суббота, 11 мая 2024 г.

БТР-4МВ

 



14.06.2012

БТР-4В

Збройова виставка Eurosatory-2012 під Парижем продемонструвала сучасну "військову моду".



Більше 50 світових держав представили свої найяскравіші зразки сучасних бойових систем та амуніції на міжнародному салоні озброєнь і військової техніки Eurosatory-2012, який проходить в передмісті Парижа.






В українській експозиції – натурні зразки бронетранспортерів БТР-4, танк "Оплот", протитанковий ракетний комплекс "Скіф", а також моделі МТ-ЛБР6, БТР-3Е1 і радіолокатора "Мангуст".

https://tsn.ua/foto/ukrayina-vidpravila-do-franciyi-btr-a-rosiya-terminatora.html


19.01.2013

Новая модификация БТР-4 - БТР-4МВ





На одному з інтернет форумів в мережу викладені кілька фотографій нової модифікації українського бронетранспортера БТР-4. Умовна назва – БТР-4М. Саме в такій модифікації ця машина очікується в складі Збройних сил України, на відміну від БТР-4Е, що поставляється нині в Ірак.








Ключова відмінність – більш захищена фронтальна проекція. За характерний вид машина вже отримало умовну назву “Зубило”. БТР-4М не матиме окремих дверей водія та оглядових вікон, як це було у перших модифікацій БТР-4. Також очікується наявність апарелі для виходу з БТР-4М десанту.






Втім, варто відзначити, що ще влітку стан програми був невизначеним. Обізнані з ситуацією в бронетанковій галузі користувачі форумів зазанчали, що фінансів на розробку нової модифікації не надходить від замовника (Міністерство оборони України).

https://thaidefense-news.blogspot.com/2013/01/btr-4mb.html

https://andrei-bt.livejournal.com/200759.html

https://mil.in.ua/uk/pershi-foto-btr-4m/

https://thaidefense-news.blogspot.com/2013/01/btr-4mb.html


 

19.02.2013

На IDEX-2013 представлена новая модификация БТР-4

На Международной выставке IDEX-2013 в Абу-Даби (ОАЭ) на объединенном стенде ГК «Укроборонпром» впервые представлена новая модификация бронетранспортера БТР-4 - БТР-4МВ. В этом образце продолжена технологическая линия, определяющая легкую адаптивность под требования заказчика, заложенная изначально при проектировании БТР-4.









 «Машина готова оперативно изменяться под различные требования заказчика. Скажем, новый БТР-4МВ в отличие от базовой линии адаптирован под установку дополнительной брони. Сделана кормовая аппарель, принятая в странах, ориентированных на стандарты НАТО. Допускается установка иностранного двигателя или шин», - говорит один из разработчиков данного бронетранспортера, генеральный конструктор ХКБМ имени Морозова Александр Веретенников.

https://andrei-bt.livejournal.com/209534.html

 

 

04.06.2014

Бойцов АТО і добровольців пересадять на сучасну бронетехніку



 Сейчас на полигоне происходит смотр новой военной техники. м. Чугуїв, військовий полігон



БТР-4МВ, БММ-4С (БСЕМ-4К), БТР-4Е з екранами, БТР-3Е, БТР-4Е, БТР "Дозор-Б",

Сьогодні на військовому полігоні під Чугуєвом у Харківській області відбувся огляд важкої і спеціальної військової техніки, яка буде використовуватися українською армією, в тому числі під час антитерористичної операції на сході країни.





У огляді взяли участь в.о. Президента Олександр Турчинов, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і командири батальйонів, що беруть участь у військових діях на сході країни, – повідомляє прес-служба МВС України.



"Відомий БТР-4Е дуже добре показав себе під час подій на сході. Однак під час бойових дій виявилися деякі недосконалості техніки, які за допомогою експертів і конструкторів можна виправляти вдосконаленням нашої зброї", – сказав після завершення огляду. в.о. верховного головнокомандувача Олександр Турчинов.

За його словами, саме поліпшені моделі вітчизняної техніки були представлені сьогодні на полігоні, серед них – спеціальні санітарні машини і бронетранспортер "Дозор".


"Малий бронетранспортер "Дозор"- у три рази дешевше, ніж БТР-4Е, він відмінно зарекомендував себе в польових умовах, і сьогодні цю машину дуже чекають в Нацгвардії", – сказав Турчинов.


