проектируется и строится в цеху одного неработающего киевского завода, на территории которого размещен тренировочный лагерь новобранцев «Азова». Мы побывали там, чтобы рассказать нашим читателям о новаторском танке.



Евгений Ситенко: «Предстоит еще начинить наш танк электроникой. Затем начнутся его испытания на полигоне»

— Наш коллектив состоит всего из полутора десятков человек, тем не менее примерно за полгода мы сделали танк собственной конструкции «Азовец», — рассказал Евгений, встречавший нас на заводской аллее. — В украинской армии нет танков, специально предназначенных для боев в городских условиях, а необходимость в них большая. Поэтому наша инженерная группа занялась созданием такой боевой машины. При ее проектировании учитывались практические пожелания ребят, имеющих боевой опыт.

Мы зашли с Евгением в цех, в котором сверкали огни сварки, стоял гул от работающих станков.

— Еще в начале нынешнего года здесь царило полнейшее запустение, оборудование было порезано и сдано в металлолом, — говорит Евгений. — Мы выгребли отсюда горы мусора. Наняли нескольких рабочих, которые некогда трудились на этом заводе, и они приступили к восстановлению цеха. Первым делом залатали протекавшую крышу. Эти люди затем стали членами нашей инженерной группы.


Прямо в цеху находится конструкторское бюро — его разместили в двух поставленных друг на друга вагончиках. Неподалеку стоит «Азовец», имеющий совершенно необычный вид: у него две башни, нет мощной длинноствольной пушки.

— Он создан под руководством профессионалов высочайшего уровня — Николая Степанова и его сына Сергея, — продолжает Евгений. — Николай Михайлович (мы его называем просто Михалыч) проработал в танковой отрасли 42 года. Идемте, я вас с ним познакомлю.

— Я был главным инженером, главным конструктором, техническим директором, а затем заместителем генерального директора известного далеко за пределами Украины государственного предприятия «Завод имени Малышева» (находится в Харькове), — рассказал Николай Степанов(на фото с сайта hromadskeradio.org). — Под моим руководством в начале апреля 2013 года на «Заводе имени Малышева» была начата постройка первого экземпляра новейшего украинского танка «Оплот», заказанного Таиландом. Мы успешно изготовили и отправили в эту страну десять таких боевых машин. Одиннадцатую отгрузили в рамках другого заказа в Пакистан для испытаний. Заявление об увольнении написал, когда к нам на предприятие приехал один высокопоставленный чиновник, от которого я услышал, что он меня научит строить танки. Я мог бы сидеть дома — ведь уже пенсионер. Но когда полк «Азов» пригласил поучаствовать в создании танка для городского боя, согласился. Кстати, реализованные в нем задумки вынашивал последние лет пятнадцать.

— Есть такая шутка: производственные совещания не родили ни одной дельной идеи, но зато загубили тысячи глупых, — вступает в разговор конструктор танков Сергей Степанов. — На прежних местах работы мне приходилось неоднократно сталкиваться с заорганизованностью, сильно тормозящей дело. Поэтому, узнав от отца, что в инженерной группе «Азова» вопросы решаются без проволочек и столь же быстро реализуются, я тоже перешел сюда.

«Расходы по созданию "Азовца" были покрыты за счет пожертвований неравнодушных людей»
— Очень удобно, что весь цикл создания танка находится под одной крышей, — продолжает Сергей Степанов. — Думаю, лучшие в мире конструкторские бюро организованы примерно так же: небольшая группа целеустремленных специалистов берется за выполнение той или иной задачи и за короткий срок выдает результат. Например, совсем недавно нас попросили создать машину для разминирования. Уже через шесть дней были готовы чертежи. На сегодняшний день мы предложили объемные 3D-модели двух вариантов такой машины. Одному украинскому предприятию еще в марте нынешнего года была поставлена задача создать такого рода технику, но оно до сих пор не представило даже эскизный проект.

— Почему «Азовец» имеет такой необычный для танка вид?

— Во время боя в городе гранатометчики противника могут появиться совершенно неожиданно с любой стороны, причем одновременно, поэтому экипаж танка должен иметь возможность держать круговую оборону, — отвечает руководитель инженерной группы «Азова» Богдан Зварич. — Контролировать все вокруг из одной башни невозможно, поэтому их здесь две, у каждой свой сектор ответственности.

Представьте, сепаратист с гранатометом появился в окне. Времени, чтобы точно прицелиться, у оператора танка нет. Он пускает рой снарядов из авиационной пушки ГШ-23, которая производит 50 выстрелов в секунду. Хотя бы один из них поразит врага.

— При необходимости градом снарядов из ГШ-23 за минуту можно снести пятиэтажку и похоронить под руинами засевших в ней сепаров, — добавляет Евгений Ситенко. — Для уничтожения танков противника на борту предусматривается установка противотанковых ракет. «Азовец» может успешно использоваться и в боях на открытой местности.

— Вес башни обычно составляет около половины массы танка, — продолжает Сергей Степанов. — В «Азовце» башни небольшие, поэтому весят не очень много. Это позволило нам значительно усилить защиту экипажа, сделать ее комплексной (четыре слоя брони), не увеличив общую массу машины. Применена отечественная система «Нож», отражающая кумулятивные (прожигающие броню) боеприпасы.
У обычного танка самой уязвимой частью является его верх — там броня относительно тонкая. У «Азовца» надежно укреплен весь корпус, включая верх и днище. Этот танк способен выдержать попадания трех-четырех современных боеприпасов.
В случае необходимости экипаж покидает боевую машину через люк, который находится сзади. Таким образом, танкисты прикрыты корпусом танка, и противнику попасть в них сложно.
— Все расходы по созданию «Азовца» были покрыты за счет пожертвований неравнодушных людей, — говорит Евгений Ситенко. — Недавно мы показывали танк министру внутренних дел Арсену Авакову, он поддержал наше предложение примерно через месяц начать испытания на полигоне. Но еще нужно начинить боевую машину электроникой. Благодаря ей управлять огнем экипажу будет гораздо легче. Уже решили, кто станет механиком первого «Азовца» — один из бойцов нашего полка, который, повоевав в АТО, затем вошел в инженерную группу.

Наладить серийный выпуск нашего танка можно будет довольно быстро, ведь он изготовлен на шасси и с двигателем одного из самых массовых серийных танков Т-64. Кроме этого, мы приступаем к проектам по созданию передвижного минометного комплекса и армейского реанимобиля.

http://patrioty.org.ua/blogs/harmaty-tanka-azovets-robliat-po-50-postriliv-v-sekundu--iakraz-te-shcho-potribno-dlia-boiu-v-misti-102496.html
  

Комментариев нет:

Отправить комментарий