Щоб налагодити масове виробництво "Дозорів", необхідно кілька місяців. При цьому Польща вже купила у України ліцензію на "Дозори", щоб поставити їх на озброєння і своєї армії.

Як очікується, сьогодні Турчинов, Аваков і командири батальйонів відвідають штаб АТО під Слов'янськом.

- Все эти машины уже побывали в боях. И проявили себя очень хорошо, но в «полевых условиях» всегда обнаруживаются какие-то детали, нюансы, которые еще нужно доработать, улучшить, - объясняет конструктор, пока дожидаемся гостей, - Этим и занимались. Вот – результат, - он гордо окидывает рукой десяток БТРов, стоящих в ряд.

Тут и новенький «Дозор», который вскоре поступит на вооружение украинской армии (и не только украинской, но также польской. Нашим западным соседям машина так понравилась, что приобрели лицензию на ее производство). И уже знакомый нам «Буцефал». И его «специальная версия» - медицинская машина, приспособленная под перевозку четверых «лежачих». Если раненые могут перемещаться сами – их в машине поместится еще больше.

- Хорошие машинки, - приговаривает Семен Семенченко, фотографируя «экспонаты» на мобильный телефон, - Надежные, - обхаживает их со всех сторон. Так обычно ладный хозяин ходит по двору, осматривая свои владения.

- К вам они попадут? - спрашиваю.

- Если повезет.

«Брони» хронически не хватает. На войне ей всегда рады. И даже срыв иракского контракта, которому еще зимой печалился весь Харьков, сейчас воспринимают с радостью. Вернувшись домой, 42 БТР, забракованные иракцами, очень пригодились под Славянском.

И не только здесь.

Ареал АТО – север, северо-запад и юго-запад Донецкой области, также – часть Луганской. Если смотреть по карте, получается эллипс. Одна его сторона – линия АТО. С другой – граница.

Вдоль линии АТО – наши блок-посты. Всего – около двух сотен. С этих «упорных» точек и ведутся, собственно, бои с террористами. По мере изменения линии фронта, блок-посты сдвигаются, круг сужается – террористов прижимают все ближе к границе. Выдавить их с территории Украины одним махом не получается – элементарно сил недостаточно. Это, кстати, ответ всем тем умникам, кто, сидя на диване, призывает «покончить с бандитами решительно и жестоко», не думая даже о мирном населении, которое страдает больше всего.

https://lb.ua/news/2014/06/11/269363_slavyansk.html

https://ukraine.segodnya.ua/ua/ukraine/boycov-ato-i-dobrovolcev-peresadyat-na-sovremennuyu-bronetehniku-526230.html

 

24.08.2014

Бронетранспортер БТР-4МВ на виставці продукції ДП "Завод ім.Малишева", присвяченої Дню Незалежності України, у Харкові, у неділю, 24 серпня 2014 р.



24 серпня, до Дня Незалежності України, у Харкові відбулася виставка бойової техніки українського оборонно-промислового комплексу, яка використовується під час проведення АТО.


На майданчику біля стадіону «Металіст» було виставлено: основний бойовий танк Т-64 Б1М, бронетранспортер БТР-4Е, БМП БТР-4МВ,  командно-штабна машина БТР-4КШ, броньована медична машина БММ-4С виробництва ДП «Завод ім.Малишова» та ДП «Харківське конструкторське бюро машинобудування ім. Морозова», що входять до складу Державного концерну «Укроборонпром».

 

 

11.10.2014

Сьогодні, 11 жовтня, в ході своєї робочої поїздки в Харківську область Президент України Петро Порошенко відвідав ДП "Завод імені В.А. Малишева", який входить до концерну "Укроборонпром" і спеціалізується на виготовленні сучасної бронетехніки. Президент ознайомився з роботою підприємства та зразками його продукції. Йому були продемонстровано модернізовані БТР-Е і БТР-4 МВ, а також найсучасніший вітчизняний танк «Оплот» - найзахищеніший танк в світі.

За словами генерального директора ДП «Завод ім.Малишева» Миколи Бєлова, сьогодні завод має замовлення на суму 4,3 млрд. грн., більшу частину становить контракт із Таїландом.








 «Сьогодні це замовлення не знімається з порядку денного, проте першочергове для нас завдання, поставлене «Укроборонпромом», — своєчасно постачати для армії України нову чи модернізовану техніку. Для виконання цього завдання ми готові працювати цілодобово та постачати техніку практично щодня. Ми маємо контракт з Міноборони на виготовлення 10 танків «Оплот». Також опрацьовується питання з Нацгвардією щодо модернізації танків Т-64. Наразі вже готується чергова партія для відправлення БТР-4 до зони АТО», — зазначив він.



https://lb.ua/economics/2014/10/11/282261_poroshenko_poobeshchal_harkovskomu.html

https://kharkivoda.gov.ua/news/71771

 

 

 

10.10.2017

Новый вариант украинского бронетранспортера БТР-4МВ


Как сообщают, на открывающейся 10 октября 2017 года в Киеве XIV оборонно-промышленной выставке “Зброя та безпека – 2017” ГП «Харьковское конструкторское бюро по машиностроению имени А.А. Морозова» (ХКБМ) представит новый вариант колесного бронетранспортера БТР-4,обозначаемый БТР-4МВ1. Данный вариант представляет собой модифицированную версию впервые продемонстрированной еще в начале 2013 года модификации БТР-4МВ.



Прототип бронетранспортера БТР-4МВ1 разработки ГП «Харьковское конструкторское бюро по машиностроению имени А.А. Морозова» при подготовке экспозиции XIV оборонно-промышленной выставки “Зброя та безпека – 2017” в Киеве, 09.10.2017


Основное отличие БТР-4МВ (а теперь и БТР-4МВ1) состояло в новом носовом узле бронекорпуса, выполненном аналогично большинству современных колесных БТР со значительным углом наклона и с размещением механика-водителя и командира в отдельных люках (вместо архаичного нового узла с бронестеклами и дверьми на предыдущих вариантах БТР-4). Кроме того, в кормовой части для выхода десанта размещена откидная аппарель (в которой имеется дополнительная дверь). Броневая защита корпуса, как заявлялось, была повышена с уровня STANAG 4569 Level 2 до уровня Level 3.


БТР-4МВ1, в свою очередь, имеет доработанную по сравнению с БТР-4МВ носовую часть корпуса, с размещением в ней дополнительного поплавка и откидного водоотбойного щита, по образцу модификации БТР-4М, предложенной морской пехоте Индонезии. Защита бортов корпуса усилена дополнительными вертикально установленными бронеплитами. Как и БТР-4МВ, вариант БТР-4МВ1 оснащен немецким дизельным двигателем Deutz BF6M1015CP мощностью 450 л.с. и стандартным для БТР-4 боевым модулем БМ-7 "Парус".

В свое время переработка проекта БТР-4 в вариант БТР-4МВ осуществлялась ХКБМ по требованиям министерства обороны Украины, критиковавшего более ранние варианты бронетранспортера, и в частности по личной инициативе бывшего министром обороны Украины в 2012 году Дмитрия Саламатина. Однако с момента демонстрации прототипа БТР-4МВ в 2013 году никакого прогресса в развитии этой модернизации не было заметно вплоть до нынешнего представления БТР-4МВ1. Нынешний статус проекта БТР-4МВ/БТР-4МВ1 остается неясным.

 

24.11.2017

Новий український БТР-4МВ1: не боїться ні води, ні снарядів. Сюжет телеканала ICTV


Він не боїться ні води, ні снарядів і може дати гідну відсіч у разі атаки ворога – харківські конструктори показали новий БТР-4МВ1.


Це принципово нова машина, виготовлена за останніми вимогами НАТО, у ній враховані всі побажання українських військових.

Бронемашина може не тільки швидко доправити десантників для виконання бойового завдання, а й плавати, а конструктори називають його міні-танком – через потужну вогневу міць.


БТР може перевозити до 7 десантників, а керує машиною екіпаж із 3 військових – механік-водій, командир і навідник оператор. Американська автоматична коробка передач дозволяє комфортно маневрувати, а кілька відеокамер – контролювати ситуацію в радіусі 360 градусів.

https://fakty.com.ua/ua/videos/novyj-ukrayinskyj-btr-4mv1-ne-boyitsya-ni-vody-ni-snaryadiv/ 

 

 

08.12.2017

БТР-4МВ1 за стандартами НАТО від "ХКБМ ім. Морозова" закінчив проходження заводських випробувань – відео

ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова", що входить до складу ДК "Укроборонпром", завершило повний цикл заводських випробувань БТР-4МВ1.

Ця бойова машина побудована із широким застосуванням досвіду використання БТР-4 у зоні АТО, стандартів НАТО та технологічним рішенням у відповідності до останніх тенденцій бронетехніки Альянсу. Завдяки цьому вдалось досягти принципово нових бойових можливостей БТР-4МВ1.

За час випробувань фахівці підприємства на новій бойовій машині здолали сотні кілометрів по бездоріжжю та дорогам, успішно провели тести з форсування водних перешкоди уплав та вбрід. Окрім того, була успішно проведена ціла серія вогньових випробувань із знищення умовних цілей зі штатного озброєння за різних погодних умов.

Головною особливістю БТР-4МВ1 стало використання модульного підходу в побудові бронезахисту машини та рознесення шарів броні. Завдяки цьому досягається значне підвищення захисту екіпажу та самої бойової машини. Нова фронтальна частина машини, сконструйована у відповідності до останніх тенденцій броньованих машин НАТО, отримала ефективний нахил та посилений захист, завдяки якому досягається значно більша вірогідність рікошетів ворожих снарядів.

Фахівцями "ХКБМ ім. Морозова" було досягнуто принципово нового рівня захисту БТР-4МВ1, який значно перевищує будь- який зразок БТР чи БМП, який зараз знаходиться на озброєнні українських захисників. Окрім того, завдяки модульному підходу у бронюванні і наявності багатоцільових відсіків, які дозоляють встановлювати додаткові паливні баки, поплавки або додаткову броню, існує можливість за мінімальний час переоснастити БТР-4МВ1.

У поєднанні із можливістю використання різних бойових модулів для зміни озброєння бойової машини, зараз можливо за короткий час пристосувати БТР-4МВ1 до виконання будь-якої задачі, від дозорно-розвідувальної до машини-амфібії для морської піхоти. Також фахівці заводу приділили увагу умовам роботи екіпажу та десанту – починаючи від нових комфортних крісел, які забезпечують захист від наслідків вибухів мін та фугасів, до нової системи кондиціонування та опалення.

У зв‘язку з кардинальною перебудовою фронтальної частини БТР-4МВ1, для забезпечення комфортного водіння машини у бойових умовах, місце водія забезпечено панорамними оглядом за допомогою п‘яти триплексів . Але, окрім того, БТР-4МВ1 оснащений додатковою цифровою системою огляду на 360 градусів. Для чого по периметру бойової машини розташовані камери огляду, які працюють, як в день так і в ночі. Це рішення дозволяє водію БТР-4МВ1 бачити всю ситуацію на маршруті та навколо машини.

В цей же час проведена робота і з вдосконалення вогневих можливостей БТР- 4МВ1, попри те, що оснащення бойового модулю " БМ-7 "Парус" залишилось без змін: 30-мм автоматична гармата, 30-мм автоматичний гранатомет, 7,62- мм кулемет, а також високоточний протитанковий комплекс "Бар‘єр", бойова машина отримала новий оптико-електроний приціл з потужним тепловізором, який поєднаний з високоточною цифровою системою ведення вогню.

Новий приціл був створений ДП "Ізюмським приладобудівним заводом", що входить до складу ДК "Укроборонпром". Головною особливістю нового прицілу, який отримав назву ОЕП-ВН, став новий високочутливий тепловізор, який здатний виявляти цілі на відстані біля 5 км. У ОЕП-ВН також встановлений новий лазерний далекомір українського виробництва. Створення нового прицілу стало можливим завдяки ефективній співпраці підприємства "Укроборонпрому" з рядом компаній з країн-членів НАТО, а також залучення приватних українських компаній.

Цей новий приціл дозволяє екіпажу БТР-4МВ1 знищувати противника на максимальний дальності дії зброї, навіть у ночі та складних погодних умовах, це значно розширює бойові можливості БТР-4МВ1.

Технологічні рішення, які прийняли фахівці "Харківського конструкторського бюро ім. Морозова" дозволили збільшити вагу БТР-4МВ1 лише до 24-25 т., що на 2-3 тони більше за звичайну версію БТР-4. Всі ходові властивості, які забезпечує колісна формула 8х8 у поєднанні із німецьким двигуном від Deutz та американською трансмісією Alisson, залишились без змін: максимальна швидкість – 110 км/год. Окрім того, БТР-4МВ1 зберіг можливість форсування водних перешкод уплав, зі швидкістю до 10 км/год.

Зараз фахівці "Харківського конструкторського бюро ім. Морозова" очікують відповідного рішення з боку силових відомств України для проведення всебічних випробувань БТР-4МВ1 безпосередньо українськими військовими, що є необхідною умовою для прийняття нової бойової машини на озброєння та, при включенні до Державного оборонного замовлення, розгортання її серійного виробництва.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/btr-4mv1-za-standartamy-nato-vid-hkbm-im-morozova-zakinchyv-prohodzhennya-zavodskyh-vyprobuvan-video.html

https://warwheels.net/BTR4MV1apcKMDB.html

 

11.12.2017

Показ техники ХКБМ

Источник фото - Ф-бук.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=213780295831894&set=pcb.213780865831837&type=3&theater

 

https://andrei-bt.livejournal.com/657236.html

 

 

03.10.2018

Українські військові отримали 16 танків та 5 БТРів виробництва

Танки Т-80 та Т-64 повністю відновлені на Харківському бронетанковому заводі та зовсім скоро стануть на захист країни. П’ять новеньких БТР-4 – це робота КБ ім. Морозова.

https://twitter.com/poroshenko/status/1047437150160084993?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1047437150160084993%7Ctwgr%5Ecc81cc24fd18f6992ce578c15076bd862016645b%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Frus.lb.ua%2Fnews%2F2018%2F10%2F03%2F409069_harkove_peredali_vsu_16_tankov_t80.html

 

09,10.2018

БТР-4МВ1 на ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА – 2018

Фахівці "Харківського конструкторського бюро ім. Морозова" представили нову модифікацію БТР4МВ1, в якій значно підвищено броньовий захист машини. БТР4МВ1 отримав нову фронтальну частину та інші конструкційні зміни, які направленні на підвищення живучості та бойової ефективності. Нова модернізована версія БТР4МВ1 отримала новий оптикоелектронний приціл ОЕПВН з потужним тепловізором, поєднаним з високоточною цифровою системою ведення вогню. Приціл створений ДП "Ізюмський приладобудівний завод".

https://www.iec-expo.com.ua/zb-2018.html

 

 

18.02.2019

На міжнародній виставці озброєнь представили харківський БТР. ФОТО

Розробку харківських конструкторів КБ імені Морозова, БТР-4МВ1, представили на міжнародній виставці IDEX-2019 в Абу-Дабі.

Це принципово нова машина, яка повністю відповідає всім вимогам НАТО, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на видання "Харківський вимір".

Конструктори врахували всі побажання військових. Головне завдання БТР - непомітно і швидко доставити десантників на бойове завдання. Реалізувати її дає змогу тихий двигун і висока швидкість в умовах бездоріжжя. БТР плаває на глибині до 4 метрів, стверджують конструктори. Крім того, фахівці з Харкова змінили фронтальну частину бойової машини і використали принцип "рознесеної броні". Завдяки цьому, стверджують у концерні, було полегшено ремонт бронетранспортера в польових умовах. https://censor.net/ua/news/3112347/na_mijnarodniyi_vystavtsi_ozbroyen_predstavyly_harkivskyyi_btr_foto

 

 

 

23.02.2021

Украинский БТР-4МВ1 на выставке в Абу-Даби

БТР-4МВ1 продемонструють на IDEX 2021

На международной военной выставке IDEX-2021 в Объединенных арабских эмиратах Украина показала новейший БТН-4МВ1. А еще Укроборонпром подписал контракт на обслуживание танков Т-80 армии Пакистана.

У боевой машины усиленная броня, выполненная по стандартам НАТО, броня модульная, с разнесенным бронированием.

Оснащена противоминные сиденья и противооскоточные экраны в боевом и десантном отделениях.

На міжнародній виставці IDEX 2021, що пройде в Абу-Дабі з 21 по 25 лютого, українська оборонна промисловість продемонструє вдосконалений бронетранспортер БТР-4МВ1.

Головна особливість БТР-4МВ1 – використання модульного бронезахисту та рознесення шарів броні. Фронтальна частина отримала ефективний нахил та посилений захист. Рівень захисту БТР-4МВ1 значно перевищує всі БТР та БМП, які перебувають на озброєнні української армії.

Бойова машина отримала новий оптико-електроний приціл з тепловізором здатним виявляти цілі на відстані близько 5 км, який поєднаний з цифровою системою ведення вогню.

БТР-4МВ1 оснащений додатковою цифровою системою огляду на 360 градусів. Для чого по периметру бойової машини розташовані камери огляду, які працюють, як в день, так і в ночі. Це рішення дозволяє водію БТР-4МВ1 бачити всю ситуацію на маршруті та навколо машини.

Технологічні рішення Харківського конструкторського бюро ім. Морозова збільшили вагу БТР-4МВ1 до 24-25 тонн, що на 2-3 тони більше за базовий БТР-4. Проте всі ходові властивості, які забезпечує колісна формула 8х8 у поєднанні із німецьким двигуном від Deutz та американською трансмісією Alisson, залишились без змін. Максимальна швидкість – 110 км/год. Машина зберегла можливість форсування водних перешкод уплав, зі швидкістю до 10 км/год.

Водночас зауважимо, що БТР-4МВ1, попри переваги над базовою версією, не зацікавив українських військових. Кілька днів тому стало відомо, що ХКБМ отримало від Міністерства оборони завдання розробити нову колісну багатофункціональну платформу (умовно БТР-5), яка має стати основою для майбутнього БТРа, колісної БМП, САУ, ЗРК та інших машин.

https://www.ukrmilitary.com/2021/02/41-idex-2021.html#google_vignette

 

 

31.10.2021

«СпецТехноЕкспорт» представив українську оборонну промисловість на Міжнародній виставці SITDEF 2021 у Перу

У період з 28 по 31 жовтня 2021 ДП ДГЗП «СпецТехноЕкспорт» представило українську оборонну промисловість на восьмій Міжнародній виставці технологій для оборони та запобігання стихійних лих у місті Ліма, Перу.

На об’єднаному українському стенді дванадцять державних та приватних підприємств (ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Луч», ХК «Артем», ПрАТ «Науково-виробниче об'єднання „Практика“», ДП «Авіакон», ТОВ «УКРАЇНСЬКА БРОНЕТЕХНІКА», Державне підприємство «Львівський бронетанковий завод», ДП «Львівський авіаційно-ремонтаний завод», ТОВ «УКРСПЕЦСИСТЕМС», НВП «Темп-3000», ДП Науково-виробничий комплекс «Прогрес», ДП «Харківське конструкторське бюро машинобудування» імені О.О. Морозова, ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування», ДП «Антонов») представили свої найновітніші розробки. А, саме: три натурні зразки бронемашин «БТР-4МВ1», «ОТАМАН 6х6», та «КОЗАК 2М»

https://spetstechnoexport.com/uk/news/%C2%AB%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%A2%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%95%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%C2%BB%20%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B2%20%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%83%20%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D1%83%20%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%96%D1%81%D1%82%D1%8C%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%9C%D1%96%D0%B6%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%96%D0%B9%20%D0%B2%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%86%D1%96%20SITDEF%202021%20%D1%83%20%D0%9F%D0%B5%D1%80%D1%83

 

 

 

 

11.11.2021

Спецтехноекспорт влаштував у Перу динамічну демонстрацію української бронетехніки БТР-4МВ1, Отаман-3, Козак-2М1

Вище командування родів військ Перу високо оцінило українські бронемашини

Після завершення міжнародної виставки SITDEF2021 в місті Ліма (Перу) компанією «СпецТехноЕкспорт» була проведена динамічна демонстрація української бронетехніки.

На полігоні Армії Перу голова Об’єднаного Штабу, командувач Армії, інші представники вищого командного складу Сухопутних військ, Військово-морських сил та поліції Республіки Перу мали змогу оцінити тактико-технічні характеристики машин та побачити їх у роботі, а саме: БТР-4МВ1, Отаман 6х6 та Козак-2М.

БТР-4МВ1 – модифікація бронемашини БТР-4, повнопривідний восьмиколісний бронетранспортер, розроблений в Україні Харківським конструкторським бюро з машинобудування (ДП ХКБМ). Призначений для транспортування бійців механізованих підрозділів та вогневої підтримки у бою. БТР може бути базовою машиною для оснащення спеціальних підрозділів швидкого реагування та морської піхоти. На базі БТР-4 можливе виготовлення бронемашин інших типів, таких як командно-штабна, ремонтно-евакуаційна, санітарна та інші. БТР-4МВ1 зазнала таких змін порівняно з базовою модифікацією: нова форма корпусу в носовій частині, відсутнє бронескло та бічні двері, посадка водія та командира здійснюється через окремі люки. Бронезахист забезпечує балістичний захист третього рівня за стандартом STANAG 4569. Броня корпусу витримує влучення кулі 7,62×54 мм на дальності 30 метрів, а в лобовій проекції захист відповідає рівню "3+" і витримує влучення кулі 12,7×99 мм на дальності 30 метрів. Бронеавтомобіль оснащується бойовим модулем БМ-7 «Парус». Автомобіль комплектується двигуном Deutz BF6M1015CP потужністю 450 к.с. Запас ходу – 670 км.

https://spetstechnoexport.com/uk/news/vyshche-komanduvannya-rodiv-viysk-peru-vysoko-otsinylo-ukrayinski-bronemashyny

 

 

березень 2022

Перше підтвердження того, що машина потрапила на поле бою, з’явилося у березні цього року. Тоді БТР помітили у боях на околицях Харкова. Техніку отримала 5 слобожанська бригада НГУ.

https://mil.in.ua/uk/articles/hronika-boyiv-btr-4mv1-u-hodi-zvilnennya-harkivshhyny/

 

08.06.2022

БТР-4МВ1 на фронті, джерело - телеграм-канал ДвіЩ

БТР-4МВ1 – не перша "екзотична" бойова машина українського виробництва, що зараз "проходить обкатку" в умовах реальних бойових дій.

https://defence-ua.com/weapon_and_tech/zsu_vikoristovujut_peruanskij_btr_4mv1_dlja_utilizatsiji_voroga_foto-7703.html?fbclid=IwAR0bZnDxv4kGK-XFwVrvaDc270eGYVl23mSTbZxLiMHBsh93n3DzviVin-g

 

 

10.2022

БТР-4МВ1 прийняв участь у Балаклійсько-Куп’янській  наступалій операції, під час котрої було прорвано оборону російських військ та звільнено приблизно 2500 квадратних кілометрів території України.

Бронетранспортер помітили після боїв у щойно звільненому Ізюмі.

В жовтні телеграм-канал СИП “Тиск” оприлюднив фото БТР-4МВ1 разом з екіпажем та місцевим населенням в одному зі звільнених сіл на Харківщині.

БТР-4МВ1 в одному зі звільнених селищ

Так бойова машина харківського бюро у перших рядах пройшла хрещення вогнем та непростий бойовий шлях від оборони напівоточеного міста Харків на початку року і аж до звільнення усієї області від окупаційних сил.

https://mil.in.ua/uk/articles/hronika-boyiv-btr-4mv1-u-hodi-zvilnennya-harkivshhyny/

 

 

20.07.2023

дуже рідкісний #український БТР-4МВ1 5-ї «Слобожанської» бригади Нацгвардії під час навчання.

 Також можна побачити трофей #російський БТР-82АМ. БТР-4МВ1 – єдиний прототип БТР-4 з підвищеним захистом. Круговий захист досягає рівня 3 STANAG 4569 (7,62×54R на 30 м), а лобова броня – рівня «3+» (12,7×99 мм на 30 м). Спереду та з боків машина може бути оснащена броньованими листами, що забезпечують захист від боєприпасів калібру до 25 мм (рівень 5). Машина оснащена вежею БМ-7 "Парус", яка містить 30-мм автоматичну гармату ЗТМ-1, 7,62-мм кулемет КТ-7,62, 30-мм АГЛ КБА-117 і два ПТРК "Бар'єр". Автомобіль оснащений дизельним двигуном Deutz BF6M 1015 CP потужністю 450 к.с., що працює в парі з автоматичною коробкою передач Allison. Незважаючи на підвищене бронювання, БТР-4МВ1 зберігає десантні можливості.

https://twitter.com/praisethesteph/status/1682131667715014658